Forum avocaţi > Divort

Partaj de lunga durata

24-02-2016
Vizitator
Buna,
am divortat in urma cu aproape 4 ani si tot atunci am inceput si procesul de partaj.
Am fost casatoriti 13 ani , am construit impreuna o casa si am cumparat o masina noua.
Eu impreuna cu fiul nostru am ramas la parintii mei deoarece in momentul divortului locuiam la parintii mei impreuna cu fostul sot( era perioada de iarna si nu aveam centrala in casa comuna). Ulterior sotul a ramas in casa comuna ,unde locuieste si acum.
Dupa cateva luni de la divort eu m-am inscris la o facultate si am plecat sa locuiesc in alt oras impreuna cu fiul meu. Stam intr-un apartament cu chirie si asteptam sa se termine partajul.
Fostul sot a tras de timp cat a putut insa anul trecut in ianuarie s-a dat sentinta: 50%-50%.
Urma sa mearga evaluatorul sa evalueze locuinta si bunurile comune insa nu a ajuns inca...nu stiu daca a avut influenta si fostul sot sau asa merg lucrurile in tara asta. Am cerut schimbarea evaluatorului luna trecuta.
Ideea e ca eu platesc chirie de aproape 4 ani iar dupa cum vad o sa platesc chirie inca mult timp( asa imi transmite fostul sot) si imi cresc copilul singura. Copilul are 15 ani acuma iar pensia alimentara e de 200 de lei cu toate ca fostul sot lucreaza ca sofer in strainatate.
As dori sa stiu cat poate sa mai dureze partajul?
As putea cere despagubiri deoarece el beneficiaza de bunurile comune iar eu sunt nevoita sa platesc chirie?
Multumesc!
Răspunde
 25-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Partajul dureaza destul de mult, dar 4 ani deja sunt foarte multi. In ianuarie nu s-a dat o sentinta, ci s-au stabilit cotele de 50-50. Nu puteti solicita despagubiri pentru ca platiti chirie si nici nu putem aprecia cat va mai dura partajul. Este posibil ca fostul sot sa traga de timp in ceea ce priveste evaluarea bunurilor si a locuintei, discutand cu expertul, dar de obicei instanta stabileste un termen pentru efectuarea expertizelor si amendeaza expertul daca acesta intarzie nejustificat. Nu pot sa cred ca instanta nu a luat nicio masura referitoare la expert.
In ceea ce priveste valoarea pensiei de intretinere, daca stiti ca salariul sotului a crescut fata de nivelul avut la data la care s-a stabilit initial pensia, puteti solicita majorarea, avand in vedere si ca necesitatile copilului au crescut odata cu varsta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Tergiversarea unui proces poate fi sancționat de către instanta de judecata cu amenda. În ce privește expertul, deasemenea puteți cere amendarea sa , dacă întârzierea efectuării expertizei i se datorează în mod nejustificat, iar în cazul în care nu se sesizează instanța din oficiu, solicitați d-voastră . Privind pensia de întreținere către minorul de 15 ani, solicitați o majorare a acesteia, dacă veniturile fostului soț au crescut și raportandu-va la nevoile copilului.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2016

Puteti face contestatie pentru tergiversarea procesului . Puteti solicita amendarea expertului.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.