|
31-01-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna ziua va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns la ultima postare a mea cu respect va multumesc anticipat | |
|
|
|
02-02-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Va rog sa reveniti cu postarea integrala. | |
|
|
|
|
16-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna ziua am pus aici toate postarile mele cu respect va multumesc anticipatpentru raspunsuri buna ziua. sunt casatorit de 25 de ani.impreuna avem o fata de 18 ani si una de 10 ani.eu am muncit de cand ne-am casatorit pana anul trecut in iulie cand m-am pensionat.in cei 25 de ani banii pe care i-am castigat i-am adus in casa.am muncit ptr familie pana la epuizare.tot ce am cumparat in casa am cumparat impreuna din banii munciti de mine si din bani de la banca.apartamentul in care locuiesc cu copiii l-am primit de la service si l-am cumparat in 1993.am datorii la banca mari.sotia nu a muncit multi ani.din 2008 a muncit dar nu am stiut niciodata ce bani ia.in ultimii ani a cheltuit banii unor oameni si eu am aflat dupa 3 ani(este vorba de o suma amre de bani).am fost fortat sa fac alt credit sa le dau banii.in martie 2015 s-a decis sa plece in anglia sa munceasca ( asa mi-a spus )sa aduca in casa mai multi bani.dupa ce a plecat singurele cuvinte pe care mi le-a spus au fost ca nu imi trimite nici un ban si vrea sa divorteze.eu datorita problemelor cu banii si stresului provocat de ea am avut 2 luni de depresie.am trecut cu tratament si discutand cu oamenii.bani i-a trimis de cateva ori la fata cea mare pe care i-a cheltuit ptr placerile ei(datorita educatiei pe care i-a dat-o).in anul asta am facut singur tot posibilul sa nu le lipseasca nimic la copii si am platit singur toate datoriile din casa si de la banca .m-au ajutat rudele mele si fostii colegi de servici foarte mult.ea ma acuza ca nu am comunicat cu ea si copiii si nu am avut grija de casa.si nu am lasat-o sa mearga la servici.cred ca nu face decat sa se razbune pe mine fara sa se gandeasca la copii.eu nici odata nu am vrut si nu vreau sa divortez,ptr binele ei si in primul rand al copiilor.ea munceste 12-14 ore pe zi in anglia si intentioneaza sa ia fata cea mica sa invete acolo.nu cred ca o poate lasa singura atata timp.cred ca are o singura dorinta ,sa ma distruga .si in familia ei s-a intimplat cam la fel.tatal ei a incercat psihic si prin alte metode sa o distruga pe mama ei pana a reusit.va rog sa-mi dati cateva sfaturi. Va multumesc anticipat buna ziua as dori sa adaug caavem doua fete .cea mare de 18 ani si cea mica de 10 ani.sotia a plecat sa munceasca in anglia in martie 2015.asa cum am spus in ultimul mesaj consider ca problemele de sanatate mi le-a creat sotia mea .in caz de divort as dori sa va intreb daca ii pot cere despagubiri( ptr crearea unui prejudiciu si prestatia compensatorie)mentionez ca toti banii i-a cheltuit inainte de a pleca in anglia.dupa ce a plecat pana in prezent nu a trimis nici un ban pentru fete si pentru casa. cu respect va multumesc pentru raspuns buna seara as dori sa dau cateva amanunte in problema mea .in toata casnicia noastra de 24 ani toti banii pe care i-am castigat din salariu i-am adus in casa .sotia din 1991 pana in 2008 nu a muncit toti banii i-am adus ptr ea si pentru copii.pe langa acestia am facut de comun acord imprumut in banca pentru relizarea conditiilor de trai(in casa,masina si altele).ea de cand a muncit din 2008 banii i-a adus in casa dar niciodata nu am intrebat-o si nici nu mi-a spus vreodata cati bani are.din 2012 pana in 2014 a cheltuit si banii unor oameni (vecini) care sunt plecati in strainatate si care i-au trimis imputernicire sa ridice de la posta o anumita suma de bani in fiecare luna.in 2013 mi-a spus ca nu a trimis banii vecinilor si am girat-o sa scoata de la banca 7000 ron,pe care nu i-a trimis nici pe acestia.rata ptr acesti bani am platit-o tot eu.in decembrie 2014 mi-a spus ca trebuie sa trimita banii vecinilor dar nu are nici un ban.fiind de buna credinta si stiind ca nu sunt banii mei ci ai altor oameni am mers si am facut inca un imprumut si am trimis vecinilor 25000 ron.eu am aflat toate astea in decembrie 2014.din martie 2015 pana in pezent nu mi-a trimis nici un ban.pe cei 2 copii pe care ii avem i-am intretinut singur si cu toate datoriile. in situatia in care ea va demara actiune de divort si de partaj ce trebuie sa fac pentru a plati si ea jumatate din datorii?.mentionez ca banii i-am luat de la banca pe numele meu.ea nu este garant .cum as putea obtine o parte din banii pe care i-am dat si nu stiu pe ce i-a cheltuit?cum trebuie sa procedez si pentru anul 2015(martie pana in prezent)perioada in care nu a trimis nici un ban pentru fete si pentru casa.?nu a paricipat cu nici un ban la cheltuielile din casa in aceasta perioada.ce sanse am sa obtin acesti bani?tinand cont ca 24 de ani eu am adus toti banii in casa. cu respect va multumesc mult pentru raspuns Daca intradevar sotia mea doreste sa divorteze chiar daca eu nu doresc ptr binele copiilor si al nostru (ma gandesc la reabilitarea casniciei) cum ar trebui sa procedez in legatura cu copiii si in legatura cu datoriile si bunurile pe care le avem.cei doi copii sunt cu mine de cand a plecat in anglia.datorita problemelor financiare pe care mi-lea creat si ea am stat doua luni in spital mai iunie 2015.in aceasta perioada fata de 18 ani a avut grija de cea mica de 10 ani cu banii din salariul meu si cu ajutor de la colegii mei.din iulie 2015 pana in prezent fetele sunt cu mine in apartamentul in care am trait toti (cumparat de mine) si am facut tot posibilul sa le asigur tot.mentionez ca in iulie 2015 am iesit la pensie si de atunci nu am facut decat sa am grija de copii.sotia mea de cind a plecat pana in prezent nu mi-a trimis nici un ban cu toate ca in martie cand a plecat asta a spus.in ultimii ani de casnicie m-am resemnat si am muncit pana la epuizare pentru familie si din partea ei a fost numai indiferenta(asa cred). si cum sa scoata de la mine cat mai multi bani.ea doreste sa vina in februarie in concediu si nu stiu ce atitudine sa am fata de ea tinand cont de ce mi-a facut in ultimul an inclusiv probleme de sanatate.nu as dori in nici un caz sa supar copiii.ce sfat imi dati in legatura cu fata cea mica.eu doresc sa ramana cu mine si datorita programului ei de munca (12-14 ore pe zi)si anumitor conditii din anglia (ma gandesc ca nu poate lasa un copil singur atatea ore sau cand mai poate sta cu fata. Cu respect va multumesc anticipat | |
|
|
|
17-02-2016 |
|
| Am citit tot ce ati scris si va raspund la intrebarile care se ghicesc printre explicatiile date: 1-prestatia compensatorie se poate acorda , conform art. 390 Cod civil, daca actiunea ar fi introdusa de dvs, si divortul se va pronunta din vina exclusiva a sotiei. 2-distinct de prestatia compensatorie, conform art. 388 cod civil, sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca 3-referitor la banii vecinilor cheltuiti de catre sotie, ii puteti solicita cel putin jumatate din suma, dar trebuie sa aveti si imputernicirea trimisa de vecini pentru ca ea sa ridice banii, ca sa faceti dovada ca dvs. ati scos exact cati bani a cheltuit soria si nu erau ai ei 4-referitor la cum sa va comportati fata de sotie, cand va veni in concediu nu va pot sfatui, este problema dvs. 5- daca sotia doreste sa divortati iar dvs. nu, iar nu este o solutie, pentru ca divortul se poate pronunta si daca dvs, nu sunteti de acord. 6-puteti solicita incredintarea fiicei mici, daca doriti acest lucru | |
|
|
|
|
21-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna ziua va multumesc mult ptr raspunsuri. | |
|
|
|
22-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna seara multumesc ptr raspunsuri sotia a sosit acasa duminica seara eu am intretinut fetele si casa din aprilie 2015 pana acum fata mare de 19 ani a primit bani de la ea dar nu a dat nici un ban in casa.am documente in acest sens. azi am facut ziua fetei mici.sotia a venit acasa dupa ce a inceput petrecerea cu o alta persoana straina (femeie).ea spune ca e prietena ei.i-am spus sotiei ca persoana respectiva sa paraseasca locuinta .dar sotia a refuzat sa-i spuna tipand la mine ca este prietena ei.sotia ,fata cea mare si persoana respectiva nu au participat la petrecere doar la tort.toate cheltuielile ptr astazi le-am suportat eu.in seara asta fata cea mare (19 ani)si sotia la ora 20 au stat cu fata cea mica intr-un bar pana la ora 21.cu toate ca mi-a spus ca o scoate la plimbare.as dori sa stiu daca le pot face plangere penala ptr ca nu au participat la cheltuielile familiei din aprilie 2015 pana in prezent .mai mult cat am stat in spital fata cea mare (la indemnul sotiei mele din anglia ) a cheltuit toti banii mei de pe carduri.(ex. in o saptamana 1800 ron).vreau sa stiu daca le pot face plangere penala astept cu nerabdare un raspuns. va multumesc anticipat. | |
|
|
|
26-02-2016 |
|
| Plangere penala, nu.Un alt tip de proces, da, pentru recuperarea sumei, sau a unei parti din ea Solicitati ajutorul unui avocat. | |
|
|
|
|
27-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| doamna avocat cu respect va multumesc foarte mult | |
|
|
|
28-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna seara sotia din 2015(aprilie) pana in prezent a fost in anglia si a venit acum in concediu. in acest an nu a dat nici un ban in casa ptr toate cheltuielile.mai mult a vorbit(i-a dat ordin )ca in perioada cat am stat in spital (mai -iunie )2015sa-mi goleasca toate cardurile.in acea perioada fata a cheltuit 12000 ron.pot considera din partea sotiei abandonul familiei? nu a participat in acest an la cheltuielile casei, cu nici un ban.am dovezi de infidelitate a ei in anglia si dovezi cum a cheltuit banii ei in acest an pe alte lucruri. ce pot face sa recuperez banii?.ea a inaintat din anglia divortul.si am primit instiintarea pe 16 februarie 2016. va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. va mutumesc anticipat | |
|
|
|
29-02-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| Buna seara As dori sa dau cateva detalii din zilele de cand a venit sotia din anglia.ea a venit din anglia pe data de 21 februarie.de cand a venit pana astazi 29 februarie inclusiv a plecat in fiecare zi de acasa la ora 7:30-8 dimineata si s-a intors acasa la ora 17-18 dupa amiaza.in aceasta perioada a scos-o pe fata cea mica afara de 2 ori si numai seara dupa ora 18.prima data pe data de 22 februarie a scos-o de la ora 18:30 si au sta pana la ora 21:30. In acea seara fata cea mare (otilia care are 19 ani )si sotia mea au dus-o pe fata cea mica (corina care are 10 ani)intr-un bar in comuna unde locuim si au stat de la ora 20 la ora 21.eu i-am spus lui corina ca nu are voie in bar.prezenta lor in bar a fost postata de otilia pe facebook.a doua oara a iesit cu fata afara astazi 29 februarie de la ora 19 si au stat pana la ora 22:20.si astazi otilia si sotia mea au dus-o pe corina in acelasi bar si au stat de al ora 20 pana la ora 21:30.in aceasta seara i-am dat telefon lui corina care mi-a spus ca e cu otilia si mama ei in acelesi bar la un suc.mentionez ca sotia mea de cand a venit cu toate ca sta in casa si consuma utilitati si eu cumpar inclusiv alimente nu a dat nici un ban.i-am spus de cateva ori si mi-a replicat ca asa vrea ea fiidca e in perioada de divort si nu imi da nici un ban.vreu sa mentionez ca de anul trecut de cand a plecat pana astazi nu a dat nici un ban si eu am facut totul, ptr copii:dimineta micul dejun,am mers cu fata mica la scoala, am luat-o de la scoala,teme,masa de pranz,jocuri cu ea,plimbari in parc si altele.am mers impreuna cu masina la constanta la patinoar si alte activitati recreative ptr copil.va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi sau cum trebuie sa procedez fiidca atat sotia cat si fata cea mare fac total gresit ceea ce fac fata de fata mica.legal ce as pute face sa nu se mai intample asemenea lucruri cu fata cea mica. Cu respect Va multumesc anticipat pentru raspunsuri | |
|
|
|
02-03-2016 |
 | Vasile_otet2000
|
| buna dimineata am postat de doua ori si am explicat mai sus comportamentul sotiei si a fetei mari fata de fata cea mica. va rog daca puteti sa-mi dati unele sfaturi sau cum trebuie sa procedez ptr a nu se mai comporta fata cea mare si sotia mea asa fata de fata cea mica.legal ce tebuie sa fac. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |