Forum avocaţi > Divort

Divort - custodie

30-10-2015
Vizitator
Buna seara ! Numele meu este Laura. Situatia mea este urmatoarwa : vreau sa parasesc domiciliul actual ( al parintilor sotului meu) urmand sa intentez procesul de divort in urma caruia doresc incheierea casatoriei. Mentionez ca in urma.consumarii acesteia , am un minor in varsta de 5 ani pe care intentionez sa il iau cu mine si sa cer custodia lui. Aceasta decizie are la barza urmatoarele motive temeinice : acte de violenta fizica si verbala ( injurii foarte grave ) in prezenta minorului , acuzatii nefondate cu privire la fidelitatea mea , amenintari si manipulari de natura psihica si morala. La toate acestea exista martori.
Am scris o declaratie cu tot ceea ce am spus mai sus plus inca cateva detalii si.exemple si dorind sa o depun la politie tocmai ca sa nu fou acuzata de aceasta parasire de domiciliu sau sa ni.se intample ceva atat mie cat si.copilului meu ( scandaluri , smulgeri din brate etc) . La politie mi s a spus ca nu pot depune aceasta foaie sub forma de declaratie ci sub forma de plangere ( am refuzat pt ca am.vrut ca totul sa se termine omeneste ) .
Custodia copilului poate fi castigata de el in aceste conditii ?
In ce masura ma poate acuza de parasire de domiciliu atata timp cat eu am asemenea motive ?
Trebuie sa spun si cate ceva in legatura cu situatia mea pt a cere custodia : am locuinta , conditii optime pt cresterea copilului , sprijin moral , psihic si material din partea mamei mele , in prezent nu am.un loc de munca dar il.voi avea peste o saptamana, am.martori care imi sustin cu vehementa spusele ( pot confirma efectul violentei verbale asupra copilului ) , eu am.avut grija de el in toti acesti 5 ani ( un detaliu important : a suferit niste convulsii iar din punct de vedere neurologic are nevoie de un mediu frumos , cald, linistit ) . Ca un final al discutiei as vrea sa mentionez si ca vom.urma niste terapii sau sedinte cu un medic psiholog , in primul rand pt a trece mai usor peste tot , in al.doilea rand pt ca sunt convinsa ca rezultatul acestor discutii.ma vor avantaja in ceea ce priveste custodia ( suntem destul de afectati ) . Va multumesc din.suflet ! Imi cer scuze pt textul lung si astept cu nerabdare un raspuns . Multumesc!!
Răspunde
 30-10-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
depuneti plangerea la Politie...aveti timp sa o retrageti daca tatal "achieseaza" la dorintele dvs de a va lasa dvs minorul...stiti cum zic
parasire de domiciliu nu poate fi daca probati cu martori ca sunteti maltratata

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2015
Vizitator
Am inteles. In functie de reactiile lui , voi lua sau nu aceasta decizie . Custodia nu as vrea sa fie comuna. As vrea ca minorul sa locuiasca la mine iar el sa aiba dreptul la vizitare asa cum hotaraste instanta ( 2 weekend uri pe luna - nu stiu exact ) . Nu ii face bine minorului sa petreaca atata de mult timp in prezenta sotului ( avand in vedere vocabularul si comportamentul lui ) .
Răspunde
 31-10-2015
Vizitator
Va multumesc !
Răspunde
 31-10-2015
Vizitator
Buna sear am o întrebare pentru a ma lămuri ce am de făcut înainte de a greși , Sunt intr-o relație de 2 ani cu un băiat eu locuiesc in UK si el in România in urma cu o luna sa hotărât sa cumpere un teren pe numele lui pe care sa construim impreuna o casa , deoarece nu dorim ca acest motiv sa ne împingă spre căsătorie deocamdată ne-am hotărât sa punem bani împreuna sume egale si sa ne apucam de construcție . Acum problema mea este ca nu pot da bani din mâna pe încredere deoarece multe se pot întâmpla si consider ca este normal sa avem amândoi drepturi egale la cea ce investim împreuna . As dori dacă puteți sa ma sfătuiți ce trebuie sa fac , poate se poate face un contract la notar sau ceva ! Va mulțumesc
Răspunde
 01-11-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Răspuns pentru Laura Garcea.
Custodia nu va fi comună deoarece nu aveți motive pentru a cere și obține custodia exclusivă. Locuința copilului poate fi stabilită la dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Răspuns pentru Mihaela.
Sfatul meu este să cumpărați împreună terenul, adică să fiți trecuți ambii în actele de vânzare-cumpărare. Chiar dacă sunteți În Anglia puteți mandata pe cineva prin procură specială să vă reprezinte la cumpărarea terenului. Procura o puteți face și la consulatul României din Anglia.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.