Forum avocaţi > Divort

Plata timbrului judiciar pentru partaj

10-06-2014

Buna ziua!

As dori sa aflu cateva amanunte legate de procesul de partaj.
Momentan eu si sotul meu suntem intr-un proces de divort. Sunt sigura ca acesta nu doreste sa intenteze procesul de partaj, el bazandu-se pe faptul ca eu o voi face, scutindu-l pe el de orice plati.

Doresc sa stiu daca suma de 3% din valoarea bunurilor va fi platita integral de mine, fara ca sotul meu sa aiba vreo contributie sau sa fiu despagubita ulterior? Mentionez ca taxa este destul de mare, adaugandu-se si onorariul unui avocat si nu cred ca eu singura imi voi permite sa achit toata suma.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi buna!
Răspunde
 11-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
evident treburile nu raman asa. ii puteti cere cheltuieli de judecata la sf procesului

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-06-2014
Vizitator
Daca d-vs introduceti actiunea va trebui sa platititi initial toate taxele, sub sanctiunea anularii cererii. Exista posibilitatea sa recuperati la finalizarea procesului si ramanerea definitiva a hotararii (2-3 ani) o parte din banii respectivi. Cel mai bine va convingeti sotul sa faceti partajul la notariat pentru ca sunt taxele mai mici (undeva la 1% in loc de 3%) si terminati cu partajul in 3-4 zile in loc de 2-3 ani.
Răspunde
 12-06-2014

Va multumesc pentru raspunsuri! Insa doresc sa stiu, pentru ca nu sunt sigura daca am fost informata eronat sau nu, cum ca suma de 3% din valoarea bunurilor nu ar fi 3% din toata suma ci 3% din 50%, atat cat doresc eu sa cer.

Este adevarat?

Multumesc
Răspunde
 13-06-2014
Vizitator
Se calculeaza la valoarea masei partajabile... deci daca e vorba de un imobil, la valoarea imobilului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.