Forum avocaţi > Divort

În ce condiții pot părăsi căminul conjugal?

11-05-2025
Vizitator
Buna seara
În ce condiții pot părăsi căminul conjugal fără sa fiu decăzut din drepturile parintesti și fără sa pierd dreptul asupra bunurilor? Am un copil cu sotia mea,locuim in Germania, avem o casa in construcție,menționez că eu am început construcția casei înainte de a o cunoaște pe soția mea.Eu nu vreau sa renunț la copil și vreau sa ma întorc cu copilul în România. Ce pot face în cazul acesta?
Mulțumesc anticipat
Răspunde
 12-05-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În ce privește aspectul autorității părintești asupra copilului vă veți supune instanțelor din Germania. Divorțul îl puteți face și în România dacă introduceți primul cererea. Prin plecare nu veți pierde dreptul asupra bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2025
Vizitator
Va mulțumesc
Răspunde
 15-05-2025
Vizitator
Buna ziua
Va mai deranjez cu o întrebare
Dacă în urma certurilor provocate în mare parte de sotia mea,am fost dat afara din locuința în care trăim cu chirie în Germania și chiar din dormitorul în care copilul nostru dormea cu noi,plecând voi pierde tutela copilului? Menționez ca pot dovedi cu înregistrări vocale. Sau părăsind căminul atrag asupra mea consecințe sau probleme negative?
Mulțumesc
Răspunde
 19-05-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dacă doriți să reveniți în țară împreună cu minorul, atât divorțul, cat și chestiunile legate de situația copilului, vor fi judecate de instanța română.

Păstrați toate dovezile care vă pot ajuta în dosarul de divorț: înregistrări video/audio, mesaje etc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2025
Vizitator
Va mulțumesc
Răspunde
 04-09-2025

Oricand! Nu are legatura plecarea dvs cu decăderea din drepturile parintesti sau dreptul asupra bunurilor!Se numeste despartire in fapt!
Răspunde
 04-09-2025

Verificati inainte de plecare legislatia din Germania!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.