Forum avocaţi > Divort

Divort la notar, copil minor, varianta cat mai simpla

27-06-2014
Vizitator
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:
Sotul vrea sa divorteze, avem un copil minor, la varsta de gradinita, avem 2 case unde suntem ambii proprietari, una din ele a fost a parintilor mei, au si drept de uzufruct stipulat in contract, (dar a fost trecuta pe numele nostru) si casa in care locuim, care a fost cumparata dupa ce am vandut un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei. Avem si fiecare cate o masina, insa ambele pe numele lui, dar pe una mi-o lasa mie si copilului.
Sotul zice ca nu are nici o pretentie la case, ca este normal sa nu aiba avand in vedere ca nu a avut contributie la ele la inceput. Copilul va locui in continuare cu mine.
El vrea divortul pe motivul stingerii sentimentelor.. lui fata de mine. Dar cu copilul vrea sa mentiona o relatie frumoasa si chiar si cu mine, adica sa putem iesi toti 3 impreuna cu copilul de cate ori va fi cazul.
Intrebarile mele sunt :
Se poate face la notar divortul si in acelasi timp si hartiile prin care el cedeaza dreptul lui de proprietate din case?
Se pot face acestea simultan si cum sa facem sa evitam costuri mari?
Nu as vrea sa ii semnez actele de divort pana nu se semneaza si actele pt case..adica mi-e cam frica.. intr-un fel..
(daca ar fi 3% din valoarea proprietatilor - asa am gasit info pe net - avand in vedere ca sunt 2 case, ar fi f mult - )
Multumesc pt atentie si pt raspunsuri.
Răspunde
 30-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
adresati-va unui notar in vederea desfacerii casatoriei si partajului prin tranzactie

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2014
Vizitator
Multumesc pt raspuns.
Răspunde
 30-06-2014
Vizitator
DoraDora a scris pe 27-06-2014:
Intrebarile mele sunt :
Se poate face la notar divortul si in acelasi timp si hartiile prin care el cedeaza dreptul lui de proprietate din case?

Mai intai notarul trebuie sa desfaca casatoria si peste 30 de zile faceti si actul de partaj.
Se pot face acestea simultan si cum sa facem sa evitam costuri mari?

Costurile la notar sunt mai mici decat in instanta deci n-aveti de ce sa va faceti griji. Insa onorariile notarilor variaza asa ca cel mai bine intrebati la mai multi pentru cea mai buna oferta.
Nu as vrea sa ii semnez actele de divort pana nu se semneaza si actele pt case..adica mi-e cam frica.. intr-un fel..
(daca ar fi 3% din valoarea proprietatilor - asa am gasit info pe net - avand in vedere ca sunt 2 case, ar fi f mult - )

3% este doar daca ati face partajul in instanta. La notar este in jur de 1% sau chiar mai putin.
Răspunde
 30-06-2014
Vizitator

Daca va este teama ca sotul dupa ce obtine divortul nu va mai fi de acord cu partajul in aceiasi termeni puteti sa faceti o vanzare sau donatie a imobilelor inainte de divort. Nici vanzarea nu este foarte scumpa si dureaza in jur de o saptamana. Partajul insa ar fi cu siguranta mai ieftin.
Răspunde
 01-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
partajul bunurilor se poate face pana la finalizarea divortului, adica si in cursul casatoriei, astfel incat fiecare sot sa stie ce bun este al lui

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.