Forum avocaţi > Divort

Decăderea din drepturile părintești .

18-01-2016
Vizitator
Buna ziua . Am un Băiețel în vârstă de 3 ani . Nu am fost căsătorită dar la naștere am trecut băiețelul pe numele tatălui considerând ca își va asuma răspunderea fata de el . Din timpul sarcini relația nu mai funcționa . Din păcate nu îl vizitează , baietelul nu îl cunoaste , nu am plătit pensie alimentara și nu mă ajutat financiar . La abandonat de când l-am născut. Vreau sa întreb dacă poate fi decăzut din drepturile părintești și Cum trebuie sa procedez
Răspunde
 18-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Decaderea din drepturile parintesti este o sanctiune extrema care poate interveni numai in anumite situatii. De exemplu, instanta poate incuviinta o asemenea masura atunci cand tatal este violent fata de copil.

Este indicat sa consultati un avocat care pe baza situatiei de fapt si a inscrisurilor pe care le aveti, va poate comunica ce sanse aveti sa castigati si care este calea legala de urmat.

Daca tot nu plateste pensie, va recomand sa puneti in executare silita hotararea prin care s-a stabilit obligatia de a plati pensie alimentarea. Daca nu aveti un asemenea document, puteti obtine in instanta obligarea tatului la plata unei pensii lunare de intretinere.

Pentru o consultatie juridica, inclusiv cu privire la decaderea din drepturile parintesti si l aplata pensiei, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 19-01-2016
Bucuresti

Mai simplu este sa faceti o actiune in stabilirea filiatiei

Răspunde
 19-01-2016

Sfatul meu este sa o lasati balta ca nu aveti nicio sansa sa rezolvati ceva cu decaderea din drepturile parintesti.

Poate o custodie exclusiva ati vrea dar este proces complicat si destul de scump daca vreti sa va angajati avocat serios care sa faca totul ca sa va castige procesul.

Din ce relatati insa nu prea se observa ca ati putea obtine custodie exclusiva.

Incercati sa mergeti sa platiti consultanta la avocat ca sa se analizeze cat de posibil ar fi asa ceva deoarece chiar daca se observa ca nu ati putea avocatul poate gasi variante care sa va ajute sa castigati procesul.
Insa, doar pe ce aveti expus aici nu castigati.
E bine sa stiti...
Răspunde
 20-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
Art. 508 Cciv
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

Am citat articolul din lege pt a observa ca nu aveti sansa sa obtineti decaderea, ci doar o custodie exclusiva, insa trebuie analizat in concret cazul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Buna ziua! Decaderea din exercitarea drepturilor parintesti nu cred ca este benefica minorului, insa sfatul meu este sa depuneti in instanta o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, motivat de faptul ca tatal nu se implica in cresterea copilului, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere catre minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu aveți motive pentru a-l decădea pe tată din drepturile părintești. Așadar, nu vă sfătuiesc să faceți un asemenea demers juridic.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.