Forum avocaţi > Divort

Ce ar trebui sa fac pt. a evita o situatie neplacuta?

18-02-2016
Vizitator
Eu si sotul meu am stat inpreuna 12 ani fara sa fim casatoriti timp in care fiecare a dobindit bunuri personale .In 2008 ne-am casatorit.Eu am 2 copii din prima casatorie el are un copil din prima casatorie.Inpreuna am inceput o casa pe un teren pe care la cumparat el pana sa ne casatorim.Sotul a facut contract de vinzare-cumparare fiului pt. bunurile pe care lea dobindit inainte iar acum vrea sa-i faca si pe casa care noi am inceput so construim .Eu iam facut contract de donatie fiului meu pt. o garsoniera dobindita pina la casatorie si mai am un ap. cu contract de donatie de la tatal meu tot dinainte de casatorie si o casa pe care am cumparato in '96[legea 112/95] pe care am renovato pana sa ne casatorim Intrebare;In ce masura am eu sau el,drept asupra bunurilor celuilalt in cazul divortului sau daca unul din noi moare.tinind cont ca el a dat tot ce avea fiulu i cu contract de vinzare-cumparare.fiul lui ar putea emite pretentii de mostenitor.Tot ce mai avem acum este ce am dobindit eu inainte de casatorie. Ce ar trebui sa fac pt. a evita o situatie neplacuta?
Răspunde
 19-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Situatia se pune diferit la divort, fata de mostenire. In cazul divortului, bunurile comune se impart intre soti, copiii neavand niciun drept. In cazul decesului unuia dintre soti, sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din bunurile sotului, pe care le are in patrimoniu la data decesului (nu mai intra in discutie bunurile vandute anterior), iar copiii acelui sot mostenesc restul de 3/4 impreuna. Ceea ce aveti dvs. dinainte de casatorie sunt bunurile dvs. proprii, care nu ar intra in discutie la divort si nici in cazul decesului sotului.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.