Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Pot divorta la Bucuresti daca am fost casatorita in alt oras, dar sunt nascuta in Buc - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 26-04-2018
Vizitator
Buna ziua...spunetimi va rog .sunt căsătorită de 11 ani..și din 2017 nu mai locuiesc cu fostul soț..vreau sa divorțez cat mai repede..dar nu știu cum pt că avem impreauna 3 copiii ..2copii locuiesc cu fostul soț cel mai mic locuiește cu mine..iar fostul soț nu vrea sa divorțăm certificatul de căsătorie este la fostul soț ...eu sunt din Craiova..și acum locuiesc in Brașov..va mulțumesc
Răspunde
 26-04-2018
Vizitator
Mihaela Dobre a scris pe 26-04-2018:
Buna ziua...spunetimi va rog .sunt căsătorită de 11 ani..și din 2017 nu mai locuiesc cu fostul soț..vreau sa divorțez cat mai repede..dar nu știu cum pt că avem impreauna 3 copiii ..2copii locuiesc cu fostul soț cel mai mic locuiește cu mine..iar fostul soț nu vrea sa divorțăm certificatul de căsătorie este la fostul soț ...eu sunt din Craiova..și acum locuiesc in Brașov..va mulțumesc
Răspunde
 26-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Unde ați avut domiciliul conjugal? Instanța competentă este cea de la ultimul domiciliu conjugal. Dacă nici soțul nu mai locuiește la adresa ultimului domiciliului conjugal, judecătoria competentă este cea de la adresa soțului.
La cererea de divorț nu este necesară atașarea certificatului de căsătorie, în original, ci trebuie depusă o simplă copie de pe certificat. Dacă nu aveți nici copie, solicitați un duplicat de pe certificatul de căsătorie.
Dacă nu ați avut domiciliul conjugal în București sau pârâtul nu locuiește în București, este competentă Judecătorie sector 5, București, doar în situația în care nu locuiți nici dvs și nici soțul în țară.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Competenta de solutionare a actiunii de divort revine instantei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca nici dvs. si nici sotul nu mai locuiti la acea adresa, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
Va trebui sa formulati actiunea de divort, sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliilor minorilor si modalitatea de plata a pensiei de intretinere. Puteti divorta, chiar daca sotul se opune desfacerii casatoriei.
Referitor la Certificatul de casatorie, puteti obtine un duplicat de la Primaria unde s-a incheiat casatoria.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2018
Vizitator
Bună ziua! Momentan nu locuiesc în tara nici eu nici soțul, doresc sa divortez,pot să introduc actele de divorț la București? Nu vrea la notar. Va mulțumesc!
Răspunde
 15-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Samoila Alina a scris pe 15-05-2018:
Bună ziua! Momentan nu locuiesc în tara nici eu nici soțul, doresc sa divortez,pot să introduc actele de divorț la București? Nu vrea la notar. Va mulțumesc!
Daca atat dvs., cat si sotul locuiti in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Samoila Alina a scris pe 15-05-2018:

Puteți introduce acțiunea la Judecătoria sector 5 în cazul în care soții nu convin ca acțiunea să fie introdusă la altă judecătorie din România, conform art. 914, alin. 2, teza I cod procedură civilă.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2018
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare sunt casatorita in Iasi si stam la parinti de 2 ani in Dambovita..vrem sa divortam de comun acord la notariat avem si un copil minor.Se poate divorta daca nu avem domiciliul pe dambovita??
Răspunde
 30-05-2018
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare sunt casatorita in Iasi si stam la parinti de 2 ani in Dambovita..vrem sa divortam de comun acord la notariat avem si un copil minor.Se poate divorta daca nu avem domiciliul pe dambovita??
Răspunde
 31-05-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da puteti divorta acolo unde aveti in fapt ultima locuinta comuna. De altfel la aceasta adresa Autoritatea Tutelara din cadrul primariei - la solicitarea notarului - va efectua si o ancheta sociala.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2018
Vizitator
Buna ziua ! La mine e o situație mai ciudata, in sensul ca nu am locuit cu soțul in timpul căsătoriei, deci avem adrese diferite pe buletin. Pot depune o cerere de divorț in localitatea unde locuiesc eu, la starea civilă, as dori și cât m-ar costa ??Mentionez ca și el este de acord cu divorțul.
Răspunde
 20-07-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca sungeti de acord puteti depune cererea si la notar.

Daca soții nu au avut domiciliu comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2018
Vizitator
Bună. Seara.ce.fac.miine. Vasta.bine. ruga.sama.îndrumați. Am. Fost.căsătorită. În. Târgu. Mureș. Și. Numai.stau.cu.fostul. soț. De.2.ani.stau.în. Ploiești. Cum.pot.face.sa.divorțez. În. Ploiesti
Răspunde
 04-09-2018
Vizitator
Bună. Seara..Am. Fost.căsătorită. căsătorită. În. Târgu. Mureș. Și. Stau.în. ploiesti.de.doi.ani.pot.divorța. În. Ploiesti
Răspunde
 05-09-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Actiunea de divort se introduce la ultimul domiciliu comun al sotilor.
Daca sotii nu au avut un domiciliu comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Notar.liliana a scris pe 04-09-2018:
Bună. Seara..Am. Fost.căsătorită. căsătorită. În. Târgu. Mureș. Și. Stau.în. ploiesti.de.doi.ani.pot.divorța. În. Ploiesti

Dacă soțul ni mai locuiește in România puteți introduce acțiunea la Ploiești.
In caz contrar, acțiunea se depune la instanța de la ultimul domiciliu (Tg Mureș) sau dacă nici soțul nu mai locuiește acolo, acțiunea se depune la instanța de la actuala lui locuința.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2019
Vizitator
Buna ziua,ma numesc Claudia si sunt casatorita de 20de ani ,intrebarea mea este urmatoarea:pot intenta procesul de divort in alt oras decat in cel in care neam casatorit?
Răspunde
 28-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Claudia a scris pe 28-01-2019:
Buna ziua,ma numesc Claudia si sunt casatorita de 20de ani ,intrebarea mea este urmatoarea:pot intenta procesul de divort in alt oras decat in cel in care neam casatorit?

Competenta de solutionare a actiunii de divort nu se stabileste in functie de locul incheierii casatoriei, ci de cel al ultimului domiciliu comun al sotilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2021
Vizitator
Pot divorța în București dacă sunt căsătorită în alta localitate și cât costa?
Răspunde
 20-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Petculescu Florentina a scris pe 20-01-2021:
Pot divorța în București dacă sunt căsătorită în alta localitate și cât costa?

În principiu, instanța competentă este cea de la ultimul domiciliu comun al părților. Care este în detaliu situația de fapt ?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.