Forum avocaţi > Divort

Proces partaj, acțiuni societate

16-07-2024
Vizitator
Bună ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră într-o speță legată de divorț și partaj. Recent, m-am despărțit de soția mea și urmează să începem procesul de divorț și partaj.

Înainte de a intra în concubinaj și ulterior în căsătorie, am înființat o firmă pe numele meu. Pe această firmă au fost achiziționate diverse bunuri, inclusiv imobiliare, exclusiv din profitul generat de firmă. Nu am adus aport propriu la societate nici în timpul concubinajului și nici în timpul căsătoriei. Menționez că societatea nu a plătit dividende, tot profitul fiind reinvestit în firmă.

În aceste condiții, soția are vreun drept să solicite creanțe asupra societății sau părți sociale în procesul de partaj? Menționez că au fost achiziționate bunuri de către societate și în timpul căsătoriei, dar doar din banii firmei.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și sfaturi.
Răspunde
 16-07-2024
Vizitator
De asemenea, profitul firmei a fost mai mare decât sumele reinvestite, profit care a mers în capitalul propriu al firmei, nefiind repartizat niciodată ca dividende prin vreo hotărâre AGA. Poate avea dreptul la profitul firmei chiar dacă acesta nu a fost repartizat de societate ca dividende?
Răspunde
 20-07-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ați avut surse de venit din salarii sau alte pe parcursul relației ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2024
Vizitator
Da, sunt salariat, dar nu la societatea mea.
Răspunde
 23-07-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
George a scris pe 16-07-2024:
Bună ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră într-o speță legată de divorț și partaj. Recent, m-am despărțit de soția mea și urmează să începem procesul de divorț și partaj.

Înainte de a intra în concubinaj și ulterior în căsătorie, am înființat o firmă pe numele meu. Pe această firmă au fost achiziționate diverse bunuri, inclusiv imobiliare, exclusiv din profitul generat de firmă. Nu am adus aport propriu la societate nici în timpul concubinajului și nici în timpul căsătoriei. Menționez că societatea nu a plătit dividende, tot profitul fiind reinvestit în firmă.

În aceste condiții, soția are vreun drept să solicite creanțe asupra societății sau părți sociale în procesul de partaj? Menționez că au fost achiziționate bunuri de către societate și în timpul căsătoriei, dar doar din banii firmei.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și sfaturi.

Soția are vreo calitate în această societate?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2024
Vizitator
Nu, nu are nicio calitate.
Răspunde
 30-07-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
În caz de partaj, masa partajabila este compusă din totalitatea bunurilor dobândite de soți în timpul căsătoriei.

Nu aveți de ce să introduceți firma în masa partajabila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.