Forum avocaţi > Divort

Schimbare domiciliu minor dupa divort

27-12-2015
Vizitator
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am divortat in 2012 de sotie si s-a stabilit domiciliul minorului la mama, cu exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti. Din 2013 ea s-a mutat in Bucuresti din Iasi si a lasat copilul la mine. Eu m-am mutat in Vaslui unde nu platesc chirie si de atunci ma ocup de copil singur. Nu am platit pensia alimentara in perioada mentionata deoarece toate cheltuielile de intretinere a copilului imi parvin, mama incasand chiar si alocatia. Vine o data pe luna sa vada copilul si as vrea sa schimb domiciliul copilului la mine, nu am nevoie de pensie alimentara, am suficiente resurse pentru a avea grija de copil fara ajutorul ei. Mentionez ca mama a luat copilul la Bucuresti o luna sa locuiasca cu ea, am platit pensia alimentara, l-a inscris la gradinita si apoi nu a facut fata psihic si l-am luat inapoi la mine dupa ce mama a avut o criza si s-a internat in spital 2 saptamani pentru atacuri de panica si hipoglicemie. Nu vreau sa mai treaca prin atatea schimbari de domiciliu si sa ma constranga mama cu hotararea judecatoreasca, ca il poate lua de langa mine oricand si oriunde dupa bunul ei plac. Am sanse reale sa schimb domiciliul copilului la mine sau ma lovesc de un esec?
Răspunde
 27-12-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca conditiile pe care le are copilul la dvs. pentru dezvoltare sunt mai bune decat la mama, atunci veti avea sanse.
Se va face o ancheta psiho-sociala de catre Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da aveti sanse teoretice, fiind insa obligat sa introduceti actiune de stabilire a domiciliului copilului la dvs.

Decizia va fi luata de instanta exclusiv prin prisma interesului superior al copilului, interes ce va fi evaluat in baza tututoro probelor de la dosar (ancheta sociala, evaluarea minorului, conditiile de locuit, integrarea in mediul educational-gradinita, interogatoriul mamei, acte medicale ) etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2015

Un proces presupune și un risc.
Dacă deschideți proces și pierdeți mai rau o agitați pe mama și e posibil sa nu va mai lasă copilul dacă pierdeți procesul.
E posibil ca procesul sa se desfășoare la București.
Aveți șanse sa obțineți câștig de cauza dar trebuie sa cântăriți bine cat se merita sa deschideți un proces.
Fără avocat angajat nu cred ca veți obține câștig de cauza.
Răspunde
 29-12-2015
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Mama are ca si mine dealtfel, domiciliul in municipiul Vaslui. Casatoria a fost desfacuta la Iasi, deoarece acolo ne-am casatorit civil. Instanta din pacate nu a mentionat domiciliul mamei concret, noi locuid in Iasi in acea perioada. De ce credeti ca s-ar putea desfasura procesul in Bucuresti? Chiar si asa, am resurse suficiente pentru deplasari si onorarii. Eu vreau sa stiu daca am sanse reale, bazate pe faptele descrise, faptul ca minorul merge la medicul de familie si gradinita in Vasui, iar eu ma ocup de absolut tot ce inseamna cresterea si educarea lui.
Răspunde
 29-12-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Eu cred că aveți șanse reale în ce privește stabilirea locuinței copilului la dvs. Competența teritorială a instanței se stabilește luând în considerare mai mulți factori; competența poate fi a unei instanțe din București.
Cunoașteți adresa unde locuiește în prezent fosta soție sau adresa de la locul de muncă?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Avand in vedere situatia de fapt puteti solicita schimbarea domiciliului copilului la tata. In cazul in care instanta va admite cererea, atunci cel mic va locui dpdv legal cu dvs , iar in favoarea mamei se va stabili un program de vizita .

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.