Forum avocaţi > Divort

Recalculare pensie minor

11-12-2024

După ieșirea din plata pensiei a unui copil, se poate cere recalcularea pensiei pentru cel care este minor?
Răspunde
 11-12-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă se dovedește că are mai multe nevoi decât la momentul stabilirii pensiei, se poate cere. De asemenea, se vor avea în vedere și veniturile dvs actuale, în sensul în care se verifică dacă aveți posibilități financiare suficiente (raportate și la datoriile/obligațiile pe care le aveți).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2024

Mama 7587 lei
Tatăl 2800 lei

Conform ultimei hotărâri, raportat la veniturile de 6127 lei din perioada iunie 2023, fiecare dintre copii, avea pensie de 1000 lei. Cel mare nu mai primește pensie, iar pentru cel mic se plătește 1000 lei conform ultimei hotărâri.
Se poate reveni asupra ultimei hotărâri, cu șanse de mărire a pensiei?
Răspunde
 11-12-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da, se poate.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2024
Vizitator
Întreb fiindcă nu aș vrea să inițiez chemarea în judecată, decât dacă am certitudinea că se va mări cuantumul pensiei de întreținere.
Tocmai din acest motiv v-am furnizat și informații despre veniturile fiecăruia dintre părinți.
Răspunde
 11-12-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Șansele sunt majore, merită încercat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaitza74 a scris pe 11-12-2024:
Mama 7587 lei
Tatăl 2800 lei

Conform ultimei hotărâri, raportat la veniturile de 6127 lei din perioada iunie 2023, fiecare dintre copii, avea pensie de 1000 lei. Cel mare nu mai primește pensie, iar pentru cel mic se plătește 1000 lei conform ultimei hotărâri.

Da, se poate solicita majorarea pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2025

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Mihaitza74 a scris pe 11-12-2024:
Mama 7587 lei
Tatăl 2800 lei

Buna ziua,
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort, veniturile parintilor sufera majorari/diminuari salariale, se poate solicita majorarea /diminuarea pensiei de intretinere.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2025
Vizitator
Am divorțat în 15.11.2021. in timpul căsătoriei s-a născut o fetiță, care după divorț a rămas la mine mama ei. Tatăl are drept la vizita ,doar că el vine când are chef de ea.sunt supărată că am fost sa declar la protecția copilului că fetiță când se întoarce de la tatăl ei , se plânge că doar toți 3 in pat (actuala sotie , tatăl și ea )că îi vede cum fac jocuri urate între ei și ea vede și dimineața când se trezește îl vede dezbrăcat(îi vede obiectul cu sânge). Am fost la protecția copilului să îl roage să nu mai doarmă toți 3 in pat, sa respecte fetiță de 5 anisori. Și n-au trimis la psiholog ca exagerez (separat eu cu psiholog fetiță
alt psiholog. ) eu locuiesc în Bulgaria , căsătorită aici și divorțată aici. Va rog exista vreo lege sau ceva care să mă ajute sa limiteze aceste vacanțe prin fostul soț. Protecția copilului aici spune sa nu mai fac reclamații că acestea sunt fantezii ale fetiței și că legea ONU spune că copilul vrea nu vrea trebuie sa meargă în vizite la tatăl și dacă mai comentez îmi ia fetiță. Îmi cer iertare pentru greșeli de ortografie dar incerc sa caut răspunsuri. Să plătesc avocații aici mi-au ajuns la coaste nimeni nu te ajuta, toți țin cu el.multumesc pentru înțelegere și atentie
Răspunde
 14-01-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă locuiți cu copilul în Bulgaria, cazul va fi judecat de către instanțele de acolo.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2025
Vizitator
Sunt conștientă că aici te judeci. Doar am vrut sa întreb dacă exista vreo lege ONU sau europeană eu sunt româncă fetiță dubla cetățenie , care să mă ajute cu faimoasa instituție protecția copilului care să mă ajute. Aici toți țin cu tatăl fetiței. Nimeni nu mă ajută . Doar atat
Răspunde
 14-01-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca a scris pe 13-01-2025:
Am divorțat în 15.11.2021. in timpul căsătoriei s-a născut o fetiță, care după divorț a rămas la mine mama ei. Tatăl are drept la vizita ,doar că el vine când are chef de ea.sunt supărată că am fost sa declar la protecția copilului că fetiță când se întoarce de la tatăl ei , se plânge că doar toți 3 in pat (actuala sotie , tatăl și ea )că îi vede cum fac jocuri urate între ei și ea vede și dimineața când se trezește îl vede dezbrăcat(îi vede obiectul cu sânge). Am fost la protecția copilului să îl roage să nu mai doarmă toți 3 in pat, sa respecte fetiță de 5 anisori. Și n-au trimis la psiholog ca exagerez (separat eu cu psiholog fetiță
alt psiholog. ) eu locuiesc în Bulgaria , căsătorită aici și divorțată aici. Va rog exista vreo lege sau ceva care să mă ajute sa limiteze aceste vacanțe prin fostul soț. Protecția copilului aici spune sa nu mai fac reclamații că acestea sunt fantezii ale fetiței și că legea ONU spune că copilul vrea nu vrea trebuie sa meargă în vizite la tatăl și dacă mai comentez îmi ia fetiță. Îmi cer iertare pentru greșeli de ortografie dar incerc sa caut răspunsuri. Să plătesc avocații aici mi-au ajuns la coaste nimeni nu te ajuta, toți țin cu el.multumesc pentru înțelegere și atentie

Va trebui sa apelati la serviciile unui avocat din Bulgaria, deoarece orice chestiune legata de situatia minorei se solutioneaza de catre instanta pe a carei raza teritoriala domiciliaza copilul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.