Forum avocaţi > Divort

Am bagat divort de sotul meu dar nu imi pot vedea copilul

16-03-2016
Vizitator
buna ziua am si eu niste intrebari in legatura cu un divort cu un copil minor .eu am plecat de la domiciliu conjugal acum vreo doua luni copilul meu a ramas acolo pentru ca nu lam putut lua eu am bagat imediat actele de divort si vad ca dureaza foarte mult de atunci nu miam vazut fetita care are 2 ani delok nu stiu nimik desprea ea pentru ca tatal ei nu imi mai raspunde la telefon ce asi putea face in situatia asta sunt foarte disperata el ma amenintat de multe ori ca ma va face sa sufar si a reusit nu ma mai lasa sa imi vad copilul nici nu pot sa ma duc acasa la el pentru ca miau spus vecini ca el si cu mama lui ma ameninta cu moartea daca ma prinde in curte eu nu inteleg dc sunt facute legile astea chiar nu exsista nicio modalitate sa imi vad copilul pana o sa se stabilesca primul termen de divort ???/va multumesc
Răspunde
 16-03-2016
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Exista posibilitatea formularii unei actiuni sub forma unei ordonante presedintile, care se judeca in regim de urgenta si cu precadere. Cu hotararea obtinuta in ordonanta presedintiala veti putea vedea fetita pana cand instanta de judecata v-a stabilii in mod definitiv, prin hotararea de divort asupra situatiei legale ale minorei. Dreptul de a avea legaturi personale cu minora nu poate fi ingradit, interzis de nimeni. Bafta.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 16-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Depuneti o cerere de ordonanta presedintiala avand ca obiect cel putin stabilirea unui program de vizitate a minorei. Se va judeca intr un termen mai scurt si va fi executorie.

La vârsta asta legătură cu părintele se rupe foarte usor si se reface greu.

Interzicerea accesului la copil este un abuz al părintelui asupra propriului copil.

In ce conditii ati plecat de acasa ? Unde locuiti acum ? Ce ati solicitat in actiunea de divort ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2016
Vizitator
si daca fac o cerere in cat timp primesc raspus si imi pot vedea copilul?
Răspunde
 18-03-2016
Vizitator
daca fac aceasta cerere in cat timp imi pot vedea fetita si ce costuri are aceasta cerere va multumesc?
Răspunde
 18-03-2016
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Cererea de ordonanta presedintiala se judeca in regim de urgenta, insa nimeni nu v-a poate spune exact termenul fix. Depinde mult de completul la care este repartizat dosarul, de termenele de judecată care se acorda, insa se judeca in regim de urgenta si se finalizeaza mult mai repede fata de actiunea initiala.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 18-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o ordonnta presedentiala pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs pana la finalizarea actiunii de divort sau pentru stabilirea unui program de vizitare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2016

Printr-o actiune distincta adresata instantei de judecata puteti solicita stabilirea unui program de vizita minor

Răspunde
 01-04-2016
Vizitator
Conditiile in care am plecat au fost urate adica am fost agresata fizic(in fata copiiilor) verbal si nu numai, din jena nejustificata nu am scos certificat medico-legal insa am martori.

Am fost descurajata de toata lumea ca voi pierde copiii irevocabil si definitiv deoareca am parasit dimiciliu. Ce acte ar trebui sa pun la dosar sa am un castig de cauza ?
Răspunde
 03-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand, in cazul in care sunteti victima unei agresiuni fizice, trebuie sa formulati o plangere penala impotriva agresorului. Aveti posibilitatea solicitarii emiterii unui ordin de protectie impotriva sotului violent. Daca doriti sa divortati, trebuie depusa actiunea de divort la instanta de judecata, in care sa solicitati exercitarea exclusiva sau comuna a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Faptul ca ati plecat de acasa din cauza agresiunilor fizice si psihice ale sotului nu va diminueaza sansele sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs, ba dimpotriva, insa va trebui sa demonstrati cu martori situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-04-2016

Ca sa puteți vedea copilul trebuie sa câștigați procesul.
Procesul poate dura și 6 luni sau mai mult dacă el își angajează avocat și dvs. mergeți fără avocat la proces.

Cazul dvs. este probabil foarte complicat și l-ați complicat și mai mult ca nu ați scos certificat medico-legal.
Aveți șanse sa obțineți drept de vizita dar se poate da în prezenta tatalui sau la domiciliul dvs. dacă aveți un domiciliu stabil.
nu încercați sa va judecați fără avocat deoarece riscați sa ieșiți foarte rău la proces.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.