Forum avocaţi > Divort

Plata cheltuieli de judecata dupa divort - Pagina 2

Start  1  2
 18-03-2020
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns! Am primit actele in data de 5 martie. Până pe data de 30 trebuie sa le depun la judecătorie. Le pot depune personal sau trebuie sa angajez un avocat? Rugămintea mea este sa mi explicați ce înseamnă sanctiunea decaderii din posibilitatea de a mai invoca exceptii.Multumesc!
Răspunde
 18-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dat fiind faptul ca la 16 martie a fost decretata stare de urgenta, cu aplicabilitate directa la justitie prevazandu-se ca "Prescripțiile și termenele de decădere de orice fel nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgență instituite potrivit prezentului decret" si ca " Pe durata stării de urgență, activitatea de judecată continuă în cauzele de urgență deosebită" (divortul nefiind o astfel de cauza),precum si faptul ca "judecarea proceselor civile, altele decât cele prevăzute la alin. (1)- cele de urgenta extrema - se suspendă de plin drept pe durata stării de urgență instituite prin acesta, fără a fi necesară efectuarea vreunui act de procedură în acest scop", puteti depune intampinare in termen de 25 de zile de la data la care se va ridica prin decret starea de urgenta nationala. Momentan, stare de urgenta dureaza 30 de zile de la 16 martie, adica 16 aprilie a.c.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
George a scris pe 18-03-2020:
Mulțumesc pentru răspuns! Am primit actele in data de 5 martie. Până pe data de 30 trebuie sa le depun la judecătorie. Le pot depune personal sau trebuie sa angajez un avocat? Rugămintea mea este sa mi explicați ce înseamnă sanctiunea decaderii din posibilitatea de a mai invoca exceptii.Multumesc!

Daca ati primit cererea de chemare in judecata, aveti un termen de 25 de zile pentru a depune Intampinare si daca este cazul, Cerere reconventionala.

Avand in vedere situatia actuala si instituirea starii de urgenta, instantele si-au suspendat activitatea si judeca numai cauzele urgente.

In situatia dvs, fiind vorba de un proces de divort, termenul pentru indeplinirea actelor de procedura s-a intrerupt, urmand a curge dupa incetarea acestei situatii.

Astfel, daca starea de urgenta va inceta la data de 16 aprilie, aveti termen pentru formularea Intampinarii pana la data de 30 aprilie.

Este indicat sa va angajati un avocat pentru indeplinirea procedurilor si pentru o aparare eficienta.

Daca nu veti formula Intampinarea si dupa caz, Cererea reconventionala in termenul legal, veti fi decazut din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii.

Cu alte cuvinte, daca nu veti indeplini aceasta procedura, instanta va judeca divortul conform Cererii de chemare in judecata formulata de sotie, iar dvs nu veti avea posibilitatea sa expuneti situatia de fapt din punctul dvs de vedere si nu veti putea solicita probe in dovedirea sustinerilor dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020
Vizitator
Bună ziua! In cazul in care se acordă tutela exclusiva mamei, aceasta poate părăsi țara împreună cu minorul, fara acordul tatălui?
Răspunde
 22-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca prin "tutela exclusiva" va referiti la exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre mama, da, poate.
Consultati hotararea judecatoreasca ca sa vedeti exact cum s-a exprimat instanta.
Daca e autoritate comuna si doar domiciliul minorului s-a stabilit la mama, atunci nu, nu poate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 22-05-2020:
Bună ziua! In cazul in care se acordă tutela exclusiva mamei, aceasta poate părăsi țara împreună cu minorul, fara acordul tatălui?

Daca mama obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, poate parasi tara impreuna cu minorul, fara a necesita acordul tatalui.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
George a scris pe 22-05-2020:

DA.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2020
Vizitator
Bună ziua? Soția mi a intentat proces de divorț. Una dintre cererile ei este să plătesc cheltuieli de judecată. Daca in întâmpinare am fost de acord cu desfacerea căsătoriei, mai sunt obligat la plata cheltuielilor de judecata? Mulțumesc!
Răspunde
 10-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Se vor compensa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 09-07-2020:
Bună ziua? Soția mi a intentat proces de divorț. Una dintre cererile ei este să plătesc cheltuieli de judecată. Daca in întâmpinare am fost de acord cu desfacerea căsătoriei, mai sunt obligat la plata cheltuielilor de judecata? Mulțumesc!

Daca divortul este prin acord, partile nu mai pot cere acordarea cheltuielilor de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2020
Vizitator
Va mulțumesc pentru ajutor! Astăzi am avut prima, și sper eu ultima înfățișare, la care s au dispus următoarele: desfacerea căsătoriei prin comun acord, tutela comună a minorului, plata pensiei de întreținere de către mine in cuantum de 1/4 din venitul net, păstrarea numelui dobândit după căsătorie al reclamantei și fără cheltuieli de judecată. Întrebarea mea este următoare: onorariul avocatului platit de fosta soție trebuie platit de mine?
Răspunde
 11-07-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dupa cum v-am mai spus, in caz de divort din culpa comuna sau prin acord, cheltuielile de judecata se compenseaza, adica fiecare parte isi suporta propriile cheltuieli facute in dosar. Cazul dvs.
Daca se pronunta un divort din culpa exclusiva, abia atunci partea din vina careia s-a pronuntat divortul trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 10-07-2020:
Va mulțumesc pentru ajutor! Astăzi am avut prima, și sper eu ultima înfățișare, la care s au dispus următoarele: desfacerea căsătoriei prin comun acord, tutela comună a minorului, plata pensiei de întreținere de către mine in cuantum de 1/4 din venitul net, păstrarea numelui dobândit după căsătorie al reclamantei și fără cheltuieli de judecată. Întrebarea mea este următoare: onorariul avocatului platit de fosta soție trebuie platit de mine?

Nu, fiecare parte suporta cheltuielile proprii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.