Forum avocaţi > Divort

Program vizita minor

19-10-2015

Buna ziua. Care este programul de vizita standart acceptat de judecator pentru un minor de 3 ani jum? Multumesc.
Răspunde
 19-10-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.
Nu este un program de vizita standart....la stabilirea programului de vizitare minor este obligatoriu sa se tina cont de interesul superior al minorului. Se analizeaza fiecare dosar in parte, de tot materialul probatoriu, de programul minorului, etc
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 19-10-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Parintele care nu va avea locuinta impreuna cu minorul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu copilul, instanta de judecata putand stabili un program de vizitare.

Este de preferat ca parintii sa ajunga la un acord cu privire la acest program de vizitare, fiind in interesul copilului ca acesta sa pastreze legaturi armonioase cu ambii parinti.

Daca parintii se inteleg cu privire la modalitatea in care celalalt parinte sa pastreze legatura cu minorul, la durata si frecventa acestor intalniri, atunci instanta nu va interveni si nu va fi necesar sa se stabileasca un anumit program de vizitare.

In masura in care intre parinti nu exista posibilitatea realizarii unui astfel de acord, atunci se va solicita instantei ca, prin sentinta judecatoreasca, sa stabileasca un astfel de program care va trebui respectat de catre cei doi parinti.

In functie de particularitatile cazului si de varsta copilului, de obicei, programul de vizitare al minorului, va include doua weekend–uri pe luna si jumatate din durata vacantelor scolare.

Dreptul de vizitare al minorului poate include:

deplasarea parintelui la domiciliul minorului unde va petrece un anumit timp impreuna cu acesta;
deplasarea copilului la domiciliul parintelui unde va ramane un timp determinat (1 – 2 zile de exemplu);
petrecerea unui interval mai mare de timp, in general in perioada vacantelor scolare, de catre minor impreuna cu celalalt parinte in afara domiciliului acestuia (in tara sau in strainatate - cu acordul ambilor parinti)
orice alte modalitati propuse de parti si stabilite de instanta.

In si5tuatia in care aveti nevoie de mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2015

Dreptul de vizita nu presupune existenta unui program standard universal valabil.
Daca ar fi asa nu s-ar mai apela la instanta.

Pot exista cazuri in care tatal sa poata vizita copilul doar in prezenta mamei.
Pot exista cazuri in care sa se imparta Craciunul si alte sarbatori plus vacantele.

Instanta apreciaza in functie de probe si de aparari.

Daca doriti asistenta si reprezentare juridica in proces ne puteti contacta la datele de mai jos.
Răspunde
 27-07-2016
Vizitator
sant divortata din 2007 in urma divortului mi sa incredintat fiul meu minor( pe atunci 4 ani). Nu am deschis un proces pt drept de vizita eu fiind de acord ca tatal sa il viziteze de cate ori vrea. Din 2013 sant stabilita in Germania . As avea o intrebare. Fostul meu sot sugereaza cum ca eu as fii obligata sa duc copilul in Romania in fiecare vacanta ca el sa il vada( nu ca el sa vina sa il viziteze). de altfel mai sugereaza ca procura de care are nevoie la frontiera sa o platesc tot eu. Sant obligata eu la aceste lucruri? In ce consta dreptul de vizita? Mentionez ca baiatul meu are acum 12 ani.
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 30-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela U. a scris pe 27-07-2016:
sant divortata din 2007 in urma divortului mi sa incredintat fiul meu minor( pe atunci 4 ani). Nu am deschis un proces pt drept de vizita eu fiind de acord ca tatal sa il viziteze de cate ori vrea. Din 2013 sant stabilita in Germania . As avea o intrebare. Fostul meu sot sugereaza cum ca eu as fii obligata sa duc copilul in Romania in fiecare vacanta ca el sa il vada( nu ca el sa vina sa il viziteze). de altfel mai sugereaza ca procura de care are nevoie la frontiera sa o platesc tot eu. Sant obligata eu la aceste lucruri? In ce consta dreptul de vizita? Mentionez ca baiatul meu are acum 12 ani.
Va multumesc anticipat.

Ar trebui să vă înțelegeți asupra programului de vizitare. Dacă nu vă înțelegeți va stabili instanța de judecată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.