Forum avocaţi > Divort

Urgent :fosta sotie continua sa ma hartuiasca dupa ce a intentat divort.

09-02-2016
Vizitator
Buna seara. Sotia mea a intentat divort si in urma acestuia copii nostri ( o fata de 8 ani si un baiat de 18 ani ) au primit domiciliul la mama. In urma hotararii de divort eu platesc o alocatie lunara de 200 euro pentru intretinerea copiilor. Copii vin sa locuiasca cu mine de doua-trei ori pe saptamana. Mentionez ca locuim in Italia . Am continuat sa contribui la cheltuieli ce privesc imbracaminte , taxe si rechizite scolare. In luna decembrie , copii m.au insotit in vacanta in Romania de pe data de 23 pana pe data de 10 Ianuarie toata cheltuiala fiind suportata de mine. Fosta sotie mi.a dat procura notariala pentru fetita de buna voie. Acum de ceva vreme , ma ameninta ca ma da in judecata deoarece refuz sa ii mai dau bani de cheltuieli. Dansa cheltuie mult pe lucruri fara valoare si asteapta sa impartim totul. Imi trimite mesaje si primesc telefoane continuu cu amenintari. Zice ca si pe copii nu ii v.a lasa sa mai vina la mine decat , cand o vrea ea. Incerc sa imi refac viata dar ea ma santajeaza continuu . Nu ii raspund si ea tot insista. Zice ca e pregatita de razboi in modul ca eu sa nu pot trai linistit. Specific , ca pe luna decembrie nu i.am dat banii de alocatie . Credeti ca dandu.ma in judecata voi fi obligat sa contribui cu mai multi bani in afara sumei stabilite initial? Cum as putea proceda sa o determin sa ma lase in pace? Va multumesc
Răspunde
 10-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Obligația de întreținere aparține ambilor părinți. Dacă, prin sentința de divorț s- a stabilit în sarcina d-voastră plata către cei 2 copii a sumei de 200 euro/ luna , aceasta trebuie să parvină fostei soții , indiferent de ce cheltuieli faceți pe lângă. Este adevărat ca, trebuie să existe un echilibru, însă , ce oferiți copiilor pe lângă acea suma este o chestiune benevolă și nu o obligație cum este pensia stabilită de către instanta de judecata. Ați putea dovedi că vacanta în România a fost făcută exclusiv pe cheltuiala d-voastră? ?

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2016
Vizitator
Va multumesc pentru promtitudine. In afara procurei notariale din partea fostei sotii , ca a fost de acord sa iau copii in vacanta nu am alta dovada a sumei cheltuite . Copii sunt cei ce pot confirma , dar sunt sigur ca nu o vor face si nici eu nu vreau sa ii pun in situatia de a depune marturie impotriva mamei lor. Credeti ca pe viitor e nevoie sa imi de.a o declaratie , care sa ateste ca duc copii in vacanta doar pe cheltuiala mea ? Se poate folosi ca dovada o astfel de declaratie scrisa , sau trebuie facuta la notar ptr a fi legalizata ? Va multumesc .
Cu respect
Răspunde
 14-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Nu e necesară o declarație a fostei soții, în acest sens. Dar , în caz de o acțiune în instanță, o depoziție a unei persoane care sa ateste veridicitatea acestui fapt , cum că , pe perioada vacanțelor, tot ce este necesar minorilor se face exclusiv pe cheltuiala d-voastră, va este în avantaj.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2016
Vizitator
Va multumesc.
Dar in privinta faptului ca dansa (fosta sotie) ma hartuieste si ma defaima continuu atat prietenilor , cunoscutilor , prin mesaje , telefoane si chiat facebook ce masuri as putea lua ? Ce as putea sa o fac sa nu ma mai hartuiasca ?
Va multumesc !
Cu deosebit respect
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.