Forum avocaţi > Divort

Tata disperat ,mama copilului imi interzice sa il vad .

17-03-2016

Buna seara,
Dupa o relatie de 4 ani a rezultat un copil iubit si dorit de amandoi .
inainte ca, copilul nostru sa se nasca , am decis sa ne casatorim ! fapt pe care l-am si facut .
in feb 2006 are loc casatoria , dupa care incepe show-ul.........: (discutii , nemultumiri , vorbe ,neajunsuri , etc.) , toate din partea parintilor ei cat si ea . .........ok
In mai 2006 se naste baiatul nostru ,o minune de copilas !
In august 2006 sotia mea , imi face un mare "cadou " , DIVORT ... , I se incredinteaza copilul spre crestere si educare , iar mie mi se impune sa platesc pensie alimentara minorului si program de vizita ( 2 weekend-uri pe luna , cate o vacanta pe an cat si perioada de sarbatori ) .
Doresc sa precizez ca timp de 6 ani fosta sotie nu a respectat decizia de divort , aceasta refuzand sa iau baiatul cu mine vreodata si sa fiu numai eu si el.
niciodata si credeti-ma pe cuvant ca niciodata copilul nu a fost cu mine singur decat daca era si ea. , basca ca in tot acest timp vizitele mele catre copilul meu au devenit din ce in ce mai rare pe motiv ca :: ba lucreaza de noapte , ba ca e obosita , ba ca e plecata din oras cu baiatul etc , ideea e ca incet incet sa distantat foarte tare chiar a ajuns sa se ascunda Tot ca sa nu imi pot vedea copilul . Ce sa va spun ! un chin .
platile le faceam ,cateodata cu intarzieri dar le faceam .
sa trec repede peste cei 6 ani , eu in anul 2012 decid impreuna cu actuala sotie sa plecam din tara , respectiv in UK. Din anul 2012 pana in prezent pot sa va spun ca, cu greu am reusit sa imi vad copilul cam de 4-5 ori timp de 4 ani .
mai nou am inteles de la o cunostinta comuna ca din luna Mai 2015 fosta sotie ar fi venit cu fiul nostru (10 ani) si mama ei in UK.
Intrebarea mea pentru dvs ,domni Avocati este :
Poate fosta sotie sa iasa din tara cu minorul fara acordul meu , eu avand program de vizita ?
Poate fosta mea sotie sa imi refuze atat timp sa imi vad copilul si sa incalce o decizie data de instanta judecatoreasca .
poate fosta sotie sa dispara cu copilul fara ca eu sa nu stiu unde se afla acesta ?
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum pot sa opresc acest calvar prin care trec cu aceasta femeie !

Cu deosebit respect va multumesc in avans pentru timpul acordat cat si ptr raspunsurile dvs.
Adrian
35 Ani
Răspunde
 17-03-2016
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Bună ziua. În mod legal, nu avea cum să părăsească ţara fără acordul Dvs expres. În asemenea situaţii , părintele care nu călătoreşte împreună cu minorul este nevoit să dea o declaraţie autentică, prin care menţionează în mod expres ca mama (celălalt părinte) să părăsească teritoriul tării împreună cu minorul. Însă, este posibil, ca Dvs nefiind în ţară, a obţinut o hotărâre judecătorească care a ţinut loc de acordul Dvs, dosar despre care nu aveţi cunostinţă.
În ceea ce priveşte nerespectarea programului de vizitare minor, rebuie făcută plângere penală pentru nerespectarea unei măsuri stabilite de instanţă, tocmai pentru a putea dovedii aceste abuzuri din partea mamei minorului. Dreptul de vizită,este un drept consacrat de lege, nu poate fi suspendat, anulat sau interzis de nimeni. Din punct de vedere legal, nu există aşa ceva, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească definitivă, este obligatoriu pentru ambele părţi, iar in situatia in care nu se respectă din rea credinţă partea cealalată poate sesiza executorul judecătoresc, cât şi Parchetul de pe lângă judecătoria de pe raza unde s-a săvârşit presupusa faptă penală.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 17-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Divortul soluționându-se sub " vechea lege", iar copilul fiindu-i încredințat ei spre creștere și educare, nu este necesar acordul din partea d-voastră pentru ca dumneaei sa plece cu minorul în străinătate. Tocmai din cauza acestor " abuzuri", codul civil nou are reglementată ca regula exercitarea autorității părintești în comun și numai pe cale de excepție și în anumite condiții se dispune exercitarea autorității părintești exclusive.
Din punctul meu de vedere, dacă situația s-a schimbat din momentul divorțului, dacă au apărut situații noi, mai mult cu cât minorul are deja 10 ani , aveți posibilitatea introducerii pe cale judecătorească a unei acțiuni de stabilire în comun a exercitării autorității părintești. Dar , repet, numai dacă datele problemei s-au schimbat! În caz contrar, existând autoritate de lucru judecat. Dacă deja fosta soție este plecata în străinătate cu minorul, o acțiune de punere în executare a hotărârii judecătorești pe motiv că dumneaei nu va respectă dreptul de vizita, rămâne fără aplicabilitate.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2016

"Rea credinta" , asta e cuvantul corect folosit Domnule avocat .
toata tarasenia asta , a facut-o si continuua sa o faca din rea credinta , trecand peste o decizie judecatoreasca , si facandu-mi viata un calvar.

In ideea ca exista cineva disponibil sa se angajeze la un asa caz as dori sa Iau legatura cu un Avocat , doresc ca lucrurile sa ajunga la un punct normal .

Eu sunt din Bucuresti si voi veni in tara in luna Mai .

Va multumesc
Răspunde
 18-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, din moment ce exista exercitare in comun a autoritatii parintesti, mama are nevoie de acordul tatalui pentru a putea scoate minorul din tara.
In ceea ce priveste programul de vizitare, trebuie sa formulati o plangere penala impotriva mamei pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mama are custodie exclusiva ai poate parasi teritoriul țării fara acordul dvs.

Ceea ce aveti de facut este actiune de exercitre in comun a custodiei, program de vizita adecvat varstei si situatiei dvs particulare (nu sunteti in tara pt perioade mari). Probabil mama va formula o cerere de plata a pensiei raportată la nivelul actual al veniturilor dvs.

Tb sa aveti in vedere si dorinta minorului acum in varsta de 10 ani care va fi ascultat obligatoriu de catre instanță.

Pt programul de vizita pe care il aveti pana acum ar tb sa apelați la un executor spre a l pune in executare.

Discutiile sunt mai lungi si mai detaliate avand in vedere ca minorului nu i s a permis un contract foarte strâns cu dvs astfel ca acum tb construita treptat relatia.

O eventuală actiune in instanță va fi de competenta judecătoriei de la domiciliul minorului

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.