|
09-07-2019 |
 | Alina Vizitator |
| Am mai vorbit cu un avocat azi pe forum si mi-a zis ca pot sa trimit din Cluj in Satu Mare prin mandat postal copia de la hotararea civila si sa platesc taxa de 5 lei la posta in contul primarie Satu Mare si sa mi se legalizeze hotararea.Mentionez ca eu am fost citata la judecatorie pe data de 14 Mai 2019 pronuntarea a fost facuta in 28 Mai iar mie mi-a trimis hotararea pe data de 1 iulie 2019 doar ca mi-a ajuns acasa in Cluj pe data de 8 iulie 2019 .Oare mai trebuie sa mai astept inca 30 zile de la data cand mi-a fost trimsa hotararea sau pot sa trimit prin posta copia de hotarare si taxa de 5 lei pentru a mi se putea legaliza .Si oare cat timp dureaza o legalizare ca sa pot sa imi schimb actul de identitate cu numele avut anterior casatorie ? | |
|
|
|
09-07-2019 |
| Alina a scris pe 09-07-2019: Am mai vorbit cu un avocat azi pe forum si mi-a zis ca pot sa trimit din Cluj in Satu Mare prin mandat postal copia de la hotararea civila si sa platesc taxa de 5 lei la posta in contul primarie Satu Mare si sa mi se legalizeze hotararea.Mentionez ca eu am fost citata la judecatorie pe data de 14 Mai 2019 pronuntarea a fost facuta in 28 Mai iar mie mi-a trimis hotararea pe data de 1 iulie 2019 doar ca mi-a ajuns acasa in Cluj pe data de 8 iulie 2019 .Oare mai trebuie sa mai astept inca 30 zile de la data cand mi-a fost trimsa hotararea sau pot sa trimit prin posta copia de hotarare si taxa de 5 lei pentru a mi se putea legaliza .Si oare cat timp dureaza o legalizare ca sa pot sa imi schimb actul de identitate cu numele avut anterior casatorie ? Nu mai trebuie să așteptați deoarece hotărârea este definitivă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-07-2019 |
 | Alina Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspunsuri si informatile care mi-ati dat sper sa imi fie utile si sa reusesc sa rezolv cat mai repede cu legalizarea | |
|
|
|
17-03-2020 |
 | Mihailov Nicoleta Vizitator |
| Buna ziua. Pe data de 29 octombrie 2019 a fost ultima înfățișare si s-a hotărât atunci divortul de comun acord, din cate stiu chiar de la el, el a primit hotararea, dar eu nu am primit-o. Cum as putea sa procez sa o primesc mai repede si cum as putea sa imi schimb buletinul si totodată si domiciliul? | |
|
|
|
17-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Sunati la arhiva si vedeti de ce nu a fost comunicata sentinta. Ori poate a fost trimisa, dar nu a adus-o inca posta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-03-2020 |
 | Mihailov Nicoleta Vizitator |
| Va mulțumesc frumos pentru răspuns, am intrebat la posta de care apartine adresa care am lăsat-o la judecatorie, dar ma gandesc ca poate nu a ajuns inca deoarece eu sunt in București si divortul a avut loc in Urziceni Ialomița si poate trebuie sa treca prin mai multe proceduri pana ajunge la posta aici. Dar ma gândeam daca as puteacumva sa o primesc online? | |
|
|
|
17-03-2020 |
|
| Pe mail nu primiti hotararea. Daca ati lasat o adresa, poate cel care locuieste acolo a primit-o ori a aruncat-o ori a pierdut-o. Daca mai trece timp si nu apare, formulate o cerere sa va recomunice hotararea la adresa de domiciliu. O trimiteti pe mail sau fax. Oricum, dvs. veti avea nevoie de o hotarare legalizata. Deci, chiar daca primiti un exemplar din hotarare, trebuie sa faceti fie o deplasare, fie sa faceti o cerere scrisa prin posta si sa trimiteti un plic autoadresat) prin care sa cereti legalizarea hotararii. Veti avea de achitat 5/lei taxa de timbru. Sau, ca sa nu mai asteptati posta, cereti-i fostului sot (daca mai sunteti in relatii) sa va faca o copie si sa v-o trimita. E acelasi text. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihailov Nicoleta a scris pe 17-03-2020: Va mulțumesc frumos pentru răspuns, am intrebat la posta de care apartine adresa care am lăsat-o la judecatorie, dar ma gandesc ca poate nu a ajuns inca deoarece eu sunt in București si divortul a avut loc in Urziceni Ialomița si poate trebuie sa treca prin mai multe proceduri pana ajunge la posta aici. Dar ma gândeam daca as puteacumva sa o primesc online? Procedura de comunicare necesita mai mult timp in momentul de fata, deoarece majoritatea instantelor si-au suspendat activitatea, astfel ca este posibil sa vi se comunice dupa incetarea starii de urgenta. Ar fi indicat sa ii solicitati o copie a hotararii fostului sot, din moment ce dansul a primut-o si ulterior sa o legalizati pentru schimbarea actului de identitate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-03-2021 |
 | Nana Vizitator |
| Buna ziua. Am și eu o întrebare. Viitorul meu sot este divorțat. Anul trecut în februarie. Dorim sa ne căsătorim luna viitoare. Are sentinta de divort originala la noi. Sotul este din Toplița eu Tg Mureș. Dar ne căsătorim la Tg Mureș. Ca sa legalizat sentinta de divort se poate în Tg Mureș? La Tg Mureș ne vom face domiciliu. Si ce fel de acte am nevoie. Multumesc mult. O zi minunata! | |
|
|
|
15-03-2021 |
 | Nana Burian Vizitator |
| Buna. As dori si eu o întrebare. Viitorul meu soț este divorțat de anul trecut din februarie. Avem la noi sentinta de divort în original stampilat. Noi dorim sa ne căsătorim. El este din Toplița eu din Tg Mureș. Căsătoria se va oficializa la Mureș Sentinta de divort trebuie legalizata . Se poate legaliza în Tg Mureș? Divorțul a fost în Toplița. Ce acte am nevoie și în cit timp se poate legaliza o data ce am ajuns la notar. Mulțumesc mult. O zi minunata! | |
|
|
|
15-03-2021 |
|
| Sentinta de divort se legalizeaza exclusiv de catre instanta care a pronuntat divortul. Sotul va trimite la judecatoria unde a divortat prin posta o cerere de legalizare, impreuna cu copii xerox ale sentintei de divort (in cate exemplare o doreste - recomandabil, cel putin 2 ex), impreuna cu o taxa de timbru de 5 lei pentru fiecare exemplar (deci, 10 lei), si cu un plic timbrat autoadresat ptr. ca instanta sa i-o poata comunica prin posta. Daca poate face personal un drum la arhiva judecatoriei, sa verifice daca e nevoie de programe si se prezinta la data si ora cand e programat cu cererea si taxa de timbru. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nana Burian a scris pe 15-03-2021: Buna. As dori si eu o întrebare. Viitorul meu soț este divorțat de anul trecut din februarie. Avem la noi sentinta de divort în original stampilat. Noi dorim sa ne căsătorim. El este din Toplița eu din Tg Mureș. Căsătoria se va oficializa la Mureș Sentinta de divort trebuie legalizata . Se poate legaliza în Tg Mureș? Divorțul a fost în Toplița. Ce acte am nevoie și în cit timp se poate legaliza o data ce am ajuns la notar. Mulțumesc mult. O zi minunata! Legalizarea sentintei se obtine de la Registratura instantei care a pronuntat divortul. Puteti trimite actele prin posta, cu confirmare de primire sau va puteti angaja un avocat, pentru efectuarea procedurii. Pentru legalizare trebuie achitata o taxa de 5 lei/ exemplar legalizat, trebuie atasata sentinta si o cerere pentru legalizare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2021 |
 | Florentina Danciu Vizitator |
| Buna ziua . Un divorț încheiat în Italia cum se poate înregistra in Romania ? Ce acte sunt necesare ? ( Căsătoria a fost făcută tot în Italia și înregistrată la Focșani ). Înregistrarea divorțului trebuie tot la Focșani sau oriunde in tară ? Va mulțumesc pentru răspuns .. | |
|
|
|
25-03-2021 |
| Florentina Danciu a scris pe 25-03-2021: Buna ziua . Un divorț încheiat în Italia cum se poate înregistra in Romania ? Ce acte sunt necesare ? ( Căsătoria a fost făcută tot în Italia și înregistrată la Focșani ). Înregistrarea divorțului trebuie tot la Focșani sau oriunde in tară ? Va mulțumesc pentru răspuns .. Va trebui sa mergeti cu sentinta de divort legalizata si tradusa, cat si cu Certificatul european de divort, conform Regulamentului CE 2201/2003, la Primaria localitatii de domiciliu din Romania. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2021 |
 | FlorentinaLarisaDanciu Vizitator |
| mulțumesc frumos pentru informație și pentru răbdare. | |
|
|
|
06-12-2021 |
 | Nenea Vizitator |
| Bună seara nu am nici copie nici original după sentința de divorț. Cum pot scoate alta de la tribunal sec 3. | |
|
|
|
07-12-2021 |
| Programati dosarul pentru legalizare la arhiva Judecatoriei sector 3, Bucuresti, apoi mergeti la registratura si depuneti: sentinta in copie xerox, taxa de timbru in cuantum de 5 lei/exemplar si cererea de legalizare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-02-2022 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua, Am fost căsătorită in Anglia și ulterior am divorțat. Am legalizat certificatul de căsătorie in România dar când am mers l-a consulat pentru a legaliza divortul mi s-a spus sa iau legătura cu un avocat in România pentru a-l legaliza. Ma puteți informa care e procesul și dacă îmi puteți recomanda un avocat. Cristina | |
|
|
|
07-02-2022 |
| În cazul dvs este nevoie de o acțiune de recunoaștere în instanță a hotărârii de divorț, dar părerea mea este că s-ar putea cere direct la starea civilă. La ce dată a avut loc divorțul ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-02-2022 |
| Cristina a scris pe 07-02-2022: Buna ziua, Am fost căsătorită in Anglia și ulterior am divorțat. Am legalizat certificatul de căsătorie in România dar când am mers l-a consulat pentru a legaliza divortul mi s-a spus sa iau legătura cu un avocat in România pentru a-l legaliza. Ma puteți informa care e procesul și dacă îmi puteți recomanda un avocat. Cristina Cel mai probabil va trebui sa formulati o actiune la instanta competenta din Romania, pentru recunoasterea hotararii straine, daca divortul a fost pronuntat de o instanta din UK. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |