Forum avocaţi > Divort

Sotia la munca in anglia doreste sa divorteze

17-01-2016

Daca intradevar sotia mea doreste sa divorteze chiar daca eu nu doresc ptr binele copiilor si al nostru (ma gandesc la reabilitarea casniciei) cum ar trebui sa procedez in legatura cu copiii si in legatura cu datoriile si bunurile pe care le avem.cei doi copii sunt cu mine de cand a plecat in anglia.datorita problemelor financiare pe care mi-lea creat si ea am stat doua luni in spital mai iunie 2015.in aceasta perioada fata de 18 ani a avut grija de cea mica de 10 ani cu banii din salariul meu si cu ajutor de la colegii mei.din iulie 2015 pana in prezent fetele sunt cu mine in apartamentul in care am trait toti (cumparat de mine) si am facut tot posibilul sa le asigur tot.mentionez ca in iulie 2015 am iesit la pensie si de atunci nu am facut decat sa am grija de copii.sotia mea de cind a plecat pana in prezent nu mi-a trimis nici un ban cu toate ca in martie cand a plecat asta a spus.in ultimii ani de casnicie m-am resemnat si am muncit pana la epuizare pentru familie si din partea ei a fost numai indiferenta(asa cred). si cum sa scoata de la mine cat mai multi bani.ea doreste sa vina in februarie in concediu si nu stiu ce atitudine sa am fata de ea tinand cont de ce mi-a facut in ultimul an inclusiv probleme de sanatate.nu as dori in nici un caz sa supar copiii.ce sfat imi dati in legatura cu fata cea mica.eu doresc sa ramana cu mine si datorita programului ei de munca (12-14 ore pe zi)si anumitor conditii din anglia (ma gandesc ca nu poate lasa un copil singur atatea ore sau cand mai poate sta cu fata.
Cu respect va multumesc anticipat
Răspunde
 18-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Divortul se pronunta in conditiile in care se dovedeste in instanta ca raporturile de familie sunt grav afectate, incat continuarea casatoriei este imposibila. Insa, daca sotia vrea sa divorteze, faptul ca dvs. nu doriti, nu este suficient. Puteti solicita custodia celei mici, tinand cont de programul de lucru al sotiei.Sotia poate fi obligata sa contribuie la plata datoriilor comune.Ar fi bine sa va angajati un avocat, daca va fi introdusa actiunea de divort, pentru a putea obtine o situatie favorabila pentru dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Problema este complexa, depinde ce isi doreste fiecare sa faca.

Puteti incerca un divort de comun acord la notariat, dar trebuie sa va intelegeti pe toate aspectele legate de desfacerea casatoriei si de exercitarea in comun a autoritatii parintesti.

Daca nu exista acord, atunci solutia este doar divortul din culpa la instanta. Acolo se va analiza in functie de interesul superior al copilului care dintre parinti ofera conditii de crestere in siguranta a minorei, de continuitate si stabilitate. Minora va fi ascultata obligatoriu de catre instanta de judecata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care unul din soti doreste sa divorteze, divortul se va pronunta indiferent daca celalalt sot este de acord sau nu cu desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste autoritatea parinteasca, va trebui sa solicitati instantei exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata unei pensii de intretinere. La stabilirea domiciliului minorei, se va avea in vedere interesul superior al acesteia, cat si exprimarea de vointa. Puteti obtine o pensie de intretinere si pentru fiica majora, daca aceasta se afla in continuarea studiilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2016

buna seara
as dori sa dau cateva amanunte in problema mea .in toata casnicia noastra de 24 ani toti banii pe care i-am castigat din salariu i-am adus in casa .sotia din 1991 pana in 2008 nu a muncit
toti banii i-am adus ptr ea si pentru copii.pe langa acestia am facut de comun acord imprumut in banca pentru relizarea conditiilor de trai(in casa,masina si altele).ea de cand a muncit din 2008 banii i-a adus in casa dar niciodata nu am intrebat-o si nici nu mi-a spus vreodata cati bani are.din 2012 pana in 2014 a cheltuit si banii unor oameni (vecini) care sunt plecati in strainatate si care i-au trimis imputernicire sa ridice de la posta o anumita suma de bani in fiecare luna.in 2013 mi-a spus ca nu a trimis banii vecinilor si am girat-o sa scoata de la banca 7000 ron,pe care nu i-a trimis nici pe acestia.rata ptr acesti bani am platit-o tot eu.in decembrie 2014 mi-a spus ca trebuie sa trimita banii vecinilor dar nu are nici un ban.fiind de buna credinta si stiind ca nu sunt banii mei ci ai altor oameni am mers si am facut inca un imprumut si am trimis vecinilor 25000 ron.eu am aflat toate astea in decembrie 2014.din martie 2015 pana in pezent nu mi-a trimis nici un ban.pe cei 2 copii pe care ii avem i-am intretinut singur si cu toate datoriile.
in situatia in care ea va demara actiune de divort si de partaj ce trebuie sa fac pentru a plati si ea jumatate din datorii?.mentionez ca banii i-am luat de la banca pe numele meu.ea nu este garant .cum as putea obtine o parte din banii pe care i-am dat si nu stiu pe ce i-a cheltuit?cum trebuie sa procedez si pentru anul 2015(martie pana in prezent)perioada in care nu a trimis nici un ban pentru fete si pentru casa.?nu a paricipat cu nici un ban la cheltuielile din casa in aceasta perioada.ce sanse am sa obtin acesti bani?tinand cont ca 24 de ani eu am adus toti banii in casa.

cu respect va multumesc mult pentru raspuns
Răspunde
 28-01-2016

buna seara
va multumesc pentru raspunsuri
as dori sa mai adaug cateva amanunte la cele spuse mai sus.asa cum am spus sotia a muncit in Romania din 2008 pana in martie 2015 cand am plecat in anglia.in toti acesti ani nu mi-a spus ce bani are, eu suportand aproape toate cheltuielile din casa.ea dupa cateva zile ramanea fara bani si trimitea fetele sa-mi ceara mie.din 2012 pana indecembrie 2014 a cheltuit si banii vecinilor care sunt plecati in strainatate fara sa-mi spuna si fara sa le mai trimita.in acesti ani ea a lucrat in fiecare zi de la 9 la 18 in momentul in care venea acasa statea foarte putin de vorba cu fetele dupa care pana la ora 22 statea la calculator pe facebook si in fiecare zi avea o stare de indiferenta care ma deprima.incercam sa comunic ceva dar nu o interesa nimic din ce-i spuneam. .in toti acesti ani eu am avut grija de fata cea mica in special.o aduceam de al scoala, faceam lectiile , serveam masa de pranz si participam impreuna cu ea la joaca dupa amiaza.in decembrie 2014 cand mi-a spus ca are de platit oamenilor 6000 euro( bani pe care i-am scos de la banca si i-am trimis) pot spune ca am avut un prim soc chiar inainte de sarbatori.l-am trecut cu bine si am continuat munca,dar cu ami multe datorii .in martie cand a decis sa plece sa munceasca in anglia mi s-a accentuat starea in care ma aflam dar pentru fete incercam sa fac totul.in aprilie am avut un accident datorita starii mele de sanatate stare in care m-a adus ea.am stat 2 luni in spital si mi-am revenit.in aceste 2 luni nu interesat-o deloc starea mea de sanatate si in final mi-a spus ca vrea sa divorteze,ca s-a saturat de mine.chiar si din spital prin fata cea mare i-am dat bani ptr un proces de mostenire cu probleme pe care il are.mentionez ca si tatal ei cam la aceeasi varsta (adica aproximativ 50 ani)a inceput cam la fel sa o distruga moral pe mama ei pana cand ea s-a imbolnavit foarte grav si a murit.inca un amanunt sotia mea are un frate bolnav psihic de cand era copil datorita cred relelor tratamente din casa in care au trait cand erau copii si care toata viata lui a stat prin spitale si ospicii si a creat numai probleme.cosider ca si ea a incercat acelasi lucru sa faca cu mine dar din fericire pentru mine dumnezeu m-a salavat.
as dori sa va intreb in caz de divort daca ii pot cere sotiei despagubiri (Despagubirea pentru suferirea unui prejudiciu si prestatia compensatorie) cum trebuie sa procedez in acest sens.

cu respect va multumesc pentru raspuns
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.