|
04-03-2016 |
 | Grigore Ionut Vizitator |
| Buna ziua. Eu si sotia mea suntem casatoriti de 20 de ani. In urma cu o 2 luni, s-a dezbatut succesiunea dupa socrul meu , astfel: La succesiune a venit sotia mea, soacra mea, in calitate de sot supravietuitor si cumnata mea. Cele doua(soacra si cumnata), au decis sa cedeze totul sotiei mele, contra unei sume importante de bani si astfel s-a facut un partaj prin care sotia mea a devenit singurul proprietar. In acest partaj fiind vorba, atat de bunurule succesorale dupa socrul meu, cat si de bunurile soacrei mele.Acum constat ca desi banii au fost platiti de mine si sotia mea impreuna, totusi bunurile ce fac obiectul partajului sunt bunuri proprii ale sotiei mele, dupa cum reiese din cartea funciara. Deci eu am platit niste bani si nu am nimic. Daca sotia mea divorteaza eu cu ce raman? | |
|
|
|
04-03-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In cazul unui divort, bunurile obtinute din mosteniri nu se includ in masa partajabila a sotilor. Puteti in schimb sa solicitati sotiei plata unei sulte aferenta sumei pe care ati plati-o, in cazul in care aveti dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2016 |
 | Ionut Vizitator |
| Totusi bunurile din aceasta speta, erau doar intr-o mica masura ale socrului meu decedat. Restul, apartineau soacrei mele, care este in viata si care a primit o suma consistenta de bani. Putem adopta un regim al comunitatii conventionale de bunuri? | |
|
|
|
04-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Bunurile rezultate în urma dezbaterii succesiunii și care au revenit soției , nu au regimul comunității de bunuri, necompunând masa bunurilor supuse partajării în cazul unui divorț. Cu toate acestea, puteți invoca un drept de creanță, care însă, trebuie dovedit , fie cu martori , fie înscrisuri . | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-03-2016 |
| Puteti modifica de comun acord regimul matrimonial in timpul căsătoriei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-03-2016 |
 | Bianca Mihaela Vizitator |
| Buna ziua, am stat cu un baiat 2 ani sh ceva sh avem sh un copil. El m-a bătut sh mi-a luat copilu cu forța sh la dus la părinți lui sh numi da voie măcar să-l vad sh ca amenință ca vrea sa m-a omoare. Am fost sh la poliție da nu ia facut nimic, ce pot sa fac? | |
|
|
|
09-03-2016 |
| Suma de bani reprezentand sulta este un bun comun al sotilor din timpul casatoriei . Prin urmare dumneavoastra aveti un drept de creanta.
| |
|
|
|
09-03-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In cazul in care ati fost agresata, puteti depune o plangere penala la politie impotriva fostului concubin. In ceea ce priveste minorul, va trebui depusa o actiune in instanta pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-03-2016 |
| Buna ziua! Daca ati fost agresata amentintata si batuta si aveti dovezi in acest sens, eventual adeverinta de la IMl si martori, puteti introduce in instanta un ordin de protectie impotriva acestuia. In ceea ce priveste copilul trebuie introdusa in instanta o actiune ce are ca obiect incredintarea copilului catre mama, exercitarea autoritatii parintesti in comuna, sau dupa caz de catre mama. Sunt multe aspecte ce trebuiesc discutate pe speta dvs. Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-03-2016 |
| Puteti depune actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs si custodie comuna. Pentru agresiuni - puteti depune plangere la politie dar, este bine sa aveti certificat medico legal de la IML | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
13-03-2016 |
| Dar, poate nu divortati ! "Dar, poate drobul de sare nu cade! ". Nu puneti problema "cu ce ramaneti daca divortati". Bunurile dobandite in timpul casatoriei se por partaja, mai putin bunurile din mostenire. Dar, de ce nu mai ganditi asa si nu vreti sa va bucurati impreuna cu soria de bunurile primite mostenire? De ce trebuie sa apara certuri, raca si disensiuni pentru o "mana de bani"? Daca ati platit taxele de succesiune inseamna ca faceti parte din acea familie si va pasa de sotie. Asa ca bucurati-va impreuna cu ea de ce a avut parte ea (adica de aceasta mostenire). | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |