Forum avocaţi > Divort

Proces de incredintare a minorului

27-07-2015

Stimate Doamne si Domni avocati,
ma bucur ca am gasit acest seit....sint stabilita in strainatate cu copilul minor (14 ani,cu acordul tatalui..in scris) dar totusi la fiecarte vizita in ro am nevoie de declaratie vamala (care nu se mai face din pacate numai pe un an,si procura de a putea semna oriunde si orice tot pe un an)..de fiecare data trebuie sa ma rog de el si sa il caut ..am obosit,credeti-ma..vreau incredintarea minorului pe cale legala,pt.a scapa de acesc calvar...copilul e nascut in afara casatoriei,eu fiind casatorita inainte si nedivortata am ajuns la stabilirea paternitatii,unde domnul "tata"a primit sa plateasca o pensie alimentara (nu a platit nimic) iar copilul numele lui...asta era in 2002 ...Spuneti-mi cum sa procedez !poate avem pe forum un avocat din Bistrita Nasaud(tatal fiind deacolo) si m-ar ajuta mai mult..
Va multumesc frumos si va doresc toate cele bune!
Răspunde
 27-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ati putea incerca o actiune in instanta avand ca obiect stabilire autoritate parinteasca exclusiva.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Singura posibilitate este sa introduceti o actiune in instanta pt exercitarea autoritati parintesti in exclusivitate de catre mama.
Daca dvs sunteti plecata cu singuranta tb sa va reprezinte interesele un avocat.
Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2015
Vizitator
Buna ziua,sotia mea a parasit domiciliul in urma cu 3zile,mentionez k suntem casatoriti si inca nu am divorta. In acest moment are tot domiciliul unde locuiesc eu si copilul minor.intrebarea mea este: poate sa.mi ia copilul la noul iei iubit daca este tot pe numele meu? Asi putea face o reclamatie sau sa o dau in judecata ca la parastit,dar fara sa imi pierd copilul. Ea a plecat de buna voie,nu a dato nimeni afara. Cu mul restect gabi.
Răspunde
 31-07-2015
Vizitator
Da, o puteti chema in judecata pentru rapire de minor.
Mai puteti face si plangere penala pentru abandon familial.
Ambele lucrari ar trebui realizate de un avocat daca nu aveti studii juridice.
Răspunde
 16-09-2015

Rusu Gabriel a scris pe 31-07-2015:
Buna ziua,sotia mea a parasit domiciliul in urma cu 3zile,mentionez k suntem casatoriti si inca nu am divorta. In acest moment are tot domiciliul unde locuiesc eu si copilul minor.intrebarea mea este: poate sa.mi ia copilul la noul iei iubit daca este tot pe numele meu? Asi putea face o reclamatie sau sa o dau in judecata ca la parastit,dar fara sa imi pierd copilul. Ea a plecat de buna voie,nu a dato nimeni afara. Cu mul restect gabi.

Nu se poate face plangere pentru rapire in acest caz.

Nu aveti la indemana decat un proces care sa va permita sa va exercitati drepturile.
Puteti urma calea ordonantei presedintiale deoarece este o procedura de urgenta.
Ar fi bine insa sa aveti avocat angajat daca vreti sa va obtineti respectarea drepturilor.
Răspunde
 16-09-2015

Petramaria a scris pe 27-07-2015:
Stimate Doamne si Domni avocati,
ma bucur ca am gasit acest seit....sint stabilita in strainatate cu copilul minor (14 ani,cu acordul tatalui..in scris) dar totusi la fiecarte vizita in ro am nevoie de declaratie vamala (care nu se mai face din pacate numai pe un an,si procura de a putea semna oriunde si orice tot pe un an)..de fiecare data trebuie sa ma rog de el si sa il caut ..am obosit,credeti-ma..vreau incredintarea minorului pe cale legala,pt.a scapa de acesc calvar...copilul e nascut in afara casatoriei,eu fiind casatorita inainte si nedivortata am ajuns la stabilirea paternitatii,unde domnul "tata"a primit sa plateasca o pensie alimentara (nu a platit nimic) iar copilul numele lui...asta era in 2002 ...Spuneti-mi cum sa procedez !poate avem pe forum un avocat din Bistrita Nasaud(tatal fiind deacolo) si m-ar ajuta mai mult..
Va multumesc frumos si va doresc toate cele bune!

Daca obtineti custodie exclusiva ati rezolva problema care va framanta insa a obtine asa ceva este foarte complicat si va trebuie avocat foarte bun.

E bine sa stiti ca puteti angaja avocat si din alta localitate decat cea unde va avea loc procesul, o localitate invecinata sau mai indepartata in functie de aprecierea dvs.

Daca aveti resedinta in strainatate nu trebuie sa veniti la proces daca aveti avocat angajat.
Răspunde
 06-12-2015
Vizitator
Buna ziua!

Sotia mea este bolnava de schizofrenie, internată de 7 ori la spital. In ultima vreme este deosebit de agresivă, si chiar dacă o iubesc trebuie să divorțez.
Avem 2 copii, 8 ani, 5 ani un partament cu 2 camere cumpărat in mare parte de părinții mei.
Vă rog să-mi spuneți cum se vor împărții copii, respectiv apartamentul?

Cu stimă Iuiu
Răspunde
 07-12-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Avand in vedere boala sotiei, este posibil ca instanta sa nu accepte sa stabileasca domiciliul minorilor la aceasta. Sunt toate sansele ca, copii sa aiba domiciliul la dvs.
In ce priveste apartamentul se presupune, in lipsa unei conventii, ca aportul fiecaruia dintre soti la dobandirea acestuia a fost in mod egal.
Daca una dintre parti considera ca a avut un aport mai mare de 50% , va trebui sa il dovedeasca.

Atentie: nu confundati divortul si stabilirea domiciliului minorilor cu partajul apartamentului (bunurilor comune) sunt doua actiuni distinte in instanta si care este indicat sa nu fie facute impreuna.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
E o situatie delicata si va tb ca dvs sa cantariti bine decizia ce o veti lua, eventual consultand un avocat.

Ceea ce este f important este binele minorilor, adica daca separarea de mama le va fi benefica sau nu.

In principiu, divortul se va pronunta din cauza starii de sanatate a sotiei. Nici partajul nu stiu cat de indicat este sa il faceti la acest moment.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.