Forum avocaţi > Divort

Sotia la munca in anglia doreste sa divorteze

26-01-2016

buna seara
as dori sa dau cateva amanunte in problema mea .in toata casnicia noastra de 24 ani toti banii pe care i-am castigat din salariu i-am adus in casa .sotia din 1991 pana in 2008 nu a muncit
toti banii i-am adus ptr ea si pentru copii.pe langa acestia am facut de comun acord imprumut in banca pentru relizarea conditiilor de trai(in casa,masina si altele).ea de cand a muncit din 2008 banii i-a adus in casa dar niciodata nu am intrebat-o si nici nu mi-a spus vreodata cati bani are.din 2012 pana in 2014 a cheltuit si banii unor oameni (vecini) care sunt plecati in strainatate si care i-au trimis imputernicire sa ridice de la posta o anumita suma de bani in fiecare luna.in 2013 mi-a spus ca nu a trimis banii vecinilor si am girat-o sa scoata de la banca 7000 ron,pe care nu i-a trimis nici pe acestia.rata ptr acesti bani am platit-o tot eu.in decembrie 2014 mi-a spus ca trebuie sa trimita banii vecinilor dar nu are nici un ban.fiind de buna credinta si stiind ca nu sunt banii mei ci ai altor oameni am mers si am facut inca un imprumut si am trimis vecinilor 25000 ron.eu am aflat toate astea in decembrie 2014.din martie 2015 pana in pezent nu mi-a trimis nici un ban.pe cei 2 copii pe care ii avem i-am intretinut singur si cu toate datoriile.
in situatia in care ea va demara actiune de divort si de partaj ce trebuie sa fac pentru a plati si ea jumatate din datorii?.mentionez ca banii i-am luat de la banca pe numele meu.ea nu este garant .cum as putea obtine o parte din banii pe care i-am dat si nu stiu pe ce i-a cheltuit?cum trebuie sa procedez si pentru anul 2015(martie pana in prezent)perioada in care nu a trimis nici un ban pentru fete si pentru casa.?nu a paricipat cu nici un ban la cheltuielile din casa in aceasta perioada.ce sanse am sa obtin acesti bani?tinand cont ca 24 de ani eu am adus toti banii in casa.

cu respect va multumesc mult pentru raspuns
Răspunde
 27-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul unui partaj, se impart atat bunurile dobandite in timpul casatoriei, cat si creditele contractate de soti. Totusi, trebuie avuta in vedere perioada de timp de cand sunteti despartiti in fapt. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare de specialitate daca doriti obtinerea unui rezultat favorabil.
Copiii dvs sunt minori?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Dupa cum v-a comunicat si colega mea ,in caz de divort, se vor partaja atat bunurile comune cat si datoriile.
In acest sens , ca regula, contractele de imprumut/credit incheiate in timpul casatoriei sunt prezumate a fi incheiate cu consimtamantul ambilor soti si prin urmare datoriile nascute din ele sunt comune.
In caz de partaj ca urmare a divortului partilor, instanta va hotari atat cu privire la bunurile comune (ce revine cu), cat si cu privire la datoriile comune (cine suporta ce).
Pentru asistenta de specialitate in problema dvs , ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 27-01-2016

mentionez ca suntem despartiti de un an de cand ea a plecat sa munceasca in anglia.jumatate dintre datoriile pe care le avem sunt din anii din urma.pe care le-am facut pentru casa.cealalta jumatate sunt banii pe care ea i-a cheltuit in anii din urma(inainte de a pleca in anglia)bani care erau a unor vecini plecati in strainatate.ea avand procura de la ei lua banii si-i cheltuia.eu am aflat dupa 3 ani moment in care am decis amandoi sa merg sa scot de la banca si sa le platesc vecinilor suma pe care ea a cheltuit-o(6000 euro).in momentul cand a decis sa plece a spus ca pleaca ptr a rezolva problemele financiare din casa.din pacate toate lucrurile au luat alta intorsatura(iar ce a spus a fost de fapt o minciuna).as vrea sa mai adaug ca de cand a plecat nu a trimis nici un ban pentru casa pentru copii si pentru datorii.in acest an eu am platit tot(bani pentru casa si datorii) singur si cu ajutorul prietenilor si rudelor mele.ce demersuri trebuie sa fac pentru a-mi inapoia toti acesti bani?

cu respect va multumesc pentru raspuns anticipat
Răspunde
 27-01-2016

as dori sa adaug ca avem doua fete una de 18 ani si una de 10 ani.eu am avut serviciul in armata si toti banii pe care i-am castigat i-am adus in casa.ea cat a lucrat in romania din 2008 pana in martie 2015 nu am stiut ce salariu are.in momentul cand ramanea fara bani o trimitea pe fata cea mica sau pe fata cea mare sa le dau eu.as dori sa va intreb ce inseamna aparare de specialitate fiidca nu stiu ?
Răspunde
 28-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Apararea de specialitate inseamna sa va angajati un avocat pentru a va apara interesele.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2016
Vizitator
Buna ziua!As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Am un copil de
16 ani jumate.In cazul in care divortez si as dori sa il iau in strainatate cu mine as putea in conditiile in care tatal nu ar fi de acord?Multumesc!
Răspunde
 28-01-2016
Vizitator
Da,stiu ca imi trebuie un avocat dar,situatia e mult mai complicata.Am mai avut tentative de divort dar faptul ca tatal nu a vrut sub nici o forma sa imi dea copilul cu mine m-a facut sa dau inapoi.Acum copilul,avand aceasta varsta m-am gandit ca poate ar fi mai simplu.
Răspunde
 28-01-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Anisoara a scris pe 28-01-2016:
Buna ziua!As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Am un copil de
16 ani jumate.In cazul in care divortez si as dori sa il iau in strainatate cu mine as putea in conditiile in care tatal nu ar fi de acord?Multumesc!

Daca copilul doreste acest lucru si daca faceti dovada ca aveti loc de munca, locuita , iar copilul are o scoala in apropiere la care se poate inscrie pentru a-si continua studiile

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2016

buna seara
va multumesc pentru raspunsuri
as dori sa mai adaug cateva amanunte la cele spuse mai sus.asa cum am spus sotia a muncit in Romania din 2008 pana in martie 2015 cand am plecat in anglia.in toti acesti ani nu mi-a spus ce bani are, eu suportand aproape toate cheltuielile din casa.ea dupa cateva zile ramanea fara bani si trimitea fetele sa-mi ceara mie.din 2012 pana indecembrie 2014 a cheltuit si banii vecinilor care sunt plecati in strainatate fara sa-mi spuna si fara sa le mai trimita.in acesti ani ea a lucrat in fiecare zi de la 9 la 18 in momentul in care venea acasa statea foarte putin de vorba cu fetele dupa care pana la ora 22 statea la calculator pe facebook si in fiecare zi avea o stare de indiferenta care ma deprima.incercam sa comunic ceva dar nu o interesa nimic din ce-i spuneam. .in toti acesti ani eu am avut grija de fata cea mica in special.o aduceam de al scoala, faceam lectiile , serveam masa de pranz si participam impreuna cu ea la joaca dupa amiaza.in decembrie 2014 cand mi-a spus ca are de platit oamenilor 6000 euro( bani pe care i-am scos de la banca si i-am trimis) pot spune ca am avut un prim soc chiar inainte de sarbatori.l-am trecut cu bine si am continuat munca,dar cu ami multe datorii .in martie cand a decis sa plece sa munceasca in anglia mi s-a accentuat starea in care ma aflam dar pentru fete incercam sa fac totul.in aprilie am avut un accident datorita starii mele de sanatate stare in care m-a adus ea.am stat 2 luni in spital si mi-am revenit.in aceste 2 luni nu interesat-o deloc starea mea de sanatate si in final mi-a spus ca vrea sa divorteze,ca s-a saturat de mine.chiar si din spital prin fata cea mare i-am dat bani ptr un proces de mostenire cu probleme pe care il are.mentionez ca si tatal ei cam la aceeasi varsta (adica aproximativ 50 ani)a inceput cam la fel sa o distruga moral pe mama ei pana cand ea s-a imbolnavit foarte grav si a murit.inca un amanunt sotia mea are un frate bolnav psihic de cand era copil datorita cred relelor tratamente din casa in care au trait cand erau copii si care toata viata lui a stat prin spitale si ospicii si a creat numai probleme.cosider ca si ea a incercat acelasi lucru sa faca cu mine dar din fericire pentru mine dumnezeu m-a salavat.
as dori sa va intreb in caz de divort daca ii pot cere sotiei despagubiri (Despagubirea pentru suferirea unui prejudiciu si prestatia compensatorie) cum trebuie sa procedez in acest sens.

cu respect va multumesc pentru raspuns
Răspunde
 01-02-2016

buna ziua
as dori sa adaug caavem doua fete .cea mare de 18 ani si cea mica de 10 ani.sotia a plecat sa munceasca in anglia in martie 2015.asa cum am spus in ultimul mesaj consider ca problemele de sanatate mi le-a creat sotia mea .in caz de divort as dori sa va intreb daca ii pot cere despagubiri(
ptr crearea unui prejudiciu si prestatia compensatorie)mentionez ca toti banii i-a cheltuit inainte de a pleca in anglia.dupa ce a plecat pana in prezent nu a trimis nici un ban pentru fete si pentru casa.

cu respect va multumesc pentru raspuns
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.