Forum avocaţi > Divort

Pamant Mostenit de la bunica

18-11-2025
Vizitator
Buna ziua. Am achizitionat de la bunica, o casa cu 500m de teren cu conditia sa o intretin pana la moarte, in timpul primei casnicii. in perioada cand am achizitionat-o, sotul era in penitenciar pentru a executa o pedeapsa destul de grea. fostul sot nu a fost angajat si nu a contribuit niciodata cu nimic, motiv pentru care am divortat. anii au trecut(20 de ani), bunica a murit in grija mea,timp in care eu am platit taxele dar nu m-am mai ocupat de proprietate, casa s-a daramat, balariile au crescut etc. intr-una din zile um vecin m-a contactat si mi-a oferit 9000euro apoi am contactat fostul sot care mi-a zis ca daca vreau sa semnez va trebui sa-i dau lui 10000euro. m-am interesat la un avocat si mi-a zis ca onorariul este 2000euro. deci daca platesc onorariul, ii dau lui 4500 plus masuratori, acte, etcetc, eu cred ca nu mai raman cu nimic din mostenire.deci e bunica mea, eu trebuie sa umblu pentru acte, stres, etc, eu iau 2500, fostul sot ia 4500. Ce ma sfatuiti?
Răspunde
 20-11-2025

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca nu este vorba despre mostenire, ci de o tranzactie / contract de vanzare cu clauza de intretinere pe care ai incheiat-o cu bunica pe perioada casatoriei dvs.
Si ca ati divortat si nu ati facut partajul.
Trebuie sa faceti partajul ca sa se stabileasca cat anume detineti din imobilul cumparat de la bunica. Si apoi. veti imparti pretul in functie de cote.

Daca nu exista contract, trebuie sa aveti un certificat de mostenitor dupa bunica, caz in care puteti vinde fara sa cereti acordul nimanui ori sa impartiti banii cu cineva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela Axinte a scris pe 18-11-2025:
Buna ziua. Am achizitionat de la bunica, o casa cu 500m de teren cu conditia sa o intretin pana la moarte, in timpul primei casnicii. in perioada cand am achizitionat-o, sotul era in penitenciar pentru a executa o pedeapsa destul de grea. fostul sot nu a fost angajat si nu a contribuit niciodata cu nimic, motiv pentru care am divortat. anii au trecut(20 de ani), bunica a murit in grija mea,timp in care eu am platit taxele dar nu m-am mai ocupat de proprietate, casa s-a daramat, balariile au crescut etc. intr-una din zile um vecin m-a contactat si mi-a oferit 9000euro apoi am contactat fostul sot care mi-a zis ca daca vreau sa semnez va trebui sa-i dau lui 10000euro. m-am interesat la un avocat si mi-a zis ca onorariul este 2000euro. deci daca platesc onorariul, ii dau lui 4500 plus masuratori, acte, etcetc, eu cred ca nu mai raman cu nimic din mostenire.deci e bunica mea, eu trebuie sa umblu pentru acte, stres, etc, eu iau 2500, fostul sot ia 4500. Ce ma sfatuiti?

Din moment ce ati achizitionat acel imobil in timpul casatoriei, cu clauza de intretinere, este bun comun și va trebui sa efectuati partajul cu fostul sot.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela Axinte a scris pe 18-11-2025:

În cadrul partajului solicitați ca instanța să stabilească o cotă mai mare decât cota legală (de 50%) la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.