Forum avocaţi > Divort

Divort in instanta si partaj la notar

18-02-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am si eu o problema.
Am facut partajul voluntar cu sotul la notar eu raman cu casa in schimbul unei sulte.
Suntem in divort in instanta.
Problema este urmatoarea: daca divortul nu se pronunta sau eu decedez intre timp ce se intampla cu casa?
Banii pentru sulta i-am imprumutat.
Ce se intampla cu casa? Copilul ramane mostenitor sau are dreptul si sotul?
Multumesc.
Aici cred ca se bat cap in cap partaj intre soti fara divort?
Si daca unul moare?
Răspunde
 18-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Dacă d-voastră decedați, în timpul procesului de divorț, acesta poate fi continuat de moștenitori. Minorului i se va institui un tutore, care, în limitele mandatul său, va administra bunurile ce i se cuvin. Din moment ce ați făcut separația de patrimonii anterior divorțului, la notar, din punctul meu de vedere, soțul nu vă moștenește, din moment ce , ați stabilit de comun acord, printr-un act autentic ca va beneficia de o sultă.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sotul va mosteneste pana la ramanerea definitiva a sentintei de divort.

Cota succesorala depinde daca vorbim de bunuri proprii si/sau comune. Cum comune nu mai exista ca inteleg ca ati partajat tot, va poate mosteni pe bunurile proprii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2016
Vizitator
Acum dupa partaj pot face act de donatie sau testament pentru copil sau pot sa fac un act catre mama mea. Ce e mai sigur ca sotul meu nu mai are drept asupra apartamentului.
Eu cand am facut partajul l-am facut sa raman cu casa pentru copil si vreau sa -i ramana lui.
Multumesc.
Răspunde
 19-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce ati facut partajul cu fostul sot, copilul este singurul mostenitor al dvs., astfel ca nu este necesar incheierea vreunui alt act.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2016
Vizitator
Buna seara,

Vreau sa va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare: dupa divort pot face partajul pentru banii pe care are ii avea in cont si la care eu nu mai aveam acces. Ia cheltuit singur pentru placeri personale fara sa ma ajute pe mine si copil.
Multumesc frumos!
Răspunde
 26-02-2016
Vizitator
Am depus actele la notar pentru partaj voluntar (intre soti pana la pronuntarea divortului) la apartament eu raman cu apartamentul in schimbul unei sulte dar am omis sa specific ca sotul meu are sediul social al firmei in apartament! Este vreo problema? Trebuie sa mai aduc ceva acte de la registrul comertului?
Sau dupa partaj ii fac scrisoare sa isi schimbe sediul social?
Multumesc frumos!
Răspunde
 06-03-2016

Sulta reprezinta un drept de creanta de care trebuie sa va achitati. In cazul in care nu achitati sulta , fostul sot are dreptul sa solicite executarea silita.

Daca sotia decedeaza inainte de divort vom avea activ si pasiv succesoral, iar masa succesorala va fi impartita intre copil si sot in cotele prevazute de lege.

Răspunde
 01-09-2016
Vizitator
Buna ziua.eu si sotul locuim in Anglia de 5ani.suntem casatoriti din 2012.avem un copil de 4 anisori.el lucreaza eu nu.am fost de acord ca eu sa stau acasa cu copilul sa ma ocup de crestea lui.el isi doreste sa divorteze de mine sa aibe custodie comuna si sa ramanem in Anglia ca sa isi vada copilul.eu imi doresc sa plec in Spania la o sora de a mea cu copilul.pt linistea mea si a copilului.ce pot face sa pot pleca In Spania cu avand in vedere ca sunt de acord sa vina sa vada copilul oricand chiar si prin semnatura sa ii dovedesc ca nu vreau sa il separ de copil asa cum crede el
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.