|
22-02-2015 |
 | Ince maria mihaela Vizitator |
| as avea si eu o intrebare.... am fost casatorita de 7 ani in turcia, am si un baietel in varsta de 12 ani care a ramas cu tatal lui...am fost amenintata cu moartea de multe ori de catre sotul meu si batuta de fata cu copilul meu dar si injosita...apoi ma ameninta ca imi distruge fata cu acid sulfuric, chiar si acum de cand sunt in romania ma ameninta si ca ma prinde el...a bagat actele de divort si mi-a venit de la judecatoria piatra neamt cum ca trebuie sa platesc cheltuieli de judecata, daunele lui psihice etc...numai ca eu nu sunt proprietara pe absolut nimic...ce pot face???... mi-e frica sa merg si pe strada... | |
|
|
|
22-02-2015 |
| Una sunt cheltuielile d ejudecata si alta sunt daunele morale. La ce anume ati fost obligata mai exact ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
21-01-2017 |
 | Katy Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare.sunt in divort cu sotu iar el nu se prezinta cine va plati cheltuiala de judecata.nu avem copii | |
|
|
|
21-01-2017 |
| Dacă va fi admisă acțiunea dvs pârâtul va plăti cheltuielile de judecată indiferent dacă se prezintă sau nu. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-01-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Katy a scris pe 21-01-2017: Buna ziua am si eu o intrebare.sunt in divort cu sotu iar el nu se prezinta cine va plati cheltuiala de judecata.nu avem copii In cazul in care vi se admite actiunea, cheltuielile de judecata raman in sarcina paratului, insa va trebui sa solicitati instantei acordarea cheltuielilor de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-01-2017 |
| Daca castigati, daca solicitati si faceti si dovada acestor cheltuieli, atunci paratul ca fi obligat sa le plătească. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-01-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Katy a scris pe 21-01-2017: Buna ziua am si eu o intrebare.sunt in divort cu sotu iar el nu se prezinta cine va plati cheltuiala de judecata.nu avem copii Buna ziua. Nu are importanta daca sotul se prezinta, atata timp cat acesta este legal citat. In ceea ce priveste cheltuielile de judecata, in situatia in care actiune dvs. va fi admisa stfel cum a fost formulata, aceste cheltuieli vor fi in sarcina paratului. Important de mentionat este faptul ca, pentru ca instanta sa poata dispune cu privire la aceste cheltuieli dvs. trebuie sa le solicitati si implicit sa faceti dovada efectuarii acestora. (taxe de timbru, dovada achitarii onorariului avocatial, daca este cazul, precum si alte cheltuieli relative la procesul de divort). | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
11-02-2018 |
 | ANONIM Vizitator |
| BUNA ZIUA ,SUNT IN DIVORT CU SOTIA ,EA A ACTIONAT IN JUDECATA ,SI EU NU AS VREA SA PALTESC CHELTUIELI DE JUDCATA . CUM POT PROCEDA ? | |
|
|
|
12-02-2018 |
| ANONIM a scris pe 11-02-2018: BUNA ZIUA ,SUNT IN DIVORT CU SOTIA ,EA A ACTIONAT IN JUDECATA ,SI EU NU AS VREA SA PALTESC CHELTUIELI DE JUDCATA . CUM POT PROCEDA ? În principiu, dacă sunteți de acord cu cererea reclamantei nu veți fi obligat la plata cheltuielulor. Depinde și de ceea ce solicită soția. Poate vrea ca divorțul să fie pronunțat din culpa dvs și nu este de acord cu divorțul prin acord. Puteți să faceți întâmpinare prin care să menționați că sunteți de acord cu divorțul și să mergeți la termen pentru a vă exprima acordul în fața instanței. Ar trebui să spuneți care sunt exact cerințele soției din cererea de divorț. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| ANONIM a scris pe 11-02-2018: BUNA ZIUA ,SUNT IN DIVORT CU SOTIA ,EA A ACTIONAT IN JUDECATA ,SI EU NU AS VREA SA PALTESC CHELTUIELI DE JUDCATA . CUM POT PROCEDA ? Daca acceptati cererea formulata de sotie, nu veti mai fi obligat la plata cheltuielilor de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-02-2019 |
 | Mariana@jidvean.com Vizitator |
| Am si eu o intrebare..eu am plecat de acasa pentru certuri scandaluri si bătăi uneori dar mai ales violență de fata cu copii minori si amenințări cu moarte ...am plecat si i-am lăsat cu el ...a băgat divorț si nu m-am prezentat prima dată..a doua oară sa prezentat el cu copii și sa inchis procesul urmând ca eu sa plătesc pensie alimentară și cheltuieli de judecata ...dar daca nu sunt de acord cu asta pot face recurs si sa ancep si procedurile de partaj si sami cer drepturile ...si tin cont ca nu am avut acces la bunurile mele si nici la acte ...nu mia dat nimik ...dar de cand am plecat eu am contribuit cu tot ce or avut copii nevoie nu o contat cat si cum ....astept un raspuns.. | |
|
|
|
19-02-2019 |
| Mariana@jidvean.com a scris pe 18-02-2019: Am si eu o intrebare..eu am plecat de acasa pentru certuri scandaluri si bătăi uneori dar mai ales violență de fata cu copii minori si amenințări cu moarte ...am plecat si i-am lăsat cu el ...a băgat divorț si nu m-am prezentat prima dată..a doua oară sa prezentat el cu copii și sa inchis procesul urmând ca eu sa plătesc pensie alimentară și cheltuieli de judecata ...dar daca nu sunt de acord cu asta pot face recurs si sa ancep si procedurile de partaj si sami cer drepturile ...si tin cont ca nu am avut acces la bunurile mele si nici la acte ...nu mia dat nimik ...dar de cand am plecat eu am contribuit cu tot ce or avut copii nevoie nu o contat cat si cum ....astept un raspuns.. Daca nu sunteti multumita de solutia pronuntata pe fond, aveti posibilitatea legala de a promova apel, in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii. Ulterior judecarii actiunii de divort, puteti formula actiunea de partaj. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-03-2019 |
 | Camelia Vizitator |
| Buna ziua !In urma unui divort in care fostul sot a fost reclamantul si eu parata,nu inteleg de ce mi-a cerut sa platesc cheltuieli de judecata.Divortul s-a stabilit din culpa comuna.Sunt obligata sa ii platesc cheltuielile de judecata ? Multumesc ! | |
|
|
|
09-03-2019 |
| Camelia a scris pe 08-03-2019: Buna ziua !In urma unui divort in care fostul sot a fost reclamantul si eu parata,nu inteleg de ce mi-a cerut sa platesc cheltuieli de judecata.Divortul s-a stabilit din culpa comuna.Sunt obligata sa ii platesc cheltuielile de judecata ? Multumesc ! Partea care pierde este obligata la plata cheltuielilor de judecata, in situatia in care se solicita acest lucru, astfel ca daca i s-a admis actiunea fostului sot, dvs aveti obligatia sa achitati cheltuielile de judecata. Daca nu veti indeplini aceasta indatorire puteti fi executata silit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-03-2019 |
 | Camelia Vizitator |
| Divortul s-q terminqt din culpa comuna,nu stiu daca a castigat sau a pierdut cineva. | |
|
|
|
12-03-2019 |
| Camelia a scris pe 12-03-2019: Divortul s-q terminqt din culpa comuna,nu stiu daca a castigat sau a pierdut cineva. Daca s-au stabilit cheltuielile de judecata prin hotarare si aceasta a ramas definitiva (nu ati facut apel) atunci vor trebui achitate. Daca mai sunteti in termenul de apel, puteti sa declarati apel cu privire la cheltuielile de judecata, aratand ca nu se justifica acordarea acestora deoarece divortul s-a pronuntat din culpa comuna. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-03-2019 |
 | Camelia Vizitator |
| Buna ziua!Trebuie sa fac apel ,dar qm zis sa ma mai interesez intai.Multumesc foarte mult ! | |
|
|
|
18-03-2020 |
 | George Vizitator |
| Bună ziua! Soția mi a intentat proces de divorț. Am primit acasă, prin poștă, actele de chemare în judecată. Care sunt pașii pe care trebuie sa i urmez in continuare? Trebuie sa depun actele la judecătorie? E vreun termen? Va mulțumesc! | |
|
|
|
18-03-2020 |
| George a scris pe 18-03-2020: Bună ziua! Soția mi a intentat proces de divorț. Am primit acasă, prin poștă, actele de chemare în judecată. Care sunt pașii pe care trebuie sa i urmez in continuare? Trebuie sa depun actele la judecătorie? E vreun termen? Va mulțumesc! Buna ziua, Alaturat actelor primite aveti si adresa instantei, in care cu siguranta este mentionat ce trebuie sa faceti precum si termenul. Adresa standard[/b] a instantelor este in sensul: sa depuneti intampinare in termen de 25 de zile sub sanctiunea decaderii din posibilitatea de a mai invoca exceptii. Tot in acea adresa se indica si instanta unde trebuie sa depuneti intampinarea. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-03-2020 |
 | George Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns! Am primit actele in data de 5 martie. Până pe data de 30 trebuie sa le depun la judecătorie. Le pot depune personal sau trebuie sa angajez un avocat? Rugămintea mea este sa mi explicați ce înseamnă sanctiunea decaderii din posibilitatea de a mai invoca exceptii.Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |