Forum avocaţi > Divort

Divort in lipsa sotului - Pagina 2

Start  1  2
 20-08-2017
Vizitator
Bunaziua ma numesc vrabie maricica dana .sunt casatorita din 2010 .din 2013 au anceput problemele an familie .referitor la sot am doi copii minori unu de 6 ani unu de 4 ani.si sotu conuma mult alcool .vine baut acasa face scandal o dat an mine nu stiu de cate ori am anecercat de 4 ani sa comunik cu el sal scot la realitate nu amreusit am stat si amsuportat de dragu la copii ceas putea sa fac sa pot divorta an lipsa lui ca eu iam zis sa ajungem amandoi la un comun acord si sa divortamel nu vrea ansa eu vreau .ami doresc djn tot sufletu sa fac pasu divortului .an 4 apriape 5 ani am trait un calvar alaturi de el eu numi doresc decat sa fac divortu as vrea sa ma sjute cineva v
Răspunde
 20-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vrabie Maricica Dana a scris pe 20-08-2017:
Bunaziua ma numesc vrabie maricica dana .sunt casatorita din 2010 .din 2013 au anceput problemele an familie .referitor la sot am doi copii minori unu de 6 ani unu de 4 ani.si sotu conuma mult alcool .vine baut acasa face scandal o dat an mine nu stiu de cate ori am anecercat de 4 ani sa comunik cu el sal scot la realitate nu amreusit am stat si amsuportat de dragu la copii ceas putea sa fac sa pot divorta an lipsa lui ca eu iam zis sa ajungem amandoi la un comun acord si sa divortamel nu vrea ansa eu vreau .ami doresc djn tot sufletu sa fac pasu divortului .an 4 apriape 5 ani am trait un calvar alaturi de el eu numi doresc decat sa fac divortu as vrea sa ma sjute cineva v

Data fiind situatia de fapt, este mult mai bine sa puneti punct acestei situatii tensionate si sa va cresteti copiii intr-un mediu linistit. Formulati actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor, solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii paarintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
In ceea ce priveste atitudinea agresiva a sotului, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente, iar ulterior puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2017
Vizitator
in aceeasi situatie sunt si eu i am platit avocatul curator dureaza de un si ceva divortul
Răspunde
 24-04-2018
Vizitator
Buna seara am si eu o intrebare sunt despartita de sot de 5 ani
si nu sunt divortata si stau in concubinaj cu alt barbat de 5 ani si vreau
sa divortez dar el nui de acord cum pot sa divortez de el vrea sa ma tina incurcata
Răspunde
 24-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Apetrei Maricica a scris pe 24-04-2018:
sa divortez dar el nui de acord cum pot sa divortez de el vrea sa ma tina incurcata

Formulați o acțiune de divorț și solicitați desfacerea căsătoriei deoarece nu mai conviețuiți și căsătoria nu mai este posibilă. Trebuie să aveți un martor care să confirma că nu mai conviețuiți, iar dacă nu aveți martor ați putea solicita divorțul pentru despărțirea în fapt de mai mult de 2 ani, probând eventual cu o adeverință din care să reiasă că locuiți într-un anumit imobil, fără ca soțul dvs să locuiască cu dvs, plus alte probe, după caz.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
MARES NICULAE a scris pe 05-04-2017:
BUNA ziua am si eu o intrebare eu sunt separat din anul2005 ,eu am plecat in SPANIA pentru a munci si acasa in BRAILA a ramas sotia . INTRE timp ea a plecat in ITALIA cu un alta persona eu nu am venit din 2005 in tara am fost 2010 si in 2015 cu ea nu am nicio legatura intre acest timp . EU vreau sa divortez de ea ,avem inpreuna 5 copii care si ei la timpul lor au copii asa ca nu este vorba de intretinere eu unde am locuinta in BRAILA sunt mostenitor la casa nu avem ce inparti eu vreau doar divortul de ea .CIT ma costa si cit timp dureaza divortul . CU respect NICU MARES , si astept un raspuns .O zi buna.

Avand in vedere faptul ca ambele parti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, durata estimata pentru solutionarea unui astfel de dosar este intre 2 si 5 luni. Taxa judiciara de timbru pentru divortul prin acord este de 200 de lei, iar onorariile avocatilor variaza in functie de dificultatea spetei si de experienta profesionala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Apetrei Maricica a scris pe 24-04-2018:

Va trebui sa formulati in instanta actiunea de divort, avand in vedere perioada lunga de timp de cand sunteti separati. Casatoria se va desface chiar daca sotul nu este de acord cu acest lucru.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2018
Vizitator
Buna ziua am si eu o problema grava am doi baietei unul de 1 an si 1 luna si unul de 3 ani si 4 luni ,cel mic am baietelul cu el cel de al doile din prima relatie eu asi dori sa fac sa bag divort in lipsa lui ca eu sunt de acord cu divortul dar el nu accepta ce pot face unde ma pot duce si ce acte trebuie sa fac asi dori sa pot face rost de o foaie numai sa semneze va rog ajutati-ma
Răspunde
 07-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Onofrei Estera a scris pe 07-06-2018:
Buna ziua am si eu o problema grava am doi baietei unul de 1 an si 1 luna si unul de 3 ani si 4 luni ,cel mic am baietelul cu el cel de al doile din prima relatie eu asi dori sa fac sa bag divort in lipsa lui ca eu sunt de acord cu divortul dar el nu accepta ce pot face unde ma pot duce si ce acte trebuie sa fac asi dori sa pot face rost de o foaie numai sa semneze va rog ajutati-ma

Daca exista un acord intre parti, puteti divorta la notar, in caz contrar va trebui sa va adresati instanei, iar divortul se va pronunta chiar daca sotul nu doreste acest lucru.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Onofrei Estera a scris pe 07-06-2018:

Divorțul se poate face doar la instanță dacă nu există un acord între părți. Având în vedere că soțul dvs nu acceptă să divorțeze, trebuie să introduceți divorțul la instanța ultimului domiciliu al soților. Nu puteți altfel decât așa.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2018
Vizitator
Buna ziua.sunt despartita de sotul meu de acum 8 anii.nu la interesat niciodata de copil nici macar cu un telefon.acum 2 anii am bagat actele de divort in lipsa lui ptr am incercat sa iau legatura cu el sa vb amiabil dar nu sa putut ..problema mea este si intrebarea.cat mai dureaza acest divort cat sa mai astept.ptr ca nici martori mei nu iau chemat inca nici nimic.doar acum o sapt a primit citatie fostul sot dar sunt sigura ca nu o sa se prezinte ptr ca nul intereseaza nimic.....dupa citatia asta trimisa lui se poate incepe divortul se poate audia martorii mei? Am obosit asteptam sa se termine cu divortul acesta..
Răspunde
 27-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Tudorita Ene a scris pe 26-06-2018:
Buna ziua.sunt despartita de sotul meu de acum 8 anii.nu la interesat niciodata de copil nici macar cu un telefon.acum 2 anii am bagat actele de divort in lipsa lui ptr am incercat sa iau legatura cu el sa vb amiabil dar nu sa putut ..problema mea este si intrebarea.cat mai dureaza acest divort cat sa mai astept.ptr ca nici martori mei nu iau chemat inca nici nimic.doar acum o sapt a primit citatie fostul sot dar sunt sigura ca nu o sa se prezinte ptr ca nul intereseaza nimic.....dupa citatia asta trimisa lui se poate incepe divortul se poate audia martorii mei? Am obosit asteptam sa se termine cu divortul acesta..

Mergeți la arhiva judecătoriei și interesați-vă de dosar deoarece a trecut prea mult timp și este posibil ca citația pe care ați primit-o să fie referitoare la perimarea cererii.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-10-2018
Vizitator
Mii de scuze de deranj o n trebare am si eu sunt in divort de ceva timp el nu sa prezentat de curand mi sa cerut martori dar nu reusesc sa gasesc se poate divorta fara martori ?cat ar mai dura ?specific este vorba si de o minora va multumesc mult
Răspunde
 17-10-2018
Vizitator
Mii de scuze de deranj o n trebare am si eu sunt in divort de ceva timp el nu sa prezentat de curand mi sa cerut martori dar nu reusesc sa gasesc se poate divorta fara martori ?cat ar mai dura ?specific este vorba si de o minora va multumesc mult
Răspunde
 17-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela a scris pe 17-10-2018:

Se poate divorța și fără administrarea probei cu martori dar în acest caz trebuie să demonstrați cu alte probe (acte, interogatoriu, probe materiale) că mariajul este compromis și nu mai poate continua. În divorț, martorii pot fi și rude apropiate. Chiar nu aveți o persoană din familie care să fie audiată ?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2019
Vizitator
Buna. Sunt casatorita de aproape 3 ani. Avem o relatie de 10 ani si mai tot timpul am muncit in strainatate. As vrea sa divortez, insa fara sa stie (momentan). Mi as dori doar sa primeasca citatia acasa. Intrebarea este: as putea depune actele la un notar? Daca da, ce acte mi ar trebui? In cat timp ar primi instiintarea? Nu avem nici un copil, insa avem economii impreuna (inainte si dupa nunta). Ce se poate face in cazul acesta? De casa si de masina nu mai spun pt ca a avut grija sa le treaca pe numele tatalui sau. Multumesc!
Răspunde
 17-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Elena a scris pe 17-01-2019:
Buna. Sunt casatorita de aproape 3 ani. Avem o relatie de 10 ani si mai tot timpul am muncit in strainatate. As vrea sa divortez, insa fara sa stie (momentan). Mi as dori doar sa primeasca citatia acasa. Intrebarea este: as putea depune actele la un notar? Daca da, ce acte mi ar trebui? In cat timp ar primi instiintarea? Nu avem nici un copil, insa avem economii impreuna (inainte si dupa nunta). Ce se poate face in cazul acesta? De casa si de masina nu mai spun pt ca a avut grija sa le treaca pe numele tatalui sau. Multumesc!

La notar este necesară prezența ambilor soți personal. Așadar, nu poate fi vorba despre divorțul fără ca soțul să aibă cunoștință despre acest aspect.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 17-01-2019:

Pentru desfacerea casatoriei la notar este necesara prezenta si acordul ambilor soti, astfel ca daca sotul dvs. nu va fi de acord cu divortul, va trebui sa formulati actiune in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2019
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.