|
26-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vizitator a scris pe 25-03-2019: A fost unul cu acordul ambelor parti, doar ca el este f suparat ca eu am semnat. Iar eu am facut-o la ambiție. Îmi pare rău ca se întâmpla câteodată sa faci lucruri fără sa te gândești prea mult si de aceea se pare ca îmi pare rău. As vrea sa repar cumva si caut soluții. In situatia in care v-ati impacat cu fostul sot, va puteti recasatori daca doriti acest lucru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-07-2019 |
 | Anonim Vizitator |
| Buna ziua.suntem căsătoriți in romania dar trăim în italia și avem un copil minor(9 luni).el lucrează aici(In italia)cu contract eu sunt casnică. In cazul in care venim in romania sa divortam ce posibilități sunt ca el sa obțină custodia copilului.multumesc | |
|
|
|
29-07-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In cazul divorturilor cu minori, instantele din Romania, in baza prevederilor Noului Cod civil, tind sa acorde autoritatea parinteasca comuna asupra minorului si sa stabileasca domiciliul minorului la unul dintre parinti, anume la parintele care va putea face dovada existentei unor conditii materiale si locative, cat mai bune pentru dezvoltarea minorului. Daca veti face dovada ca aveti o locuinta cu conditii bune de trai, chiar daca nu aveti venituri (insa, sa spunem, ca ati locui la parintii dvs. care s-ar obliga sa va ajute), data fiind varsta mica a minorului (9 luni) instanta va lasa minorul cu mama momentan si-l va obliga pe tata la plata unei pensii de intretinere. Ceea ce nu inseamna ca mai tarziu, locuinta minorului nu ar putea fi schimbata la tata, daca cere acest lucru, chiar daca acesta ramane in Italia. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-07-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anonim a scris pe 29-07-2019: Buna ziua.suntem căsătoriți in romania dar trăim în italia și avem un copil minor(9 luni).el lucrează aici(In italia)cu contract eu sunt casnică. In cazul in care venim in romania sa divortam ce posibilități sunt ca el sa obțină custodia copilului.multumesc In situatia in care ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, instanta competenta sa solutioneze actiunea de divort este Judecatoria Sector 5, Bucuresti. Va trebui sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. De asemenea, parintele nerezident are posibilitatea sa solicite stabilirea unui program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-07-2019 |
| Anonim a scris pe 29-07-2019: Buna ziua.suntem căsătoriți in romania dar trăim în italia și avem un copil minor(9 luni).el lucrează aici(In italia)cu contract eu sunt casnică. In cazul in care venim in romania sa divortam ce posibilități sunt ca el sa obțină custodia copilului.multumesc Puteți să divorțați în România fără să fie necesară prezența dvs, deoarece reședința se află în străinătate. Referitor la divorț, instanțele române se vor pronunța pe aspectul desfacerii căsătoriei, dar dacă pârâtul contestă competența instanțelor române la judecarea capătului de cerere privind autoritatea părintească, competentă asupra acestui aspect va fi, în principiu, instanța din Italia, adică instanța de la reședința obișnuită a copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-10-2019 |
 | Alexandru Vizitator |
| Bună ziua! Sunt căsătorit de 2 ani iar soția este însărcinată în 4 luni doresc sa divorțez din cauza neînțelegeri cu soacra. Menționez ca locuiesc la ele(soacra și soție) m un credit în curs la bancă ce reprezinta cheltuieli cu nunta și unele investiții în casa soacrei. Soacra are dosar de handicap psihic la primărie. Soția nu vrea sa o părăsească vrea sa rămână cu ea pt a o îngriji. Soția este din 4 fete și a doua căsătorie a mamei doar eu și ea ne ocupam de soacra. C sfat sau ce pot face în situația descrisă? | |
|
|
|
21-10-2019 |
| Alexandru a scris pe 21-10-2019: Bună ziua! Sunt căsătorit de 2 ani iar soția este însărcinată în 4 luni doresc sa divorțez din cauza neînțelegeri cu soacra. Menționez ca locuiesc la ele(soacra și soție) m un credit în curs la bancă ce reprezinta cheltuieli cu nunta și unele investiții în casa soacrei. Soacra are dosar de handicap psihic la primărie. Soția nu vrea sa o părăsească vrea sa rămână cu ea pt a o îngriji. Soția este din 4 fete și a doua căsătorie a mamei doar eu și ea ne ocupam de soacra. C sfat sau ce pot face în situația descrisă? . Primul sfat ar fi de încercare de a vă împăca cu soția, mai ales că veți avea un copil. Dacă în cele din urmă decideți să divorțați, trebuie formulată o acțiune prin care să cereți desfacerea căsătoriei ți să probați culpa soției în deteriorarea mariajului (dacă soția se opune divorțului). Referitor la credit aveți în vedere că este vorba despre o datorie comună, iar pentru investițiile în casa soacrei aveți un drept de creanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-10-2019 |
| Alexandru a scris pe 21-10-2019: Bună ziua! Sunt căsătorit de 2 ani iar soția este însărcinată în 4 luni doresc sa divorțez din cauza neînțelegeri cu soacra. Menționez ca locuiesc la ele(soacra și soție) m un credit în curs la bancă ce reprezinta cheltuieli cu nunta și unele investiții în casa soacrei. Soacra are dosar de handicap psihic la primărie. Soția nu vrea sa o părăsească vrea sa rămână cu ea pt a o îngriji. Soția este din 4 fete și a doua căsătorie a mamei doar eu și ea ne ocupam de soacra. C sfat sau ce pot face în situația descrisă? Daca doriti sa divortati, sfatul meu este sa asteptati nasterea minorului, pentru a stabili chestiunile legate de situatia acestuia (exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului, stabilirea pensiei si a programului de vizita) o data cu actiunea de divort. Ulterior veti promova actiunea de partaj. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2020 |
 | Daniela Vizitator |
| Bună,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate.Am o cunostinta de naționalitate Palestinian și este căsătorit cu sotie româncă.Ea este plecată în străinătate.. Ce acte îi trebuie și cum poate sa se judece fără avocat daca baga divort. | |
|
|
|
24-06-2020 |
| Daniela a scris pe 23-06-2020: Bună,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate.Am o cunostinta de naționalitate Palestinian și este căsătorit cu sotie româncă.Ea este plecată în străinătate.. Ce acte îi trebuie și cum poate sa se judece fără avocat daca baga divort. Cererea de divort se va introduce la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor, iar daca acestia nu au avut un domiciliu comun sau nu mai locuiesc la acea adresa, la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza parata. Daca parata nu mai locuieste in tara, cererea se va introduce la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Trebuie atasate actiunii urmatoarele inscrisuri, in copie: dovada platii taxei judiciare de timbru, Certificatul de casatorie, actele de identitate ale partilor, Certificate de nastere ale minorilor rezultati in timpul casatoriei, contracte de munca, dovada rezidentei partilor, permis de sedere, in functie de caz. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-02-2021 |
 | Muratasil Ailin Vizitator |
| Buna seara.am si eu cateva intrebari.sunt divortata de 3 ani,am castigat domiciliul copilului.mi am refacut viata,fostul sot ma ameninta ca imi deschide procese,doar ca sa se razbune.se poate deschide proces daca de curand m am mutat si nu as vrea sa ii comunic adresa unde stam.nu are drept de vizita la domiciliu.si in cat timp sunt obligata sa platesc onorariul lui de avocat,drept pe care l a castigat in instanta.multumesc | |
|
|
|
08-02-2021 |
| Muratasil Ailin a scris pe 08-02-2021: Buna seara.am si eu cateva intrebari.sunt divortata de 3 ani,am castigat domiciliul copilului.mi am refacut viata,fostul sot ma ameninta ca imi deschide procese,doar ca sa se razbune.se poate deschide proces daca de curand m am mutat si nu as vrea sa ii comunic adresa unde stam.nu are drept de vizita la domiciliu.si in cat timp sunt obligata sa platesc onorariul lui de avocat,drept pe care l a castigat in instanta.multumesc Daca programul de vizita nu este stabilit la domiciliul dvs, nu aveti obligatia sa ii comunicati noua adresa. In situatia in care ati fost obligata la plata unor cheltuieli de judecata, daca nu se prevede un anumit termen, aveti obligatia sa achitati dupa ramanerea definitiva a hotararii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |