|
24-03-2016 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua.Sunt divortata din 2007 si am un copil care mi s-a încredinţat spre creştere si educare.Fostul sot nu are drept de vizita pentru ca nu a dorit.Trimite pensie lunara in valoare de 225ron.Copilul face baschet iar peste cateva luni ar trebui sa plece in Grecia.Am nevoie de procura de la fostul sot?Trebuie sa precizez ca el nu tine legatura cu minorul!Multumesc mult! | |
|
|
|
25-03-2016 |
| Buna ziua, Accesati va rog linkul de mai jos, cred ca va va ajuta: http://www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/minori.php | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
25-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Având în vedere că, in 2007 procesele de divorț se judecau sub imperiul " vechii " proceduri, cu siguranță, prin sentința civila s- a dispus încredințarea către dumneavoastră spre creștere și educare a minorului, ceea ce echivalează cu exercitarea autorității părintești exclusive asupra minorului, din " noua " procedura civila, motiv pentru care, aveți exercițiul dreptului deplin asupra oricărei situații privește copilul. În concluzie, NU aveți nevoie de procura judiciară. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-03-2016 |
| Buna seara, am deschis acum un an de zile un proces impotriva fostului meu concubin,pentru a il exrcita don drepturil parintesti... el este condamnat la 24 de ani de inchisoare pentru omor calificat.. am castigat procesul impotriva lui,dar el a facut recurs.. intrebarile mele sunt urmatoarele, ce se poate intampla daca nu ma prezint la recurs?(nu ma pot duce doarece copilul are 3 ani si nu am cu cine sa il mai las.. iar recursul se face mai departe de orasul meu).. Am avut un avocat la procese dar nu am discutat despre recurs si nici nu as mai vrea sa fie el,..poate intra un avocat din oficiu?? Cat dureaza recursul si ce se poate schimba la un recurs? Va multumesc! :-) procesul a fost castigat de mine si de ceea ce eu am cerut.. el a fost exercitat din drepturile parintesti! | |
|
|
|
28-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Punctual, soluțiile la întrebările d-voastră : 1. Nu e nicio problema dacă nu va prezentați la proces , însă ar fi bine sa trimiteți prin fax la instanta de judecata un înscris prin care cereți judecarea în lipsă motivat de imposibilitatea de a va deplasa. 2. Avocat din oficiu pe latură civila nu se poate acorda. Există instituția desemnării unui avocat curator, dar aici nu e cazul. Dar , dacă doriți, puteți solicita Baroului avocat gratuit, dacă va încadrați în motive de acordare. 3. Durata căii de atac depinde de mai multi factori ( dacă se administrează probe etc) , putând, în funcție de materialul probator, sa schimbe în total, în parte sau sa mențină soluția instanței de fond. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-03-2016 |
| Andreea a scris pe 24-03-2016: Buna ziua.Sunt divortata din 2007 si am un copil care mi s-a încredinţat spre creştere si educare.Fostul sot nu are drept de vizita pentru ca nu a dorit.Trimite pensie lunara in valoare de 225ron.Copilul face baschet iar peste cateva luni ar trebui sa plece in Grecia.Am nevoie de procura de la fostul sot?Trebuie sa precizez ca el nu tine legatura cu minorul!Multumesc mult! Puteți pleca fără acordul tatălui având în vedere că minorul v-a fost încredințat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
29-01-2019 |
 | Schedan aranka Vizitator |
| Buna ziua spuneti va rog fostul sot ma dat in judecata pt vizita minor si nu am fost de acord pe timp de noapte si judecătoria ia dat si mia venit mie sa plătesc cheltuielile de judecata este bine | |
|
|
|
29-01-2019 |
| Schedan Aranka a scris pe 29-01-2019: Buna ziua spuneti va rog fostul sot ma dat in judecata pt vizita minor si nu am fost de acord pe timp de noapte si judecătoria ia dat si mia venit mie sa plătesc cheltuielile de judecata este bine Dacă nu sunteți mulțumită puteți face apel. Dacă minorul are o vârstă destul de mare instanțele stabilesc de regulă ca în timpul programului de vizitare copilul să poată fi găzduit la celălalt părinte. Se consideră că este în interesul superior al copilului ca acesta să aibă legături personale cu părintele la care nu locuiește. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-04-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Dacă am hotărât sa Divorțez și îmi doresc sa schimb domiciliul copilului de 1 an la părinții mei. Soțul a spus ca dacă plec ma da la răpirea minorului. Cum trebuie sa procedez sa pot pleca legal? | |
|
|
|
09-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 08-04-2019: Dacă am hotărât sa Divorțez și îmi doresc sa schimb domiciliul copilului de 1 an la părinții mei. Soțul a spus ca dacă plec ma da la răpirea minorului. Cum trebuie sa procedez sa pot pleca legal? Daca nu mai doriti sa locuiti cu sotul, va puteti muta impreuna cu minorul, deoarece nimeni nu va poate obliga sa locuiti intr-un mediu ostil care poate afecta pe viitor buna dezvoltare a copilului. Ulterior puteti formula actiunea de divort, solicitand exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-04-2019 |
 | Andreea Liliana Vizitator |
| Buna ziua,joi am primul termen in sedinta publica cu fostul meu sot asupra custodiei copilului. Intrebarea mea este:pot depune in dosar probe(inscrisuri,inregistrari audio-video) in ziua instantei? multunesc | |
|
|
|
16-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea Liliana a scris pe 15-04-2019: Buna ziua,joi am primul termen in sedinta publica cu fostul meu sot asupra custodiei copilului. Intrebarea mea este:pot depune in dosar probe(inscrisuri,inregistrari audio-video) in ziua instantei? multunesc Da, puteti depune probele si in fata instantei, insa ar fi fost indicat sa le atasati Cererii de chemare in judecata sau Intampinarii, dupa caz, pentru a-i da posibilitatea celeilalte parti sa le poata lua la cunostiinta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-04-2019 |
| am inteles...deci trebuiesc depuse in 2 exemplare unul la dosar si unul dat celeilate pariȚ? pentru a lua la cunostinta? | |
|
|
|
17-04-2019 |
| Andreea Liliana a scris pe 17-04-2019: am inteles...deci trebuiesc depuse in 2 exemplare unul la dosar si unul dat celeilate parti? pentru a lua la cunostinta? | |
|
|
|
17-04-2019 |
| Andreea Liliana a scris pe 17-04-2019: am inteles...deci trebuiesc depuse in 2 exemplare unul la dosar si unul dat celeilate pariȚ? pentru a lua la cunostinta? Inscrisurile se depun in atatea exemplare cate parti sunt in dosar, cat si un exemplar pentru instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-04-2019 |
| Andreea Liliana a scris pe 15-04-2019: Buna ziua,joi am primul termen in sedinta publica cu fostul meu sot asupra custodiei copilului. Intrebarea mea este:pot depune in dosar probe(inscrisuri,inregistrari audio-video) in ziua instantei? multunesc Depuneți la termen înscrisurile și înregistrările și în exemplare pentru comunicare către partea adversă. Încercați să depuneți și alte probe (dacă aveți) până la ultimul termen preconizat deoarece depunerea cu întârziere a probelor poate duce la respingerea lor dacă provoacă amânarea cauzei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-07-2020 |
 | Maftei Ana Maria Vizitator |
| Buna ziua! Acum câteva luni m-am despărțit de fostul concubin , avem o fetiță de 3 ani ... in urma neînțelegerilor am plecat in străinătate si fetita a rămas la tatăl ei ... Nu imi da dreptul de a vorbi cu fetița de cate ori sun sa intreb de fata ma jicneste si imi zice ca el a intentat proces sa ma decada din drepturi pentru abandon.... poate sa imi dea dreptul dacă eu am anunțat la protecția copilului ca plec in străinătate? | |
|
|
|
23-07-2020 |
| Maftei Ana Maria a scris pe 23-07-2020: Buna ziua! Acum câteva luni m-am despărțit de fostul concubin , avem o fetiță de 3 ani ... in urma neînțelegerilor am plecat in străinătate si fetita a rămas la tatăl ei ... Nu imi da dreptul de a vorbi cu fetița de cate ori sun sa intreb de fata ma jicneste si imi zice ca el a intentat proces sa ma decada din drepturi pentru abandon.... poate sa imi dea dreptul dacă eu am anunțat la protecția copilului ca plec in străinătate? Pentru a obtine stabilirea unui program de vizita, va trebui sa formulati o actiune in acest sens, la instanta pe a carei raza teritoriala domiciliaza copilul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-07-2020 |
| Maftei Ana Maria a scris pe 23-07-2020: Buna ziua! Acum câteva luni m-am despărțit de fostul concubin , avem o fetiță de 3 ani ... in urma neînțelegerilor am plecat in străinătate si fetita a rămas la tatăl ei ... Nu imi da dreptul de a vorbi cu fetița de cate ori sun sa intreb de fata ma jicneste si imi zice ca el a intentat proces sa ma decada din drepturi pentru abandon.... poate sa imi dea dreptul dacă eu am anunțat la protecția copilului ca plec in străinătate? Trebuie formulată o acțiune în instanță, având următorul obiect: exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului, stabilirea pensiei de întreținere și stabilirea unui program de legături personale cu copilul (program de vizitare). Aveți în vedere că, în cauza dată, având în vedere că locuiți în străinătate, instanța va stabili locuința copilului la tată, iar dvs veți fi obligată la plata unei pensii de întreținere pentru copil. Se mai poate formula o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care să se stabilească un program de vizitare provizoriu, valabil până la soluționarea procesului de fond, adică cel privind autoritatea părintească. Puteți cere și obligarea tatălui la asigurarea comunicării cu copilul prin orice mijloace tehnice de comunicare (telefon, internet (skype, zoom etc), precum și obligarea tatălui la informarea periodică asupra situației copilului (de exemplu: stare de sănătate). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |