Florin a scris pe 20-08-2024: Buna ziua. Am o situatie: -am divortat in anul 2017 fara a face partajul cu fosta sotie; -avem urmatoarele bunuri imobile: a)1 apartament in care locuieste fosta sotie impreuna cu cei 2 copii-a fost achizitionat inainte de casatorie (eu proprietate nuda, iar fosta sotie drept de uzufruct viager); b)2 garsoniere achizitionate in timpul casatoriei; c)1 teren achizitionat in timpul casatoriei; -in anul acesta (2024) fosta sotie s-a recasatorit (cununie civila), locuind la apartament impreuna cu copiii si cu actualul sot; Intrebari: 1)In cazul decesului meu cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte? 2)In cazul decesului sotiei cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte? 3)In cazul decesului amandurora (nu se stie niciodata!) cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte? 3)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate atat timp cat fosta mea sotie traieste? 4)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului meu? 5)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului fostei mele sotii? 5)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) atat timp cat fosta mea sotie traieste? 6)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) in situatia decesului acesteia? Va multumesc anticipat si va doresc sanatate! În primul rând, toate bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, iar cotele soților se prezumă a fi egale. În cazul decesului coproprietarilor, cotele acestora vor reveni moștenitorilor: sotului supravietuitor și copiilor. Înainte de dezbaterea moștenirii, va trebui efectuat partajul. Sfatul meu este să efectuați partajul, pentru a evita eventuale complicații. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|