Forum avocaţi > Divort

Este mai bine sa divortez prin instanta?

06-01-2016
Vizitator
As avea si eu nevoie de putina indrumare....Sunt casatorita de 8 ani de zile si eu si sotul meu am diri sa divortam , el intalnind pe altcineva.Am fost de comun acord sa facem procedura la nitar.Dupa ce am depus cererea de comun acord , am consultat un avocat si m-a sfatuit sa ne despartim in instanta , acuzandu-l pe sot de adulter. M-a sfatuit sa fac felul acesta deoarece legea prinvind partajul bunurilor s-a schimbat in Romania si el crede ca eu pot obtine procentaj mai mare din bunurile care le avem.Eu am o nelamurire....in cazul in care divortez pe cale amiabila...partajul facut in instanta are coaturi exorbitante....si daca nu ma pot intelege cu el in privirea bunurilor...acolo o sa ajungem.Pana la desfacerea casatoriei la notar mai am 15 zile....as putea sa anulez cererea si sa fac prin instanta divortul?Si daca se poate trebuie sa astept un anumit timp?Eu as vrea sa ma inteleg....dar fiind implicat intr-o alta relatie deja...mi-e frica de faptul ca nu o sa ne mai intelegem la "impartit"...poate ca ar fi bine sa fac tot prin instanta?Acuzandu-l de adulter ar suporta el costurile(cel putin asa spune avocatul).Cum as putea anula cererea de divort facuta la notar?Si mai apoi sa o fac prin instanta?Va multumesc anticipat.
Răspunde
 06-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In fata notarului se poate solutiona atat cererea cu privire la desfacerea casatoriei, cat si o eventuala cerere privind partajul bunurilor comune. Conditia esentiala pentru a se putea solutiona situatia in mod amiabil, in fata notarului, este ca ambele parti sa fie de acord atat cu divortul, cat si -daca este cazul- cu modul de partajare a bunurilor.

In cazul in care nu va puneti de acord cu privire la modalitatea de partajare , atunci va ramane deschisa ca optiune apelul la instantele de judecata. Actiunea de partaj se va taxa in functie de valoarea bunurilor supuse partajului, iar cotele ce revin fiecarei parti vor fi stabilite in functie de contributia acestora la dobandirea bunurilor (prin bani, munca in gospodarie etc). Fidelitatea/infidelitatea sotului nu influenteaza cotele.

Pentru o consultatie si asistenta in problema dvs de puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 09-01-2016
Vizitator
In instanta taxa de timbru pentru partaj va fi mai mare decat ce platiti la notariat, insa de ft. multe ori sotii nu se inteleg pentru a solutiona imparteala amiabil si sunt nevoiti sa mearga in instanta.
Daca instanta constata culpa sotului la desfacerea casatoriei acesta va putea fi obligat doar la plata cheltuielilor de judecata, dar nu va influenta cu nimic cotele asa cum va spunea si colega de mai sus.
Răspunde
 09-01-2016
Vizitator
Cheltuieli de judecata reprezinta in principiu doar onorariul de avocat, taxa judiciara de timbru strict pentru divort, nu si cea de partaj deoarece in cazul partajului, instanta va dispune sa platiti amandoi, indiferent daca divortul este constatat sau nu din culpa sotului (adulter etc.)
Răspunde
 11-01-2016
Vizitator
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri!!!! Imi sunt de mare folos !
Răspunde
 11-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nicio legatura intre culpa la desfacerea casatoriei si cotele de contributie la dobandirea bunurilor comune. Contributia este raportata strict la venituri si munca in gospodarie.

Eu va sfatuiesc sa ramaneti cu un divort de comun acord la notariat (asistata sau nu de un avocat specializat) si tot un partaj voluntar la notar in care sa includeti doar bunurile de valoare mai mare sau cele pt care cert tb sa existe titlu de proprietate (casa, n\masina, terenuri) nu si de ex electrocasnnicele.

Dar in functie de situatia dvs concreta, de bunurile existente, de veniturile realizate tb vazut daca va avantajeaza un partaj voluntar sau unul in instanta.

S-ar putea ca sotul sa isi doreasca finalizarea cat mai repede a divortului si ca - la acest moment si in acest context - sa obtineti mai mult la un eventual partaj amiabil. Dar repet, tb analizat concret cazul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.