|
19-10-2019 |
 | Petre Vizitator |
| va rog un raspuns. am o hotarare definitiva dupa apel stabilere pensie de intretinere. aceasta a fost decisa 1/4 din veniturile nete calcluate pe 6 luni ca medie din salariu de baza si comisioane, diurne, norme de hrana, tichete de masa.suma se remarca a fi 1/4 din venitul mediu a celor 6 luni dar din cele 6 pe 3 luni aceasta este mai multe de 1/2 din venitul acelor luni. este legala hotararea? nu se putea decide 1/4 din cuantumul fiecarei luni? asa cum s a decis ma condamna la o situatie pe luni in care nu mi ppt achita alte rate, cheltuieli si a-mi asigura existenta. | |
|
|
|
19-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Petre a scris pe 19-10-2019: va rog un raspuns. am o hotarare definitiva dupa apel stabilere pensie de intretinere. aceasta a fost decisa 1/4 din veniturile nete calcluate pe 6 luni ca medie din salariu de baza si comisioane, diurne, norme de hrana, tichete de masa.suma se remarca a fi 1/4 din venitul mediu a celor 6 luni dar din cele 6 pe 3 luni aceasta este mai multe de 1/2 din venitul acelor luni. este legala hotararea? nu se putea decide 1/4 din cuantumul fiecarei luni? asa cum s a decis ma condamna la o situatie pe luni in care nu mi ppt achita alte rate, cheltuieli si a-mi asigura existenta. Daca prin hotarare s-a stabilit plata unei pensii in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar, va trebui sa achitati lunar 1/4 din acest venit. Daca pensia s-a stabilit in suma fixa si considerati ca nu a fost calculata corect, venitul dvs net/lunar fiind mai mic, atunci puteti formula o noua cerere pentru diminuarea pensiei de intretinere, aducand dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In plus fata de cele spuse de colega mea, sa aveti in vedere ca atunci cand formulati o cerere pentru reducerea pensiei sa atrageti atentia instantei ca DIURNELE nu pot face obiectul urmaririi (dvs. ati spus ca au fost luate in considerare) Baza legala art.729 C pr.civ. (7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, DIURNELE, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, NU pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii. Art. 730 - Sancţiune Renunţarea la beneficiul dispoziţiilor prevăzute în articolele din prezenta secţiune, precum şi urmărirea ori cesiunea făcută cu încălcarea acestor dispoziţii sunt nule de drept. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-10-2019 |
| Dacă așa a fost calculată pensia, plătiți diferențiat în funcție de încasările din fiecare lună, fiind important ca în cele 6 luni luate ca bază de calcul suma totală să corespundă cu cea stabilită de instanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2020 |
 | Denisa Vizitator |
| Buna ziua, Am si eu o intrebare, am tot cautat legi sau raspunsuri, insa nu am gasit nimic concret. Daca cu un major care este in ultimul an de master primeste pensie alimentara de la unul din partinti, prin proprire pe salariu, iar studentul s-a angajat cu carte de munca, are vreo obigatie sa renunte la pensia alimentara? sau afecteaza cu ceva ca beneficiaza si de pensia alimentara si de salariu? | |
|
|
|
12-02-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| De la momentul la care copilul incheie contract de munca si obtine venituri proprii, nu mai este indreptatit la pensie de intretinere din partea parintilor. In cazul in care copilul nu-si informeaza parintele ptr.ca acesta sa sisteze platile, sistarea pensiei de intretinere se solicita instantei de catre parintele care o achita. Parintele poate solicita in termenul de prescriptie si returnarea sumelor achitate catre copil, de la momentul la care a fost incheiat contractul de munca, acestea fiind sume nedatorate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Denisa a scris pe 12-02-2020: Buna ziua, Am si eu o intrebare, am tot cautat legi sau raspunsuri, insa nu am gasit nimic concret. Daca cu un major care este in ultimul an de master primeste pensie alimentara de la unul din partinti, prin proprire pe salariu, iar studentul s-a angajat cu carte de munca, are vreo obigatie sa renunte la pensia alimentara? sau afecteaza cu ceva ca beneficiaza si de pensia alimentara si de salariu? Daca parintele doreste restituirea sumelor platite cu titlu de pensie de intretinere incepand cu data la care copilul realizeaza venituri salariale, poate solicita acest lucru printr-o actiune in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |