|
23-10-2015 |
 | Adibv
|
| Acum 4 ani am fost dat afara din locuinta (proprietatea comuna),lovit de sotie.Copiii au fost indemnati sa nu mai ia legatura cu mine.Momentan locuiesc intr-o locuinta de serviciu oferita de institutia la care lucrez. Acum doreste sa intenteze divortul si partajul prin instanta, crezand ca are castig de cauza prin cei doi minori,16 si 14 ani, de care se foloseste. Ce sanse am sa-mi primesc partea din proprietate, bun comun dobandit in timpul casniciei printr-un contract de intretinere ? Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
23-10-2015 |
| Daca este proprietatea sotilor aveti dreptul la jumatate. Ca sa faceti un act juridic trebuie sa va intelegeti amiabil si sa mergeti la notar. La instanta nu puteti rezolva decat amiabil cu actul de intretinere adica tot prin tranzactie ca la notar. | |
|
|
|
23-10-2015 |
 | Adibv
|
| Adibv a scris pe 23-10-2015: Acum 4 ani am fost dat afara din locuinta (proprietatea comuna),lovit de sotie.Copiii au fost indemnati sa nu mai ia legatura cu mine.Momentan locuiesc intr-o locuinta de serviciu oferita de institutia la care lucrez. Acum doreste sa intenteze divortul si partajul prin instanta, crezand ca are castig de cauza prin cei doi minori,16 si 14 ani, de care se foloseste. Ce sanse am sa-mi primesc partea din proprietate, bun comun dobandit in timpul casniciei printr-un contract de intretinere ? Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
23-10-2015 |
| Ati inteles ceva sau nu din ce am scris? Nu sunt lamurit ca ati inteles ceva... Ma intreb ce ati avea de intrebat daca nu ati inteles... | |
|
|
|
25-10-2015 |
| In momentul de fata sunteti proprietari, deci bunul poate fi partaj intre soti fie prin partaj voluntar la notar, fie prin instanta. Copii nu conteaza la partaj, nu au un drept propriu si daca bunul se atribuie sotiei atunci va trebui sa va primiti sulta reprezentand partea dvs din imobil. Plata sultei este garantata cu imobilul in cauza. O problema insa ar fi titlul de proprietate al acestui imobil, in speta acesta ar putea fi anulat pt neprestarea intretinerii de catre beneficiar (daca acesta mai este in viata), deoarece inteleg ca este in contract de intretinere. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-10-2015 |
| Cota legală în ce privește bunurile dobândite în timpul căsătoriei este de 1/2 ptr fiecare dintre soți. Așadar, prin partaj bunurile se vor împărți ceea ce este foarte bine ptr dvs. având în vedere situația. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-10-2015 |
 | Adibv Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns. As mai avea intrebari. Daca 4 ani nu am contribuit la cresterea copiilor,financiar si moral, poate sa influenteze instanta ca sa platesc retroactiv o anumita suma? Mentionez ca financiar situatia nu mi-a permis,avand salar mic si rate,iar moral am intampinat piedici din partea sotiei care a influentat cei 2 minori sa mai aiba vreo legatura cu mine. | |
|
|
|
26-10-2015 |
| Nu vă poate obliga să plătiți nimic. După divorț se va stabili și pensia pe care trebuie să o plătiți copiilor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-10-2015 |
 | Adibv Vizitator |
| |
|
|
27-10-2015 |
 | Adibv Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns. As mai avea intrebari. Daca 4 ani nu am contribuit la cresterea copiilor,financiar si moral, poate sa influenteze instanta ca sa platesc retroactiv o anumita suma? Mentionez ca financiar situatia nu mi-a permis,avand salar mic si rate,iar moral am intampinat piedici din partea sotiei care a influentat cei 2 minori sa mai aiba vreo legatura cu mine. | |
|
|
|
27-10-2015 |
 | Adibv Vizitator |
|
|
|
21-11-2015 |
 | Adibv Vizitator |
| Buna dimineata !Am o nelamurire! Daca se pronunta divortul iar domiciliul copiilor se stabileste ca fiind al mamei(nefiind facut partajul iar locuinta este a ambilor soti),tatal unde va locui,daca inca nu s-a facut partajul? | |
|
|
|
22-11-2015 |
| Să înțeleg că mama și copii locuiesc în prezent în acea locuință? Câte camere are locuința? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-11-2015 |
 | Adibv Vizitator |
| Sotia locuieste impreuna cu copiii in apartament(proprietatea ambilor soti).Am fost dat afara si am fost rugat sa nu-i deranjez sau sa-i bulversez.S-a cam facut stapana pe apartament.In urma divortului poate obtine locuinta (datorita celor 2 minori),sub acest aspect se ascunde totul.Apartamentul are 3 camere.Intr-una sta fiul cel mare(16 ani),iar in a 2-a locuiesc mama cu cel de-al 2-lea minor(14 ani,mi se pare anormal) iar sufrageria este goala.De 4 ani locuiesc intr-o camera primita de la institutia la care lucrez.Pot locui dupa divort in apartament ,pana la partaj? | |
|
|
|
23-11-2015 |
| Buna ziua! In urma divortului sotia nu va obtine locuinta(respectiv apartamentul cu 3 camere). Prin divort se obtine desfacerea casatoriei, si alte capete de cerere cum ar fi, stabilirea locuintei copiilor la mama, incredintarea acestora la mama, numele purtat de sotie dupa divort, stabilirea pensiei de intretinere si eventual un program de vizitare pt copii. Prin actiunea de partaj se va discuta asupra cotelor apartamentului. Intrucat bunul este dobandit in timpul casatoriei este bun comun, iar cotele sunt egale, respectiv 50% pt fiecare. Trebuie sa va ganditi intrucat pueti face partajul la notar sau prin instanta. Daca stabiliti sa-i ramana sotiei imobilul, atunci aceasta va fi obligata sa va plateasca o sulta, al carei cuantum urmeaza sa-l stabiliti de comun acord. Cu stima, | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |