Forum avocaţi > Divort

Divort cu minori - Pagina 2

Start  1  2
 30-07-2015
Vizitator
Buna ziua.cineva m-a poate sa Ateleg soția mea aramas an Italia cu copilu ce are Pașapoartele expirat și Acum vrea sa divorțeze fetița a fost anscrisa la Grădiniță fără k eu sa știu.divortul an România se poate face.am dreptul sa cer k copilul sa fie adus la proces este minor are 2ani
Răspunde
 30-07-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua. Din punctul meu rezolvarea cea mai favorabila pentru Dvs este sa reveniti in tara, impreuna cu minora, inainte sa-i expire valabilitatea pasaportului. Odata reveniti pe teritoriu Romaniei, introduceti pe rolul instantei de judecata o actiune civila, prin care sa solicitati suplinirea acordului tatalui. Astfel veti obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de acordul tatalui. Este important sa stiti ca aceasta procedura este destul de lunga....poate dura luni de zile. Recomandarea mea este sa luati legatura cu un avocat care sa se ocupe de toate procedura juridica.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 17-09-2015

Ionuut a scris pe 30-07-2015:
Buna ziua.cineva m-a poate sa Ateleg soția mea aramas an Italia cu copilu ce are Pașapoartele expirat și Acum vrea sa divorțeze fetița a fost anscrisa la Grădiniță fără k eu sa știu.divortul an România se poate face.am dreptul sa cer k copilul sa fie adus la proces este minor are 2ani

Copilul nu o sa fie adus la proces.
Va aflati intr-o situatie foarte complicata dar va puteti judeca tare sa obtineti tot ce puteti obtine.

Fara avocat nu cred ca o sa va descurcati deoarece trebuie stabilita o strategie bazata pe dispozitiile legale aplicabile in concret.
Daca vreti sa va mai vedeti copilul consider ca trebuie sa va angajati avocat si cred ca ati putea lua chiar copilul daca aveti sansa...
Răspunde
 27-05-2016
Vizitator
Am depus dosar de divort pentru divort din culpa tatalui, care a parasit domiciliul conjugal si locuieste cu amanta. Solicit domiciliul copilului la mine (avem un copil de 8 ani)
Divortul nu s-a pronuntat inca - nu a fost stabilita nici prima infatisare.
Tatal are legaturi personale cu copilul circa 1-2 zile pe saptamana, prin comun acord.
Vreau sa imi schimb domiciliul in alta localitate, la distanta, deoarece voi fi transferata in alt post, de conducere.
Care este procedura legala prin care pot face acest lucru, in conditiile in care tatal copilului nu este de acord cu mutarea?

Multumesc.
Răspunde
 27-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Parerea mea este ca va trebui oricum sa va lamuriti situatia juridica, care va fi in cadrul unui proces de divort.

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 27-05-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Ca urmare a mutării d-voastră în alta localitate, probabil veți solicita ca locuința minorului sa fie stabilit la mamă, la reședința nouă. Urmează sa va probați solicitările, iar tatălui i se va stabili un program de vizită , fie de comun acord, fie va stabili instanta de judecata. Interesul minorului va prima întotdeauna indiferent de opinia soțului vis-a-vis de mutarea în alta localitate.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2016
Vizitator
buna ziua am si o intrebare la dv dak se poate, eu am doi copii minori 1 an respectiv 3 ani, eu sunt plecat de 7 luni la munca in italia in care in astea 7 luni iam trimis bani ptr necesarul copiilor, inainte de a pleca la munca in italia noi nu am avut o relatie buna si ne am despartit de cateva ori care eu am trecut vederea si ne am impacat, dupa ce am plecat in lipsa mea dupa care ea si adus un alt barbat acasa la noi fara sa stiu ajutandu mi mereu copii cu bani deoarece eu am decis sa dau divort de ea ptr ca nu mai avem intelegere intre noi,dak imi puteti spune dak am si eu dreptul la un copil sa mil dea mie dar ea nu este de acort sa mi dea divortul si un copil,ce se poate face la problema asta, dak as putea avea un raspuns de la dv va multumesc ff frumos
Răspunde
 28-05-2016
Vizitator
Bineinteles ca voi finaliza procesul de divort, dar eu sunt nevoita sa ma mut in 1-2 luni, inainte de finalizare.
Răspunde
 28-05-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Domnule Ionut, copiii nu se împart intre părinți, nu sunt obiecte!!! Prin cererea de divorț, se poate solicita ca locuința acestora sau a unuia dintre ei sa fie stabilita la domiciliul unuia dintre părinți, cu dreptul celuilalt parinte de a avea legături personale specifice , de a vizita copilul/ copiii. De obicei, se încearcă de către instantele de judecata a nu separa frații, însă dacă există acord intre părinți privind acest aspect , se va dispune în consecință. Lipsa unui astfel de acord, cum este cazul prezentat de d-voastră, va lăsa la sarcina instantei de a dispune în interesul superior al minorilor , în funcție de toate probele administrate ( înscrisuri, depoziții de martori, ancheta sociala etc).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.