Forum avocaţi > Divort

Decaderea din drepturi/modificarea nume copil in hotarare de divort

31-03-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am divortat in 2010. Copilul a fost incredintat mie in totalitate fara drept de vizita din partea tatalui care oricum nu s-a interesat niciodata de fetita si de aceea ea nici nu il cunoaste (in stie pe alt barbat ca fiind tatal ei, al 2-lea sot al ei).
Pana acum imi trimitea anual pensia alimentara stabilita de catre judecator dar de 14 luni nu am mai primit nimic din partea lui. Este de acord chiar sa renunte la drepturile parintesti
Intrebarea mea este daca as putea sa il decadez din drepturi parintesti sau daca ar putea el sa renunte la aceste drepturi?

Daca raspunsul este negativ pentru ambele variante, atunci as dori sa stiu cum as putea sa modific numele de familie ale fetei in hotararea de divort? Am divortat in lipsa fostului sot si la momentul de fata nu aveam decat certificatul medical din maternitatea unde fetita a fost trecuta pe numele sotului. Cand a venit in tara, a fost de acord sa o trec pe numele meu in certificat de nastere (care a fost emis abia atunci, cam in aceeasi perioada cand s-a pronuntat si divortul). Deci in certificat de nastere si in pasaport este trecuta pe numele meu (eu neschimbandu-l la casatorie), iar in hotarare de divort rste specificat numele sotului conform certificatului medical emis atunci. Din cauza asta la emiterea actelor precum pasaport, am nevoie mereu de imputernicire din partea lui, iar acest lucru este cam dificil, eu neavand nicio legatura cu el si nestiind pe unde este.

Multumesc anticipat

Astept un raspuns.

O zi buna

Natalia Rosu
Răspunde
 01-04-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Buna ziua,
Tatal nu poate sa renunte la drepturile parintesti iar decaderea se poate obtine in cazuri exceptionale pentru fapte deosebit de grave (este posibil sa nu va incadrati la aceasta solutie)
Daca fetita are numele mamei si doriti sa figureze cu numele tatalui in cetificatul de nastere, puteti rezova pe cale administrativa. Adresati-va Primariei (Starii Civile) din localitate.
O zi frumoasa!

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 01-04-2016
Vizitator
Buna ziua,

Stiu ca numele se schimba in certificatul de nastere pe calea administrativa, insa am specificat clar ca doresc sa fie schimbata in hotarare de divort pentru ca altfel o treceam direct pe numele tatalui in certificat de nastere, ca divortul s-a pronuntat inainte sa scoatem certificatul de nastere.
Si nu stiu de ce faptul ca tatal isi neglijeaza copilul cu lipsa de prezenta, neatentia si necunoasterea totala nu s-ar incadra in legea pentru decaderea din drepturi parintesti.
Copilul are deja 6 ani si cred ca ar fi in stare sa spuna pe cine cunoaste si cine considera ea ca fiind tatal ei.
Răspunde
 04-04-2016
Vizitator
va rog sa-mi spuneti cum as putea divorta ?

sant persoana cu handicap grav , imi este imposibil sa mai convietuies cu sotul .
umilinte , agresivitate in special verbala . as vrea sa divortez din culpa exclusa .nu stiu daca se poate . el nu doreste sa bivortam , deci la notar nu se poate .
nu am curator .
cum va trebui sa procedez ? un avocat ma reprezinta in instanta fara ca eu sa fiu prezenta ? eu fiind persoana nedeplasabila / netransportabila ?

va multumesc.
Răspunde
 04-04-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Buna ziua,
Da, puteti face o procura speciala unui avocat pentru a va reprezenta in instanta in dosarul de divort. Notarul se poate deplasa la domiciliul d-voastra si cheia astfel procura.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.