Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Eu, in acord cu sotul meu am hotarat sa divortam. Nu exista copii minori sau bunuri de impartit. - Pagina 2

Start  1  2
 13-09-2015

Ca sa intelegeti clar pe procedura notariala se merge obligatoriu de doua ori personal la notar iar la instanta nu se mai merge...daca exista dovada resedintei in strainatate...
Răspunde
 13-09-2015
Vizitator
Cu tot respectul, nu este adevarat. La notariat poate fi finalizat divortul cu o singura prezenta a sotilor daca cererea se depune prin reprezentant (care poate fi avocat, unul dintre soti sau o persoana fizica - cum prefera sotul/sotii reprezentat(i)). Eu am mentionat ca la notariat poate fi reprezentata partea, dar si asistata - pentru ca am folosit ambele termene nu stiu cum aveti dubii ca nu as stii diferenta dintre acestea.

Am gasit acest articol pe siteul unui notar public care explica procedura si se precizeaza in mai multe randuri ca o singura data se prezinta sotii cand cererea este depusa cu procura:
DEPUNEREA CERERII DE DIVORT LA NOTAR PRIN PROCURA
Răspunde
 13-09-2015
Vizitator
Cu privire la faptul ca am vazut Australia in loc de Austria aveti dreptate, dar conteaza mai putin pentru ca tot la consulat trebuie sa mearga sa faca procura.
Da, se poate depune cererea de divort si la starea civila daca nu aveti copii - nu stiu in ce masura va fi posibila / vor sti sau accepta cei de la primarie depunerea cererii prin procura. Eu v-am vbit din experienta mea personala.
Răspunde
 13-09-2015

Eu ma refeream pe speta care o intereseaza pe doamna Stoica in concret.

Reprezentarea la notar cu depunerea actelor nu este tot una cu reprezentarea in lipsa clientului ceea ce inseamna ca trebuie sa se prezinte la termenul de 30 de zile personal chiar daca are avocat angajat.
Cat priveste a doua prezenta este pentru ridicarea certificatului de divort.
Astfel, este inevitabil sa se prezinte de doua ori in Romania la notar.

Deci, in mod inevitabil avocatul nu o poate ajuta ca sa nu vina ea in tara fara de instanta unde nici ea si nici sotul nu trebuie sa mai vina deloc in tara, avocatul ocupandu-se atat de reprezentarea in instanta cat si de legalizarea hotararii de divort care o va putea trimite clientului ulterior.
Răspunde
 14-09-2015
Vizitator
Termenul de 30 de zile ESTE cel de ridicare a certificatului de divort.
Prima vizita la notar se face pentru depunerea actelor - care se poate face prin procura (de catre avocat, alta persoana fizica etc.)
A doua vizita se face peste 30 de zile pentru ridicarea certificatului. Doar aici e obligatoriu sa vina sotii personal, deci nu stiu de unde va iese ca trebuie sa vina de doua ori.
Răspunde
 14-09-2015

Da, se merge o data in acest caz.
La inceput notarul nu dadea certificatul in ziua cand se prezenta partea la notar ci in alta zi.
Acum se da in acelasi zi ca au lamurit cu tipizatele lor.
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.