Forum avocaţi > Divort

Divort, partaj si copiii intrebari

14-03-2016
Vizitator
Buna seara, as dori sa imi raspunde.ti la intrebarea: daca mi.am parasit domiciiliul in care traiam impreuna cu sotul si cei 2 copii, de 8, respectiv 10 ani. Din nenumarate motive. Ambii copiii ramanand alaturi de tatal lor. Iar acum el a intentat procesul de divort! Astept raspunsul dumneavoastra.
Răspunde
 14-03-2016
Vizitator
In conditii as putea castiga tutela copiilor???
Răspunde
 14-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Custodia copiilor va fi una comuna, adica veti exercita impreuna cu tatal autoritatea parinteasca, in speta veti lua de comun acord deciziile majore pt viata copiilor (felul invataturii, cursurile urmate, operatii medicale majore etc).

Daca va doriti ca minorii sa aiba locuinta la dvs va trebui sa faceti dovada unei locuinte adecvate, a unor venituri, posibilitatea ca minorii sa continue frecventarea acelorasi scoli, sa isi pastreze prietenii etc.

Dar pt asta va tb sa formulati o cerere reconventionala la actiunea de divort a sotului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2016
Vizitator
buna ziua am inceput un divort cu un minor de 8 ani. din 07 12 2015 si inca nu sa finalizat mi sa programat prima infatisare abeea in 22 04 2016.am renuntat la pensie alimentara,ore program pt copil,la tot doar ca sa ramina copilul la mine.ex a fost de acord cu custodia copilului in favoarea mea.este un divort de comun acord,dar nu inteleg de ce dureaza asa de mult,oare ce se intimpla?
insa acesta ex incepe sa ma ameninte tot timpul,ma urmareste,ma hartuieste si maltrateaza pshic,ce ar trabui sa fac? vrau sa scap odata.nu vreau partaje ,absolut nimic...doar libertatea
Răspunde
 16-03-2016
Vizitator
Ana Maria a scris pe 16-03-2016:
buna ziua am inceput un divort cu un minor de 8 ani. din 07 12 2015 si inca nu sa finalizat mi sa programat prima infatisare abeea in 22 04 2016.am renuntat la pensie alimentara,ore program pt copil,la tot doar ca sa ramina copilul la mine.ex a fost de acord cu custodia copilului in favoarea mea.este un divort de comun acord,dar nu inteleg de ce dureaza asa de mult,oare ce se intimpla?
insa acesta ex incepe sa ma ameninte tot timpul,ma urmareste,ma hartuieste si maltrateaza pshic,ce ar trabui sa fac? vrau sa scap odata.nu vreau partaje ,absolut nimic...doar libertatea
ma cauta tot timpul la locul de munca si face scandal aici.eu lucrez la un spital din bistrita nasaud ca si asistent medical
ce ar trebuii sa fac???
Răspunde
 16-03-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sa depuneti plângere la poliție.

Ori sa solicitați un ordin de protectie.

Înregistrați cd va amenință. Fiti însoțită de încă o persoana pt a putea avea martori.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2016
Vizitator
buna seara! am divortat in urma cu aprox. 2 ani de zile la notar, insa nu ne.am inteles in ceea ce priveste programul copilului (3 ani). drept urmare am deschis un proces care a fost finalizat ieri pe data de 04. a fost stabilit programul etc...insa mi.a fost neclar urmatoarea conditie: legaturile personale si educatia minorului se vor desfasura la domicliul tatalui etc..adica eu nu o sa.l pot duce la tara sau in alt oras? va multumesc
Răspunde
 06-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
La cine s-a stabilit domiciliul minorului?

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2016
Vizitator
domiciliul mamei...eu pot sa.l iau decat samb de la 10.00 la 19.00, duminica de la 10.00 la 19.00...in rest doarme la mama acasa..dar nu inteleg conditia aceasta cum ca legaturile personale si educatia se vor desfasura la domiciliul meu...adica eu cand il iau trebuie sa.l tin decat la.domiciliul meu?
Răspunde
 09-05-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu tb sa il țineți doar la domiciliul dvs.

Apare astfel in hotărâre pt a fi clar ca puteti lua copilul la domiciliul dvs si nu numai la cel al mamei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2016
Vizitator
Buna ziua! Vreau sa divortez si intrebarea mea este: dupa divorț tatal are dreptul sa stea cu copilul fara prezenta mea?
Răspunde
 15-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alexandra a scris pe 14-03-2016:
Buna seara, as dori sa imi raspunde.ti la intrebarea: daca mi.am parasit domiciiliul in care traiam impreuna cu sotul si cei 2 copii, de 8, respectiv 10 ani. Din nenumarate motive. Ambii copiii ramanand alaturi de tatal lor. Iar acum el a intentat procesul de divort! Astept raspunsul dumneavoastra.

Custodia va fi comună dar locuința minorilor va fi stabilită la părintele care poate să asigure copiilor condiții de creștere și educare adecvate (locuință, alimentație, supraveghere etc). Audierea copiilor de cel puțin 10 ani este obligatorie, iar a celor sub 10 ani este facultativă.
Din experiență, consider că ambii minori vor fi audiați și se va ține cont de părerea lor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Ce varsta au copiii?

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2016
Vizitator
Buna seara! Sotul vrea sa ne despartim,suntem in definitivarea actelor unui apartament prin programul Prima Casa. Trebuie sa semnam actele la banca. Suntem amandoi trecuti pe actele de proprietate. El e titularul imprumutului iar eu persoana a2-a,garantul cum ar veni... As dori sa imi spuneti in cazul in care semnez actele la banca,la ce riscuri ma supun in eventualitatea unui divort ulterior! Exista posibilitatea ca el sa refuze sa plateasca dar sa stea in apartament si eu sa fiu nevoita sa suport toate costurile.?Ce alte riscuri mai exista? Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!
Răspunde
 24-05-2016
Vizitator
buna seara ...am si eu o intrebare daca sunt plecata din tara si vreau sa fac sa imi iau copila langa mine dar eu nu sunt inca divortata ...fara procura la tata n u poate sa vina fata mea in germaina ?si dupaia sa bag aici actele de divort aici...
Răspunde
 25-05-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Nu puteti scoate copilul din tara fara procura din partea tatalui.Tatal unde se afla?

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016
Vizitator
În România dar el nu vrea sa îmi dea procura sau fata ...și eu vreau sa o aduc în Germania ca eu aici stau de ceva timp și am mai multe condiții decât acolo în România...și în plus el bea foarte mult ..
Răspunde
 25-05-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Trebuie sa faceti in Romania proces de divort si stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra.

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Janine a scris pe 23-05-2016:
Buna seara! Sotul vrea sa ne despartim,suntem in definitivarea actelor unui apartament prin programul Prima Casa. Trebuie sa semnam actele la banca. Suntem amandoi trecuti pe actele de proprietate. El e titularul imprumutului iar eu persoana a2-a,garantul cum ar veni... As dori sa imi spuneti in cazul in care semnez actele la banca,la ce riscuri ma supun in eventualitatea unui divort ulterior! Exista posibilitatea ca el sa refuze sa plateasca dar sa stea in apartament si eu sa fiu nevoita sa suport toate costurile.?Ce alte riscuri mai exista? Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!

Dacă vrea să vă despărțiți mai bine nu mai semnați nici un act fiindcă în caz de neplată veți suporta dvs tot. Puteți să vă îndreptați apoi împotriva lui dar necesită timp, bani și poate nu aveți ce să executați.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Conform Codului civil custodia ca regula e comuna. Doar pentru motive temeinice se poate obtine custodia exclusiva. Daca nu aveti motive temeinice, atunci custodia va fii comuna si puteti solicita locuinta copiilor la dvs. Trebuie sa aveti o locuinta (proprietate, chirie la parinti) dar sa faceti dovaada ca acesti copii au spatiu lor in imobil. minorul de 10 ani va fii de asemenea audiat si in functie de cum vor fii administrate probele in dosar (martor, interogatoriu, ancheta psiho-sociala, declaratia minorului) se va obtine locuinta minorilor la dvs sau chiar custodia exclusiva, daca este cazul

Cu stima

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.