|
02-05-2015 |
 | Marcu
|
| Buna seara.Am o intrebare la dumneavoastra.De curand am divortat,dupa o separare deja de 4 ani si cei 3 copii au ramas la fosta.In urma divortului la notar sunt obligat prin lege sa platesc jumatate din salariu pensie alimentara.Mentionez ca am oprire pe salariu cu executare silita 1/3 inca din 2014.Eu locuiesc si in chirie,1/3 din salariu este deja oprit.Pana la partaj e cale lunga.Ce pot face in acest sens? Ca fosta ma ameninta zilnic ca merge la executor si eu sa raman si cu pensie alimentara si rata la banca. De la locuinta comuna nu am luat absolut nimic cand am plecat fortat de imprejurari(adica amenintat de familia si rudele ei).Creditul la banca este luat pentru nevoi personale pe numele meu inca din timpul casniciei.Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
03-05-2015 |
| Locuinta este bun comun, adica dobandita in timpul casatoriei ? Pt ca trebuie sa faceti partajul si sa includeti in masa partajabila atat imobilul cat si creditul bancar. Legea dispune in sensul ca daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi venit, poprirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
04-05-2015 |
 | Marcu
|
| Locuinta este mostenire de la bunica ei.Eu ma leg efectiv de ce am investit 17 ani(mai ales ca atat ea cat si mama si fratele ei cu care am locuit impreuna nu au avut nici un venit banesc).As renunta si la partaj in favoarea copiilor,dar ea ma ameninta ca desi am proprire pe salariu se duce la executorul judecatoresc si sa platesc pensia alimentara dar sa raman si cu rata mai departe care este pe numele meu si pentru care deja mi se retine 1/3 din salariu.Din locuinta este clar ca nu am dreptul la mostenire/partaj atat timp cat a primit-o ea,desi eram casatoriti la acea vreme,dar eu am investit in locuinta cateva zeci de mii de euro,pentru ca locuinta era praf.Scopul ei era probabil un sponsor.Eu si fara nimic si cu banii luati.Stiu ca am fost mai mult decat naiv.Mentionez ca eu acum locuiesc si in chirie.de 4 ani.Ce pot face in acest caz?Raman si cu rata inca 9 ani de acum incolo(credit de nevoi personale pentru investitii in locuinta ei)si platesc si pensie alimentara? | |
|
|
|
05-05-2015 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Buna ziua. Daca pensia alimentara a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca sau orice alt act care poate fi pus in executare, mama minorilor este indreptatita sa apeleze oricand la ajutorul unui executor judecatoresc. Partajul bunurilor comune si plata pensiei alimentare sunt doua lucruri total diferite, si nu pot fi compensate. Pensia de intretinere se stabileste in favoarea minorilor rezultati din casatorie. Partajarea bunurilor comune poate avea ca obiect acele bunuri care au fost dobandite in timpul casatoriei. Recomandarea mea este sa apelati la un avocat pentru partajarea bunurilor comune, constand din acele investitii aduse imobilului cat si creditul bancar. Exista posibilitatea ca, in urma unei notificari sa incheiati o tranzactie, fara sa fie nevoie de o hotarare judecatoreasca. Bafta! | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
07-05-2015 |
 | Marcu
|
| Va multumesc pentru raspunsuri.Deoarece ma lupt de 4 ani sa ajungem la un numitor comun ,legea e facuta pentru cine are bani.De cand incerc sa divortam ,am cheltuit peste 5-6000 de lei pe la instanta,notar,mediator etc.Toate cheltuielile le-am suportat eu,ea nu a scos 10 bani din buzunar si imi rade in nas ca am fost si sunt fraier.Este adevarat si firesc ca pensia alimentara este in favoarea copiilor,dar la partaj cu taxa de 3% din valoarea cuvenita...voi mai risipi inca vreo 10000 de euro +creditul.Sunt fericit toata viata.Ea bineinteles ca nu o sa aiba de unde plati si pana imi voi recupera banii investiti in casa lor..voi fi ...dulce amintire.De comun acord nici nu se pune problema sa rezolvam situatia ,deoarece satisfactia ei maxima e sa imi toace banii toata viata mea si nu consider ca este cu IQ la nivel sa ajungem la o intelegere.Pensia alimentara oricum se va retine din venituri,in cel mai <<fericit>>caz nu voi mai avea de unde sa platesc rata in continuare la banca,penalitatile de intarziere vor curge,numai lapte si miere o sa curga la mine.Si ea va sta in continuare bine mersi cu casa,masa ,pe munca mea de 17 ani si va rade in continuare ca si-a gasit prostul. Sa auzim numai de bine. | |
|
|
|
03-09-2017 |
 | Melinda Vizitator |
| Buna Ziua. As dori sa intreb si eu am rata la banca inca 1 an mi se trage lunar cam 700 de ron. Si acum 3 copiii si trebuie sa plătesc si pensie alimentara mi se trage din salar direct de pe cont rata de la banca la executoare in cont. Si acum a spus tatal copiilor ca a fost la tribunal si a zis ca a primit hartie ca o sa mi traga pensia alimentara ptrcopiii. Si at eu raman si cu pensia de platit si si cu banca de platit?? Poate sa mi faca asa ceva? Sa mi traga amândouă din salar? At eu raman cu contul gol at din ce mai traiesc.? As dori si eu un rasp | |
|
|
|
31-10-2017 |
 | Tudor Vizitator |
| Buna ziua. Am divortat de 2 ani cu un copil de 5 ani. Am lasat sa locuiasca in apartamentul comun , nu am luat nimic cu mine cand mam mutat incl masina , eu stau in chirie si mai trimit inca lunar 800 ron si mai ajut cu anumite cheltuieli . Din suma respectiva mai plateste un credit de 100euro / lunar , imprumut 8000euro care este luat pe numele ei si garantie apartamentul comun . Acuma si a gasit un prieten care sa mutat cu ei. Care este suma minima legal care trebuie sa platesc ? multumesc | |
|
|
|
31-10-2017 |
| 1/4 din venitul dvs este procentul maxim pt pensia de întreținere. Daca doriti sa contribuiti cu o suma de bani si la ratele din timpul căsătoriei este ok, dar acest aspect are in vedere strict conventia dvs ca fosti soti. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Florin Vizitator |
| Buna ziua! Sunt divortat din 22 noiembrie 2017, din casatorie rezultand un copil in varsta de 11 ani. In timpul casatoriei am dobandit un apartament prin act vanzare-cumparare, renovat in totalitate pe banii mei( am muncit in afara). Suntem coproprietari, nelamurirea mea este: in urma partajului ii revine si minorului o cota parte din apartament? Plus ca ma tot cheama in instanta cu marirea pensiei de intretinere, actualmente fiind stabilita la 270 de lei eu am salariul minim pe economie(calculata inainte de marirea salariului minim) si o rata de 150 de lei/luna, instanta ia in considerare acest aspect? Multumesc. | |
|
|
|
14-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Florin a scris pe 14-01-2019: Buna ziua! Sunt divortat din 22 noiembrie 2017, din casatorie rezultand un copil in varsta de 11 ani. In timpul casatoriei am dobandit un apartament prin act vanzare-cumparare, renovat in totalitate pe banii mei( am muncit in afara). Suntem coproprietari, nelamurirea mea este: in urma partajului ii revine si minorului o cota parte din apartament? Plus ca ma tot cheama in instanta cu marirea pensiei de intretinere, actualmente fiind stabilita la 270 de lei eu am salariul minim pe economie(calculata inainte de marirea salariului minim) si o rata de 150 de lei/luna, instanta ia in considerare acest aspect? Multumesc. Copilul nu are niciun drept asupra imobilului, iar pensia se poate stabili procentual, in cota de 1/4 din venitul net/lunar pe care il realizati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Florin Vizitator |
| Sa inteleg ca nu se tine cont de rata de la banca pentru majorarea pensiei alimentare? Multumesc. | |
|
|
|
14-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Florin a scris pe 14-01-2019: Sa inteleg ca nu se tine cont de rata de la banca pentru majorarea pensiei alimentare? Multumesc. Pensia se va calcula raportat la venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Florin Vizitator |
| Va multumesc mult, doamna avocat! | |
|
|
|
04-03-2019 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua, vă rog să mă lămuriți Intr o situație în care am intrat. Sunt divorțat, am un copil pentru care mi se oprește 1/4 din venituri și stau cu chirie. Mai am alte credite pe numele meu pentru care nu am mai reușit să mi achitat ratele. Cât o să mi se oprească din venit? Am înțeles că dacă se pune poprire pentru credite restante o să mi oprească 50% din venituri plus 25% pentru pensie alimentara, asta ar înseamna 75% din venituri să mi se oprească sau 50%? Vă mulțumesc, o seara plăcută! | |
|
|
|
14-08-2019 |
 | Remus Vizitator |
| Am divorțat de 3 ani de fosta soție in urma căsătoriei rezultând 2 copii carora le am plătit pensie de intretinere permanent si pentru care am renunțat in favoarea lor la partea mea din apartamentul realizat împreună cu fosta.D na doreste acum mărirea pensiei...Intrebarea mea este daca la stabilirea noii pensii de intretinere se va tine cont de faptul ca eu locuiesc in prezent cu chirie,sotia mea nu are venit si impreuna o îngrijim pe bunica soției care are fractura de sold.Se poate micsora in acest caz procentul de 1/3? Instanta va tine cont ca avem in intretinere inca o persoana(sotia sau bunica). Va mulțumesc! | |
|
|
|
14-08-2019 |
| Remus a scris pe 14-08-2019: Am divorțat de 3 ani de fosta soție in urma căsătoriei rezultând 2 copii carora le am plătit pensie de intretinere permanent si pentru care am renunțat in favoarea lor la partea mea din apartamentul realizat împreună cu fosta.D na doreste acum mărirea pensiei...Intrebarea mea este daca la stabilirea noii pensii de intretinere se va tine cont de faptul ca eu locuiesc in prezent cu chirie,sotia mea nu are venit si impreuna o îngrijim pe bunica soției care are fractura de sold.Se poate micsora in acest caz procentul de 1/3? Instanta va tine cont ca avem in intretinere inca o persoana(sotia sau bunica). Va mulțumesc! La stabilirea pensiei de întreținere nu se procedează la scăderea cheltuielilor pe care le aveți din venitul net obținut, iar la banii rămași să se aplice procentul legal. Însă, instanța va ține cont la stabilirea pensiei și de cheltuielile pe care le aveți și va stabili pensia și în funcție de posibilitățile dvs de plată. Textul legal prevede că pensia este în cuantum de până la 1/3 nu de 1/3. Instanța trebuie să se asigure că plătind pensia și celelalte cheltuieli veți putea să aveți un trai decent. Bineînțeles că instanța evaluează nu numai posibilitățile dvs de plată ci și nevoile copiilor, iar în funcție de aceste două coordonate stabilește cuantumul pensiei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-08-2019 |
 | Remus Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns! S-ar putea considera ca sotia este in întreținerea mea, având în vedere că nu are venit? | |
|
|
|
14-08-2019 |
| Remus a scris pe 14-08-2019: Multumesc pentru raspuns! S-ar putea considera ca sotia este in întreținerea mea, având în vedere că nu are venit? Este putin probabil ca instanta sa aiba in vedere aceasta situatie, atat timp cat actuala sotie nu sufera de vreo afectiune care sa o puna in imposibilitatea de a realiza venituri. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-08-2019 |
| Remus a scris pe 14-08-2019: Multumesc pentru raspuns! S-ar putea considera ca sotia este in întreținerea mea, având în vedere că nu are venit? Invocați faptul că soția dvs nu are în prezent loc de muncă și că sunteți nevoit să suportați toate cheltuielile familiei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-08-2019 |
| In plus fata de cele menționate în mod corect de colegii mei, fac precizarea că ambii părinți sunt obligați in solidar la întreținerea copilului minor. Astfel ca instanta trebuie sa aiba in vedere si sa evalueze si contribuția celuilalt părinte. Bunica soției nu este o persoană fata de care sa aveti vreo obligație legală de întreținere. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |