|
08-01-2016 |
 | Sara Vizitator |
| Buna ziua! Am doi copii minori( 5 ani si 6 ani), si sotul meu vrea sa divorteze! El are un copil minor din prima casatotrie, in custodia lui! Copilul are 13 ani si are un comportament foarte urat fata de mine si fratiorii lui inclusiv si fata de tatal lui! Eu l-am ingrijit ffff bine, si sotul meu nu este totusi multumit, eu nu mai pot sa fac nimic, si la scoala profesorii sunt ingroziti de el, in plus este violent si cu colegii lui, sotul meu lucreaza si de noapte si el mai aduce baieti acasa seara si eu nu sunt deacord, nu invata deloc, l-am dat si la ore si nu prea s-a dus! Sotul meu vrea sa divorteze si sa-mi ia cei doi copii s-au cel putin unul pentru nu platii pensia alimentara! El are salar mare, lucreaza in Ministerul Justitiei (asta il avantajeaza ? ). Eu am renuntat la serviciul meu cand ne-am casatorit, pentru a putea avea grija de baiatul lui care avea 4 ani atunci, apoi au venit copii, nu am avut cu cine sa-i las ca sa merg la servici! Si nu lucrez, sotul meu spune ca daca nu am servici poate el castiga domiciliul copiilor! Mentionez ca parintii ma pot ajuta, ei au venit, au conditii mult mai bune ca si sotul meu, au scolii foarte bune in zona unde stau, si ma pot angaja ff repede in zona unde stau ei, pentru ca sunt locuri de munca! Eu nu am incredere sa las copii in grija lui prea mult timp, sunt dedeacord sa pastreze legaturi doar este tatal lor, dar imi este teama de fiul lui foarte mult, el ii bate daca nu sunt eu prin preajma, colegii sotului meu sunt si ei ingroziti de copilul sotului meu, unuia dintre ei i-a furat un telefon, iar soacrei mele ii fura bani cand merge la ea! Pot cere ceva despagubiri pentru ani de pensie pe care i-am pierdut pentru binele acestei familii, pentru ca i-am ingrijit copilul si casa? Casa este a sotului meu dar a fost muult imbunatatita dupa casatorie! Parintii mei mi-au trimis bani pentru copii, i-au imbracat si multe altele! Sotul meu zice ca imi va lua copii doar pentru a nu plati pensia alimentara, si nu imi va da nici un ban pentru tot ce sa facut in casa si nici despagubiri, nimic pentru ca nu am lucrat! Ce dovezi pot eu aduce in favoarea mea? Filmari in care fiul lui se comporta urat cu mine sunt probe? Documente ca ii cumpara lucruri scumpe fiului lui in timp ce zice ca nu are bani? El avut arate facute inainte de castorie si platite dupa ce ne-am casatorit, si acum are rata la masina, dar in rata este facuta refinantare si cu ratele care le-a facut inainte de casatorie, el zice ca va ramane el cu masina si rata o voi plati eu, este posibil asa ceva? Multumesc! | |
|
|
|
08-01-2016 |
| Situația este complexă dar se poate găsi întotdeauna o rezolvare. Este important că sunteți ajutată de către părinții dvs în supravegherea copiilor, care sunt destul de mari. Dacă aveți o situație locativă corespunzătoare și aveți și suportul părinților se poate discuta despre șanse reale de reușită. Este important să aveți și un venit din muncă. Copii vor beneficia și de pensie de întreținere de la tatăl lor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-01-2016 |
| Buna ziua, In cazul dvs , in calitate de mama, aveti mari sanse sa castigati custodia celor mici, mai bine zis ca in instanta locuinta copiilor sa fie stabilita la dvs. La luarea hotararii instanta va tine cont atat de veniturile partilor, cat si de varsta copiilor , de faptul ca mama a avut grija ei pana acum...vor fi administrate o complexitate de probe (martori, inscrisuri etc). Nimeni nu va poate da un raspuns sigur, insa pentru a va mari sansele de reusita este important ca litigiul sa fie bine condus astfel incat sa fie administrate toate probele posibile in favoarea dvs. Pentru o consultatie ne puteti contacta la datele de mai jos. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
08-01-2016 |
 | Sara Vizitator |
| Multumesc pt. raspunsuri! Faptul ca el lucreaza in ministerul justitiei este un avantaj? Eu imi doresc foarte mult sa nu despart copii, si sa aibe domicililul la mine amandoi! Parintii mei au conditiii foarte bune, ei au venit destul de bun, daca el baga divortul eu nu am loc de munca dar ma pot angaja foarte usor si dupa divort, parintii ma pot ajuta in cresterea copiilor, si eu ma pot angaja foarte repede dupa divort! Faptul ca eu am ingrijit casa si copii, conteaza? Vecinii si cunoscutii toti din acest mic oras sunt de partea mea, chiar si prietenii lui dinainte de casatorie, de cati martori ar fi nevoie? Si daca masina ramane la el tot eu trebuie sa platesc rata la masina? Eu am lucrat ca si baby-sitter inainte de casatorie si castigam foarte bine ....Si ce acte constituie probe? De la banca cum se poate face rost de acte daca sunt pe numele lui ratele? | |
|
|
|
08-01-2016 |
| Nu constituie vreun avantaj faptul că lucrează la Ministerul Justiției ci este important venitul lui și programul de lucru. Este bine că vă puteți găsi ușor serviciu, că aveți ajutorul părinților și că aveți martori care să ateste starea de fapt. Despre ce rate vorbiți, care este problema cu ratele? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-01-2016 |
 | Sara Vizitator |
| El a avut 3 rate inainte de casatorie dar mai mult de jumatate le-a platit dupa castorie. Dupa casatorie a mai facut un credit mare pt. o masina, si a facut refinantare pt. una din ele(din cele trei), si a ramas o rata la care mai are de platit, destul de mare (1200 ron), si rata si masina sunt pe numele lui, el vrea sa faca sa platesc eu rata sau cel putin jumatate din ea dar el sa ramana cu masina si tooot ce sa bagat in casa! In casa au fost mai mult zidurile! Si dupa casatorie s-a facut fff multe s-a bagat si apa in casa si restul lucrurilor ce trebuiesc intr-o casa! Bineinteles multe din salariul lui, dar si bani trimisi de parintii mei. Ei mi-au bagat banii in contul meu si au chitante de la banca! | |
|
|
|
08-01-2016 |
 | Sara Vizitator |
| De cati martori e nevoie? | |
|
|
|
08-01-2016 |
| Buna ziua! Pentru actiunea de divort va trebui ceruta proba testimonniala cu 2 martori. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-01-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Bună ziua,sunt căsătorită dar nu mai stau cu soțul meu de 2 ani dar încă nu am divorțat și am o altă relație și sunt însărcinată cu actualul meu iubit. Vreau să va întreb dacă îmi pot trece copilul pe numele iubitului meu fiind el tatăl și în cazul în care nu se poate ce pot face. Va rog ajutatima | |
|
|
|
28-01-2016 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Fiind inca casatorita, pe certificatul de nastere al copilului va fi trecut ca tata sotul dumneavoastra. Va trebuie sa faceti in instanta tagada paternitatii | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
28-01-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Și dacă bag divorț până nasc nu se poate rezolva sau actualul meu iubit să își recunoască paternitatea.ajutati.mă ca nu știu ce să fac | |
|
|
|
28-01-2016 |
| Chiar daca divortati nu rezolvati situatia. Daca data conceptiei copilului se situeaza in timpul casatoriei, atunci copilul este prezumat ca fiind al sotului. Ceea ce trebuie sa faceti este actiune in tagada paternitatii. O poate face si tatal copilului. Asta dupa data nasterii copilului. Pana atunci puteti sa dati divort, numai ca - asa cum v-am aratat- divortul singur nu va rezolva problema. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
29-01-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Și până se rezolva situația eu cum fac certificatul copilului pt ca nu vreau să fie pe numele soțului sfătuiți.mă ca nu știu cum să fac | |
|
|
|
29-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Situatia dvs este destul de complicata. Sfatul meu este sa va gasiti un loc de munca si ulterior sa formulati actiunea de divort cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca divortul se pronunta din culpa sotului, puteti solicita si obligarea acestuia la plata unei despagubiri catre dvs. In ceea ce priveste partajul, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Referitor la apartament, puteti solicita o sulta aferenta costurilor imbunatatirilor aduse imobilului, in masura in care aveti dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-02-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Bună ziua nu am certificatul meu de naștere și trebuie să nasc pot să fac certificatul copilului fără certificatul meu pt ca dureaza | |
|
|
|
13-02-2016 |
| Nu vă trebuie certificatul de naștere la înregistrarea nașterii copilului. Aveți nevoie de următoarele: • certificatul medical constatator al naşterii, întocmit pe formular tip care trebuie să poarte număr de înregistrare, dată certă, sigiliul/ştampila unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului; • certificatul de căsătorie (original şi fotocopie); • actele de identitate ale părinţilor (original şi fotocopie); • actul de identitate al declarantului, după caz. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-02-2016 |
 | Alexandra Vizitator |
| Nu sunt căsătorită dar nu am certificatul meu de naștere și trebuie să nasc pot face certificatul de naștere al copilului? | |
|
|
|
21-02-2016 |
| Solutia ar fi divort prin acord cu actualul sot cu care nu mai locuiti de 2 ani de zile. In caz contrar sa obtineti divortul la instanta de judecata , dar procedura normala de drept comun este mult mai cuprinzatoare, insa chir si intr-o astfel de situatie s-ar putea sa reusiti sa divortati la timp daca nu aveti alti copii minori din timpul casatoriei , sau daca nu va intereseaza asa mult bunurile comune dobandite la partaj. In caz contrar daca copilul se naste in timpul casatoriei , sotul actual va fi trecut in dreptul tatalui in certificatul de nastere si va fi necesar sa introduceti actiune in tagada paternitatii si in stabilirea filiatiei fata de tata.
| |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |