Forum avocaţi > Divort

Refuza divort pt cetatenie

20-08-2024
Vizitator
buna ziua,
sunt casatorita cu un cetatean strain insa nu mai suntem impreuna de 2 ani jumate. amandoi ne-am refacut viata de atunci iar eu urmeaza sa am un copil in scurt timp. nu am depus divortul pana acum deoarece am asteptat ca acesta sa isi ia cetatenia insa nu mai pot astepta pt ca vreau sa am o familie normala cu actualul partener si nu vreau ca sotul sa aiba vreo putere asupra copilului avand in vedere ca acesta va fi inregistrat pe certificatul de nastere al copilului. ce as putea face in aceasta situatie?
Răspunde
 21-08-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Păi, ar trebui să formulați cerere de divorț. Din ce spuneți, există motive întemeiate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lili a scris pe 20-08-2024:
buna ziua,
sunt casatorita cu un cetatean strain insa nu mai suntem impreuna de 2 ani jumate. amandoi ne-am refacut viata de atunci iar eu urmeaza sa am un copil in scurt timp. nu am depus divortul pana acum deoarece am asteptat ca acesta sa isi ia cetatenia insa nu mai pot astepta pt ca vreau sa am o familie normala cu actualul partener si nu vreau ca sotul sa aiba vreo putere asupra copilului avand in vedere ca acesta va fi inregistrat pe certificatul de nastere al copilului. ce as putea face in aceasta situatie?

În primul rând va trebui să divorțați și ulterior să faceți tagada paternității.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2024
Vizitator
Buna ziua,

Multumesc pt raspunsul anterior.
Am divortat eventual la notar insa fostul sot mi-a spus ca vrea sa inainteze proces de tagada ca nu este copilul lui dupa ce acesta va fi nascut.
Eu si partenerul meu vrem sa ne casatorim pana la nasterea copilului la recomandarea doamnelor de la biroul de nasteri pentru a avea pe certificatul de nastere al copilului numele tatalui biologic, adica partenerul actual.
Cum functioneaza acest proces de tagada daca fostul sot il va inainta si la ce trebuie sa ma astept?

Multumesc anticipat!
Răspunde
 06-10-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Atât fostul soț, cat și dvs în numele copilului sau tatăl biologic puteți promova acțiunea în tagada paternității în instanță.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2024
Vizitator
Dar nu inteleg de ce fostul sot vrea sa faca acest proces de contestatie ca nu e copilul lui, el vrea sa fie sigur ca nu va avea niciodata o asociere cu copilul conceput in timp ce eram casatoriti.
Imi puteti spune va rog cum se desfasoara acest proces? Adica va trebui sa facem test ADN sau prin ce metode se poate dovedi ca nu este fostul sot tatatl biologic al copilului?
Multumesc!
Răspunde
 11-10-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Se va efectua o expertiză ADN prin care se va stabili ca fostul soț nu este tatăl biologic al copilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.