Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Doresc informatii partaj in caz de divort, este vorba de casa construita impreuna cu sotia

15-01-2016
Vizitator
Buna ziua,
numele meu este Dorin Nicoara. Inainte de casatorie, am avut un apartament proprietate personala pe care dupa casatorie l-am vandut si cu banii obtinuti am cumparat un alt apartament pe care ( nu intru in detalii ) l-am pierdut intr-un proces cu unul din propritarii anteriori, nu cel de la care am cumparat. De la persoana de la care am cumparat am reusit sa recuperez aproximativ 13.000 EURO, bani cu care la indemnul sotiei si al soacrei mele am inceput sa extindem si sa construim un nivel pe casa soacrei si a sotiei mele ( socrul meu a murit, nu l-am cunoscut ). Noua casa finalizata in 2012, este mult mai mare, cu etaj, cu curtea aranjata, gard , garaj, etc, construita 90% din banii nostrii, ai mei si ai sotiei ( si din cei 13.000 EURO din vanzarea apartamentului meu dobandit inainte de casatorie! ) si din banii soacrei mele in proportie de aproximativ 10%. Mentionez ca noua proprietate a ramas pe numele sotiei si a soacrei, eu nefiind nici in ziua de astazi proprietar oficial. Din diverse cauze sotia doreste sa divorteze, cum se spune in popor, eu raman cu hainele de pe mine? ( ce-i pe mine si-n dulap,daca imi dati voie sa fac haz de necaz ) sau pot cere partajul cu certitudinea ca voi recupera partea mea din investitie ( aproximez ca am investit im casa, impreuna, aproximativ 50.000 EURO ). Mentionez ca avem un baietel in varsta de noua ani. Multumesc, astept cu interes raspunsul d-voastra!
Răspunde
 15-01-2016

Buna ziua,
Nu doresc sa intru in amanunte, intrucat ar fi prea multe de spus in cazul dvs., insa pe scurt, partajul se poate face oricand, fiind imprescriptibil. Cu alte cuvinte, puteti divorta cu sau fara a introduce cerere de partaj, avand posibilitatea de a partaja bunurile comune de comun acord (partaj voluntar) sau la instanta de judecata, in caz de neintelegere. Apelati la un avocat pentru a va ajuta in eventualitatea unui proces de divort, respectiv partaj.
Cu stima,
Răspunde
 15-01-2016
Vizitator
va multumesc pentru raspuns! Cu stima!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.