Forum avocaţi > Divort

Divort

18-12-2015
Vizitator
Buna ziua, sunt casatorita de 2 ani si doua luni. Am descoperit ca sotul ma minte inainte de casatorie, are un comportament neadecvat cu mine si doresc divortul. El este cetatean strain, din Africa de Sud, dar lucreaza in Afganistan, unde am lucrat si eu si ne-am cunoscut. Nu avem copii, iar cand ne-am casatorit am deschis un cont bancar pe numele lui, eu fiind imputernicita, la care sa am acces; contul fiind al amandorura. Din cauza ca eu din luna Martie anul acesta, nu am mai lucrat in Afganistan, nu am un job si nici venit. El si-a pus numai salariul lui in acest cont, dar are si conturi separate (si eu, deschis inainte de casatorie) in care nu stiu exact ce suma are, tocmai pentru ca este ascuns. Intrebarea mea este, cum pot divorta, daca este mai bine sa divortez in Romania(am inregistrat casatoria in Rom, casatoria avand loc in Mauritius). Daca ar fi un divort amiabil, care este procesul in Romania si ce acte am nevoie. Daca am surprize si nu doreste amiabil(cu toate ca nu avem casa impreuna, el lucrand in continuare in strainatate si nici nu am facut nicio investitie impreuna sau cumparat ceva anume, in afara de cadouri sau vacante) care este procedura si cat dureaza. Este mai usor sa divortez in Romania (asta daca doreste si el si trebuie sa vina aici am inteles) sau sa divortez in Mauritius? Am semnat la casatorie ca in cazul divortului sa impartim la jumatate totul. Ce drepturi am asupra contului comun? Mentionez ca am dorit sa emigrez si de aceea am renuntat la munca pentru a pregati pentru noi ce trebuie, dar el a renuntat la idee. Va rog sa ma sfatuiti cat de curand posibil si daca sunt necesare informatii suplimentare, vi le pot oferi.
O zi frumoasa
Răspunde
 18-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pentru ca nu cunosc legislatia din Mauritius, va spun cum se desfasoara in Romania. Judecatoria sectorului 5 Bucuresti se ocupa de divorturile internationale, cand unul dintre soti este roman. Inainte de orice trebuie sa luati legatura cu un avocat caruia sa-i faceti procura speciala la ambasada romana din localitatea in care sunteti in prezent. Daca sotul ar fi de acord cu divortul, procura ar trebui sa cuprinda pozitia amandorura fata de toate problemele ( divortul in sine, numele sotiei dupa divort, impartirea bunurilor comune, situatia contului). Onorariul avocatului il discutati personal. Se achita taxa de timbru, in Romania, in functie de toate capetele de cerere. Daca sotul nu este de acord cu divortul procedura este de durata mai mare.Ca acte aveti nevoie de: certificat de casatorie, transcris in Romania, CI/pasaport, dovezi referitoare la ceea ce aveti de impartit,taxa de timbru.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2015
Vizitator
Buna seara,

Multumesc frumos pentru mesaj. Mai am o singura nelamurire, va rog frumos.
As putea sau ar fi bine sa transfer jumatate din suma din contul comun (deschis pe numele lui si eu fiind imputernicita) asta pentru a evita transferul acestor bani la el in tara (sau din Afganistan, pentru ca are acces online), fara ca eu sa stiu?
Acest lucru pot sa il fac inainte de divort, pentru ca s-ar putea ca din razbunare sa procedeze la transfer fara sa ma anunte deloc? Sunt in situatia in care nu mai exista deloc incredere in tot ceea ce a facut si ceea ce va face.
Răspunde
 20-12-2015

Daca locuiti in Romania veti rezolva divortul.
Amiabil rezolvati divortul cu reprezentare pentru el de avocat insa cine va plati avocatul lui?

La alte aspecte confidentiale trebuie sa cautati sa consultati avocat contracost, probabil cel care se va ocupa si de divort.
Răspunde
 20-12-2015
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns
Răspunde
 23-12-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Indicat ar fi sa demarati procedura pt divort in Romania, in cazul dvs. instanta competenta fiind Judecatoria Sector 5 Bucuresti.
Daca dvs. nu sunteti in tara puteti face o procura unui avocat care va va reprezenta in instanta, urmand ca dvs. sa faceti dovada prin avocat in fata instantei ca nu sunteti in tara.
Pentru celelalte aspecvte este indicat sa se studieze cazul mai in detaliu de catre un avocat pt a va putea sfatui cat mai bine.

Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.