Buna ziua, sunt casatorita de 2 ani si doua luni. Am descoperit ca sotul ma minte inainte de casatorie, are un comportament neadecvat cu mine si doresc divortul. El este cetatean strain, din Africa de Sud, dar lucreaza in Afganistan, unde am lucrat si eu si ne-am cunoscut. Nu avem copii, iar cand ne-am casatorit am deschis un cont bancar pe numele lui, eu fiind imputernicita, la care sa am acces; contul fiind al amandorura. Din cauza ca eu din luna Martie anul acesta, nu am mai lucrat in Afganistan, nu am un job si nici venit. El si-a pus numai salariul lui in acest cont, dar are si conturi separate (si eu, deschis inainte de casatorie) in care nu stiu exact ce suma are, tocmai pentru ca este ascuns. Intrebarea mea este, cum pot divorta, daca este mai bine sa divortez in Romania(am inregistrat casatoria in Rom, casatoria avand loc in Mauritius). Daca ar fi un divort amiabil, care este procesul in Romania si ce acte am nevoie. Daca am surprize si nu doreste amiabil(cu toate ca nu avem casa impreuna, el lucrand in continuare in strainatate si nici nu am facut nicio investitie impreuna sau cumparat ceva anume, in afara de cadouri sau vacante) care este procedura si cat dureaza. Este mai usor sa divortez in Romania (asta daca doreste si el si trebuie sa vina aici am inteles) sau sa divortez in Mauritius? Am semnat la casatorie ca in cazul divortului sa impartim la jumatate totul. Ce drepturi am asupra contului comun? Mentionez ca am dorit sa emigrez si de aceea am renuntat la munca pentru a pregati pentru noi ce trebuie, dar el a renuntat la idee. Va rog sa ma sfatuiti cat de curand posibil si daca sunt necesare informatii suplimentare, vi le pot oferi. O zi frumoasa |
|