Forum avocaţi > Divort

Pot divorta la Bucuresti daca am fost casatorita in alt oras, dar sunt nascuta in Buc

1  2   3  Final
 19-08-2014
Vizitator
Buna seara, va rog sa imi spuneti daca pot divorta in Bucuresti , desi sunt casatorita in alt oras. Mentinez ca sunt
nascuta in Bucuresti, iar in momentul de fata am domiciliul in Buc si sunt desparyita dd sotul meu de 5 ani, doar ca nu am divortat . Va multumesc anticipat.
Răspunde
 19-08-2014
Vizitator
Depinde.. cum vreti sa divortati la notariat sau in instanta?
Răspunde
 19-08-2014
Vizitator
Pai sincer nu prea stiu multe despre asta. Am si doi copii minori, deci presupun ca va trebui sa divortam in
instanta. Copiii locuiesc la mine.
Răspunde
 19-08-2014
Vizitator
Puteti divorta la notariat chiar daca aveti copii minori, insa trebuie sa fie de acord si sotul ca locuinta copiilor sa fie stabilita la dvs.

Referitor la ce notariat puteti divorta:
"Soţii pot divorţa atât la un birou notarial din localitatea unde au încheiat căsătoria, cât şi la notariatul unde se află domiciliul lor comun la momentul formulării cererii de divort. Prin ultima locuinţă comună se înţelege locuinţa în care au convieţuit soţii. Dovada ultimei locuinţe comune se poate face, după caz:

-cu actele de identitate ale soţilor, din care rezultă domiciliul comun sau reşedinţa lor comună, sau, dacă nu se poate face dovada în acest fel,
-prin declaraţie pe propria răspundere, autentică, a fiecăruia dintre soţi, din care să rezulte care a fost ultima locuinţă comună a acestora. Citiți detalii aici: declaraţia soților privind ultima locuinţă comună."

Alte detalii despre divortul cu copii minori la notariat gasiti aici: http://notariat-tineretului.net/divort/divort-copii-minori-notar
Răspunde
 09-11-2014
Vizitator
sunt casatorita de cativa ani si vreau sa divortez momentan locuiesc in alt oras decat cel in care m am casatorit sotul este plecat din tara pot depune actele de divort in orasul in care ma aflu sau neaparat unde s a incheiat casatoria sotul este de acord cu divortul
Răspunde
 09-11-2014
Vizitator
Puteti sa depuneti cererea de divort fie la notarul unde ati incheiat casatoria fie la un birou notarial de la ultima locuinta comuna. Daca nu reiese din actele de identitate locuinta comuna, puteti sa dati o declaratie la notar pe proprie raspunde din care sa rezulte ultima locuinta comune.
Răspunde
 23-05-2016
Vizitator
Am primit cererea de divorț de la soț și avem și un copil dar eu locuiesc în alt oraș Cum as putea sa procedez la continuarea divorțului fără a merge în orașul în care am locuit cu el ?
Răspunde
 23-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Flo a scris pe 18-08-2014:
Buna seara, va rog sa imi spuneti daca pot divorta in Bucuresti , desi sunt casatorita in alt oras. Mentinez ca sunt
nascuta in Bucuresti, iar in momentul de fata am domiciliul in Buc si sunt desparyita dd sotul meu de 5 ani, doar ca nu am divortat . Va multumesc anticipat.

Unde a fost ultimul domiciliu comun?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2016
Vizitator
Luminița a scris pe 23-05-2016:
Am primit cererea de divorț de la soț și avem și un copil dar eu locuiesc în alt oraș Cum as putea sa procedez la continuarea divorțului fără a merge în orașul în care am locuit cu el ?

Declaratie notarial pe proprie raspundere din partea ambilor soti ca domiciliul comun a fost in alta localitate si puteti divorta la notariatul din localitatea respectiva.
Răspunde
 25-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Unde ati avut ultimul domiciliu comun? In cerere a solicitat si incredintarea minorului sau stabilirea domiciliului minorului la el???

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2017
Vizitator
varog,sama,ajutati,am,bagat,la,divort,in,alt,oras,si,nu,se,poate
Răspunde
 15-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Notar,liliana a scris pe 15-02-2017:

In ce oras ati introdus actiunea de divorț? De ce ziceți ca nu se poate?
In ce oras a fost ultimul domiciliu comun al soților? ( dvs si sotul)

Comunicati mai multe detalii.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com

Buna ziua,
Din pacate nu se intelege care este problema dumneavoastra. Putem doar specula. Instanta competenta sa judece cerere de divort este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
In acest sens exista dispozitiile art. 914 NCPC (noul cod de procedura civila)

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Daca ati introdus actiunea de chemare in judecata la alta instanta va trebui sa asteptati primul termen de judecata, moment in care instanta isi va verifica competenta si o va declina in favoarea judecatoriei competente teritorial sa judece cauza.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2017
Vizitator
Bună seara! pot divorța la notar în bucuresti? Eu am locuit cu fostul de care voi divorta în c-ta .Iar în bucurești îmi voi stabili domiciliu. menționez faptul ca avem o fetita minora pe care el o va lăsa la mine ,el lucrând în afara
Răspunde
 31-05-2017
Vizitator
Mihaela, daca v-ati stabilit domiciliul in Bucuresti puteti divorta la notar in Bucuresti chiar daca nu s-a incheiat casatoria aici. Trebuie doar sa dati o declaratie si tu si sotul ca locuiti in capitala, chiar daca nu figureaza pe cartea de identitate.
Răspunde
 07-08-2017
Vizitator
Buna ziua,as dori sa stiu daca pot divorta intr-un alt oras decat cel in.care m-am casatorit tinand cont ca eu am domiciliul in acest oras de 3ani,insa sotul il are in orasul in care ne-am casatorit,precizez ca divortul am.vrea sa fie la notar!Va multumesc
Răspunde
 07-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Robu Mihaela a scris pe 07-08-2017:
Buna ziua,as dori sa stiu daca pot divorta intr-un alt oras decat cel in.care m-am casatorit tinand cont ca eu am domiciliul in acest oras de 3ani,insa sotul il are in orasul in care ne-am casatorit,precizez ca divortul am.vrea sa fie la notar!Va multumesc

Competenta de solutionare a actiunii de divort revine instantei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. In situatia in care nu exista un domiciliu comun, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul, iar daca nu cunoasteti domiciliul paratului, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul.
In cazul divortului la notar, competenta este alternativa, in sensul ca sotii pot conveni sa solicite desfacerea casatoriei la un notar public de la locul incheierii casatoriei sau al ultimului domiciliu comun.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2017
Vizitator
Deci se poate divorta si la un notar din orasul unde am doar eu domiciliu,tinand cont ca sotul a fost mai mereu plecat si de aceea a ramas cu domiciliu in orasul in care ne-am casatorit!
Răspunde
 26-04-2018
Vizitator
Buna ziua...spunetimi va rog .sunt căsătorită de 11 ani..și din 2017 nu mai locuiesc cu fostul soț..vreau sa divorțez cat mai repede..dar nu știu cum pt că avem impreauna 3 copiii ..2copii locuiesc cu fostul soț cel mai mic locuiește cu mine..iar fostul soț nu vrea sa divorțăm certificatul de căsătorie este la fostul soț ...eu sunt din Craiova..și acum locuiesc in Brașov..va mulțumesc
Răspunde
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.