Forum avocaţi > Divort

Schimbare domiciliu minor în Germania

14-01-2016
Deleni ,jud.Iași

mikshad74@gmail.com
Bună ziua! As dori sa va adresez o întrebare :este posibila schimbarea de domiciliu al unui minor în vârstă de 9 ani în Germania fara acordul tatălui?Eu fiind divorțată de tatăl fetiței în urma cu 3 ani ,s-a stabilit custodia comuna cu domiciliul unde locuiam la momentul respectiv (în casa părinților mei).Pt ca în zona unde locuiesc nu sunt prea multe resurse de muncă, doresc să mă stabilesc în Germania unde în curând urmează să mă și căsătoresc cu un cetățean german cu care am o relație de ceva timp.Îmi doresc foarte mult sa iau fetita cu mine pt ca nu as vrea sa o las în grija unor alte persoane iar tatăl său și el ar apela la alte persoane sa o îngrijească (bunica paterna sau mătușa fetitei)deoarece majoritatea timpului îl petrece în afara României la munca și nici el nu are o situație foarte buna pt creșterea unui copil ,el locuind încă în casa părinților sai.Eu caut interesul superior al copilului și stabilitate si consider că în Germania cu mine ar avea situația cea mai buna doar ca tatăl refuza în totalitate.Ma puteți ajuta in acest caz, cum as putea sa procedez și dacă as avea șanse sa am câștigat de cauză? Menționez ca nu as interzice tatălui sa vina sa își vadă copilul și as avea grija de cheltuielile necesare călătoriilor,plus ca as fi de acord ca fetița sa petreacă vacantele de vară în România cu tatăl.Va mulțumesc !
Răspunde
 14-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul in care parintii au custodie comuna asupra minorei, atunci domiciliul /resedinta acesteia poate fi schimbata doar cu acordul tatalui.

In cazul in care tatal nu vrea sa consimta la schimbarea locuintei minorei, va puteti adresa instantei de judecata care, pentru motive justificate, poate consimti la aceasta schimbare si astfel va suplini acordul celuilalt parinte.

Pentru asistenta juridica in demersul dvs (inclusiv in ceea ce priveste o posibila intelegere amiabila cu tatal in ceea ce priveste schimbarea locuintei minorei) ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 14-01-2016
Deleni ,jud.Iași

mikshad74@gmail.com
Va mulțumesc mult pt răspuns
Răspunde
 15-01-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să formulați o cerere de chemare în judecată având ca obiect stabilirea locuinței copilului la locuința dvs din Germania. Trebuie să dovediți că acolo există condiții corespunzătoare pentru copil și că este în interesul său superior să se mute acolo.
Este mai greu să faceți aceste dovezi deoarece nu v-ați mutat încă acolo și, pe de altă parte, sunt probe cu administrare mai îndelungată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2016

Pana nu aveti locuinta in Germania nu puteti sa va judecati deoarece nu se poate face ancheta sociala.
In Germania de fapt nu se face chiar o ancheta sociala ci anumite verificari si va poate incurca cumva acest lucru.

In cererea de chemare in judecata trebuie sa indicati adresa de domiciliu din Germania.
Răspunde
 31-01-2016

Se poate obtine stabilirea locuintei minorului la locuinta dumneavoastra din Germania daca dumneavoastra puteti dovedi ca aveti resedinta in Germania, conditiile de locuit din Germania sa fie favorabile copilului

Pentru consultatii juridice ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.