|
09-07-2015 |
 | Oana Vizitator |
| Buna ziua, Doresc sa divortez. Motivul este viciul sotului meu: jocurile de noroc. Orbit de acest viciu a intrat in probleme mari financiare: datorii, credite… Cum ma afecteaza pe mine acele datorii daca divortez? Faptul ca s-a indatorat in timpul casniciei ma obliga si pe mine la plata lor? Mentionez ca toate sunt facute pe numele lui, fara stirea mea. Nu stiu cum as putea sa dovedesc ca eu nu am fost implicata… Noi am cumparat in timpul casniciei un apartament cu 2 camere prin programul Prima Casa. El este debitor si eu co-debitor, amandoi suntem proprietari. Au trecut 3 ani de cand avem locuinta. In caz de divort, cum se procedeaza? Stiu ca locuinta nu se poate vinde timp de 5 ani decat in caz de divort prin preluarea in totalitate a creditului de catre unul dintre soti. Dar daca niciunul dintre noi nu dorim sa preluam creditul? Exista alta solutie? Avem un copil de 1 an. Avand in vedere ca sotul meu se afla in imposibilitate financiara de a intretine copilul, din cauza datoriilor, i se poate acorda custodia copilului? Multumesc frumos pt raspuns. | |
|
|
|
09-07-2015 |
| In urma pronuntarii divortului, veti introduce actiunea de partaj prin care veti solicita impartirea bunurilor, pasive si active. Deci si creditul. In cazul minorului vorbim de o stabilire a domiciliului acestuia la unul dintre parinti si autoritate parinteasca comuna asupra minorului. Domiciliul minorului se va stabili la parintele care va putea face dovada existentei unor conditii materiale, financiare si locative, cat mai bune pentru dezvoltarea fizica, psihica si morala a minorului. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
11-07-2015 |
| Teoretic ar tb sa impartiti atat activul, cat si pasivul. Adica atat bunurile cat si datoriile. In ceea ce priveste datoriile se vor imparti numai cele contractate pt nevoile casatoriei, nu si cele facute de sot pt intretinerea viciului sau si in detrimentul familiei. Sfatul meu este sa consultati un avocat si sa vi se explice ce implica divortul, cum e cu exercitarea custodiei, cu locuinta minorului, care sunt pasii si care sunt costurile. Si pt partaj la fel. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
26-09-2015 |
| In primul rand varsta copilului va recomanda cu sanse foarte mari ca sa nu aiba sanse el la copil. Restul sunt detalii mai putin importante dar care trebuie sa rezulte si sa fie probate la proces. | |
|
|
|
07-05-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Am divortat acum o luna ..inca nu mi.a venit decizia dar problema este ca in cerere pt divort nu am cerut custodia copilului ci doar lrogram de vizita deoarece asa am fost invatata de avocat ca dupa divort se inainteaza pt custodie.Copilul are 10 ani si a fost ascultat unde vrea sa stea ..si a zs ca vrea la mama.In cazul acesta daca nu mai fac cerere pt incredintarea copilului si il iau la mine fara acea hotarare de la tribunal e vreo problema???multumesc | |
|
|
|
08-05-2017 |
 | Irina Vizitator |
| Elena, daca tot ai divortat in instanta de ce n-a cerut avocatul cu divortul si custodia? Dupa mine, pentru ca el sa-si ia onorariul pentru doua procese... ceea ce este urat, dar in lumea asta traim! | |
|
|
|
08-05-2017 |
| Stabilirea domiciliului minorului si exercitarea autoritatii parintesti sunt cererii accesorii divortului. Indiferent daca acestea sunt sau nu solicitate prin actiunea de divort, instanta este obligata sa le stabileasca chiar si din oficiu, in cadrul actiunii de divort. Este evident ca prin stabilirea domiciliului minorului , actiunea de incredintare a minorului nu se mai justifica la acest moment. Dar, daca conditiile de locuit se schimba in timp, puteti exercita aceasta actiune pe cale separata. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-05-2017 |
| Instanța, odată cu divorțul, se pronunță asupra exercitării autorității părintești, a locuinței copilului și asupra pensiei de întreținere, indiferent dacă acestea au fost sau nu solicitate prin cererea de divorț. Doar asupra programului de vizitare nu este instanța obligată să se pronunțe, astfel că programul nu se stabilește dacă nu este solicitat. Este totuși potrivit și normal ca cererea de divorț și conțină și cererile accesorii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-07-2017 |
 | Catalinaarsene@hotmail.it Vizitator |
| Eu si sotul dorim sa divortam de comun acord.suntem despartiti de mai multi ani, avem un copil major, el are un copil minor cu actuala partenera. Vazand ca eu am domiciliul in strainatate, doresc sa depun Cerere de divort prin procura. Trebuie mentionat in procura copilul lui minor? Sau nu are importanta? | |
|
|
|
19-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Catalinaarsene@hotmail.it a scris pe 18-07-2017: Eu si sotul dorim sa divortam de comun acord.suntem despartiti de mai multi ani, avem un copil major, el are un copil minor cu actuala partenera. Vazand ca eu am domiciliul in strainatate, doresc sa depun Cerere de divort prin procura. Trebuie mentionat in procura copilul lui minor? Sau nu are importanta? Copilul minor nu este rezultat in urma casatoriei, motiv pentru care puteti invoca existenta acestuia doar in situatia in care doriti sa solicitati culpa exclusiva a sotului in desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste copilul major, acesta poate beneficia de plata pensiei de intretinere daca se afla in continuarea studiilor, pana la finaizarea acestora, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-09-2017 |
 | Amarandi Elena Vizitator |
| Buna ma numesc Elena si sunt in divort de aproape un an la mine situatia e mai complicata eu si fostu sot avem un copil in plasament deci asta inseamna ca custodia nu mai este la nici unu dintre parinti eu ca mama am depus dosar sa ami iau copilul din plasament problema ca divortu nu este inca terminat si copilul asi vrea sa locuiasca cu mine in franta .nu ieste posibil sa pronunte divortu si dupaia sa ma judec eu cu protectia copilului vazand ca custodia nu o mai avem nici unu nici altu ptr am castiga copilul in totalitate fara a mai beneficia de semnatura tatalui ptr al scoate sin tara ? | |
|
|
|
27-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Amarandi Elena a scris pe 27-09-2017: Buna ma numesc Elena si sunt in divort de aproape un an la mine situatia e mai complicata eu si fostu sot avem un copil in plasament deci asta inseamna ca custodia nu mai este la nici unu dintre parinti eu ca mama am depus dosar sa ami iau copilul din plasament problema ca divortu nu este inca terminat si copilul asi vrea sa locuiasca cu mine in franta .nu ieste posibil sa pronunte divortu si dupaia sa ma judec eu cu protectia copilului vazand ca custodia nu o mai avem nici unu nici altu ptr am castiga copilul in totalitate fara a mai beneficia de semnatura tatalui ptr al scoate sin tara ? Buna ziua, Situatia dvs. este intradevar mai complicata. Cel mai bine este sa vorbiti cu un avocat cu privire la situatia dvs. pentru a va lamuri in concret care sunt pasii de urmat. Sunt foarte multe variabile care trebuiesc luate in calcul: depinde de stadiul procesului de divort, de petitele din divort cu privire la copilul aflat in plasament, de stadiul in care se afla plasamentul copilului (daca s-a ajuns ca acest copil sa fie adoptabil sau nu). Va trebui sa aveti foarte multa rabdare cu acest proces. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
27-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Copilul cand a fost luat de protectie eu am declarat ca nu vreau sa fie adoptat si doar o perioada sa stea in plasament pana situatia mia va fi un pic mai buna .am deja un avocat dar am avut 3 infatisari maine o am pe a 4 dar la a treia mia dat amanare spunand ca e lipsa ancheta sociala eu sunt in franta si am depus si dosaru pentru reintregrarea copilului in familie problema ca fara divort nu pot sa iau baiatu in franta fara iscalitura lui si iel nu a mai dat nici un semn de viata de 6 ani eu in schimb lam vizitat leam trimis pachete si bani am iesit cu iel in orasi .intrebarea mea este in cazul acesta nu se poate pronunta divortu si dupaia sa am judecata cu protectia copilului ptr reintregrare? Ptr ca am inceput sa ma indoiesc de avocatu meu . Va rog ajutatima cu sfaturi | |
|
|
|
25-01-2019 |
 | Ionel Vizitator |
| Buna dimineata.am o cunostinta ce doreste sa divorteze .are 3 copii luati in plasament iar sotul nu vrra sa.i acorde divortul invocand diferite motive.ce este de facut.,???? Ast raspunsul dv... | |
|
|
|
25-01-2019 |
| Ionel a scris pe 25-01-2019: Buna dimineata.am o cunostinta ce doreste sa divorteze .are 3 copii luati in plasament iar sotul nu vrra sa.i acorde divortul invocand diferite motive.ce este de facut.,???? Ast raspunsul dv... Dacă probează ca mariajul nu mai poate continua deoarece relațiile dintre soți sunt grav și iremediabil deteriorate instanța va pronunța divortul. Se poate proba cu acte, martori (ce pot sa fie și rude), interogatoriu. Așadar, nu contează părerea soțului câta vreme se probează temeinicia cererii de divort. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionel a scris pe 25-01-2019: Buna dimineata.am o cunostinta ce doreste sa divorteze .are 3 copii luati in plasament iar sotul nu vrra sa.i acorde divortul invocand diferite motive.ce este de facut.,???? Ast raspunsul dv... Daca sotul nu doreste un divort prin acord, doamna in cauza se poate adresa instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2019 |
 | Vizitatot Vizitator |
| Buna dimineata, Am o problema pe care vreau s-o împărtășesc cu voi pentru a ma ajuta, in cazul in care se mai poate face ceva. Am depus cererea de divort pe 31 Ianuarie si pe 6 Martie 2019, am semnat. Mi-am dat seama ca am facut ce-a mai mare prostie din viața mea si fiind intr-o stare depresiva, la ambiție si sub influența unor vesti care m-au ranit ( de aici si starea de depresie). Vreau sa depun in instanța anularea hotarari, ținând cont starea mea. Pot face ceva pe aceasta cale, spunând ca datorită dezechilibrului meu am semnat. Se mai poate face ceva? Multumesc! | |
|
|
|
25-03-2019 |
| Vizitatot a scris pe 25-03-2019: Buna dimineata, Am o problema pe care vreau s-o împărtășesc cu voi pentru a ma ajuta, in cazul in care se mai poate face ceva. Am depus cererea de divort pe 31 Ianuarie si pe 6 Martie 2019, am semnat. Mi-am dat seama ca am facut ce-a mai mare prostie din viața mea si fiind intr-o stare depresiva, la ambiție si sub influența unor vesti care m-au ranit ( de aici si starea de depresie). Vreau sa depun in instanța anularea hotarari, ținând cont starea mea. Pot face ceva pe aceasta cale, spunând ca datorită dezechilibrului meu am semnat. Se mai poate face ceva? Multumesc! Din moment ce s-a dispus desfacerea casatoriei, nu mai puteti face nimic in acest moment pentru a anula efectele Certificatului de divort/Hotararii judecatoresti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2019 |
| Vizitatot a scris pe 25-03-2019: Buna dimineata, Am o problema pe care vreau s-o împărtășesc cu voi pentru a ma ajuta, in cazul in care se mai poate face ceva. Am depus cererea de divort pe 31 Ianuarie si pe 6 Martie 2019, am semnat. Mi-am dat seama ca am facut ce-a mai mare prostie din viața mea si fiind intr-o stare depresiva, la ambiție si sub influența unor vesti care m-au ranit ( de aici si starea de depresie). Vreau sa depun in instanța anularea hotarari, ținând cont starea mea. Pot face ceva pe aceasta cale, spunând ca datorită dezechilibrului meu am semnat. Se mai poate face ceva? Multumesc! Inteleg ca a fost vorba despre un divort prin acord sau incheiat cu o tranzactie ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-03-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| A fost unul cu acordul ambelor parti, doar ca el este f suparat ca eu am semnat. Iar eu am facut-o la ambiție. Îmi pare rău ca se întâmpla câteodată sa faci lucruri fără sa te gândești prea mult si de aceea se pare ca îmi pare rău. As vrea sa repar cumva si caut soluții. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |