Forum avocaţi > Divort

Care îmi sunt drepturile in caz de divorț?

24-06-2024
Vizitator
Buna ziua.Sunt căsătorită de 14 ani și și am împreună cu soțul 2 copii.De curând el a cunoscut o alta femeie cu care vorbește pe telefon.Am văzut mesajele de dragoste dar n-am apucat sa fac poze.Sotul nu a negat relația cu ea și a cerut divorț.Noi am stat împreună în casă soacrei mele unde am investit in renovare,am făcut curățenie,am gătit și am avut grija de soacra care e bolnava și mă trezea nopți la rând că îi e rău ,timp in care el era fie la munca,fie dormea.In acest timp aveam grija și de copii și aveam și serviciu..Întrebarea mea e ce pretenții pot avea la partaj pentru mine și copii ținând cont de faptul că el nu are niciun gând să aibă grijă de copii?
Multumesc
Răspunde
 25-06-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteți solicita un drept de creanță, reprezentând 1/2 din costul imbunatatirilor aduse imobilului, în măsura în care aveți dovezi în acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți cere jumătate din cât ați investit în renovare, iar după divorț copiii vor avea dreptul la pensie de întreținere în cuantum de o treime din veniturile tatălui.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2024
Vizitator
Buna ziua. Am o situatie:
-am divortat in anul 2017 fara a face partajul cu fosta sotie;
-avem urmatoarele bunuri imobile:
a)1 apartament in care locuieste fosta sotie impreuna cu cei 2 copii-a fost achizitionat inainte de casatorie (eu proprietate nuda, iar fosta sotie drept de uzufruct viager);
b)2 garsoniere achizitionate in timpul casatoriei;
c)1 teren achizitionat in timpul casatoriei;
-in anul acesta (2024) fosta sotie s-a recasatorit (cununie civila), locuind la apartament impreuna cu copiii si cu actualul sot;

Intrebari:
1)In cazul decesului meu cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
2)In cazul decesului sotiei cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
3)In cazul decesului amandurora (nu se stie niciodata!) cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
3)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate atat timp cat fosta mea sotie traieste?
4)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului meu?
5)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului fostei mele sotii?
5)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) atat timp cat fosta mea sotie traieste?
6)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) in situatia decesului acesteia?

Va multumesc anticipat si va doresc sanatate!
Răspunde
 20-08-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
1. În cazul decesului dvs, se va deschide succesiunea pe întreaga avere pr care o veți deține la acel moment.
2. la fel și în cazul soției, cu precizarea că doar copiii vor avea vocație succesorală, atât în ce privește succesiunea dvs, cât și în ce privește succesiunea soției. Doar dacă erați căsătoriți puteați moșteni (dvs sau soția), în calitate de soț supraviețuitor.
3/2, 4 și 5. Nu are drept actualul soț. El poate moșteni dacă fosta dvs soție decedează în timpul căsătoriei.
5/2. și 6. Copiii îi moștenesc pe părinți și vor moșteni bunurile pe care aceștia le au la momentul decesului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2024
Vizitator
Imi pare rau pentru numerotarea gresita a intrebarilor!
Răspunde
 29-08-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Florin a scris pe 20-08-2024:
Buna ziua. Am o situatie:
-am divortat in anul 2017 fara a face partajul cu fosta sotie;
-avem urmatoarele bunuri imobile:
a)1 apartament in care locuieste fosta sotie impreuna cu cei 2 copii-a fost achizitionat inainte de casatorie (eu proprietate nuda, iar fosta sotie drept de uzufruct viager);
b)2 garsoniere achizitionate in timpul casatoriei;
c)1 teren achizitionat in timpul casatoriei;
-in anul acesta (2024) fosta sotie s-a recasatorit (cununie civila), locuind la apartament impreuna cu copiii si cu actualul sot;

Intrebari:
1)In cazul decesului meu cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
2)In cazul decesului sotiei cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
3)In cazul decesului amandurora (nu se stie niciodata!) cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
3)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate atat timp cat fosta mea sotie traieste?
4)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului meu?
5)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului fostei mele sotii?
5)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) atat timp cat fosta mea sotie traieste?
6)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) in situatia decesului acesteia?

Va multumesc anticipat si va doresc sanatate!

În primul rând, toate bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, iar cotele soților se prezumă a fi egale.

În cazul decesului coproprietarilor, cotele acestora vor reveni moștenitorilor: sotului supravietuitor și copiilor.

Înainte de dezbaterea moștenirii, va trebui efectuat partajul.

Sfatul meu este să efectuați partajul, pentru a evita eventuale complicații.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.