|
14-04-2016 |
 | Ana-Marya
|
| Buna ziua, As avea nevoie va rog de un sfat. Sunt casatorita de 5 ani, avem un baiat de 5 ani. Sotul a devenit violent, joaca la pariuri unde pierde toti banii. Am un certificat de la IML, am un loc de munca bine platit, am unde sa merg (casa e pe numele mamei mele). Am stat si am rabdat pana acum pentru copil, baiatul meu fiind foarte atasat de tata. Copilul avea niste reactii suspecte la adresa mea: intr-o zi ma imbratisa si imi spunea ca ma iubeste, in alta zi tipa, refuza orice contact cu mine. Am pus un reportofon in casa si l-am inregistrat pe sot spunandu-i copilului sa nu ma iubesca, sa nu vorbeasca cu mine, sa ma urasca pentru ca sunt "rea si urata" etc. Asa am inteles de ce baietelul meu are asa un comportament. Este ingrozitor de greu pentr mine ca mama sa aflu aceste lucruri. Ma manipuleaza si prin copil. Intrebarea mea e urmatoarea: in cazul unui divort, pot sa folosesc ca si proba acesta inregistrare? As fi de acord cu o custodie comuna insa mi-e teama ca voi fi vorbita de rau (chiar mai rau) in fata copilului meu. Si daca as obtine custodia comuna cu domiciliul stabil la mine, peste cativa ani, sotul poate sa ceara in instanta o noua stabilire a programului de vizita? Imi este foarte teama sa nu imi ia copilul de tot, sa nu-i spele creierii cu vorbe urate si neadevarate la adresa mea. Va multumesc din suflet! | |
|
|
|
14-04-2016 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Sfatul meu este sa divortati, sa cereti custodie comuna si stabilirea domiciliului copilului la dumneavoastra. Temerile acestea nu va fac bine. Nu stie nimeni ce se va intampla peste cativa ani, dar nici daca stati in continuare in tensiunea asta nu veti rezolva nimic | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
14-04-2016 |
| Dupa divort (si dupa obtinerea autoritatii parintesti in comun cu tatal copilului) daca se schimba relatiile in rau, daca tatal va avea o influienta negativa asupra minorului , veti putea introduce o noua actiune de stabilire a autoritatii parintesti exclusive (dar trebuie sa aveti probe suficiente pentru a convinge instanta de influienta negativa a tatalui pentru buna dezvoltare a copilului) | Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu | |
|
|
|
14-04-2016 |
 | Ana-Marya
|
| Pare o situatie fara scapare :( Oare cum e mai bine pentru copilul meu? | |
|
|
|
14-04-2016 |
|
| Dumneavoastra o vedeti fara scapare la acest moment, insa nu este deloc asa | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
14-04-2016 |
 | Ana-Marya
|
| Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Imi doresc din toata inima ce e mai bun pentru copilul meu. Imi puteti va rog spune daca inregistrarile astea audio, mesajele whatsapp se pot considera probe in proces? Pentru a dovedi ca e violent...Risc destul de mult cu aceste inregistrari...Inca o data va multumesc! | |
|
|
|
14-04-2016 |
| Motive de divort exista si ele pot fi probate prin mijloacele de proba :înscrisuri inclusiv sms/mesaje whatsup, martori, interogatoriu. Înregistrările audio sunt conform legii mijloace materiale de proba si pot fi folosite daca judecatorul apreciaza ca este o proba utila solutionarii cauzei. V ar folosi inregistrarea poate mai mult in cazul unei custodiei exclusive. E de analizat in concret cu un avocat care sunt sansele. Este destul de grav ca tatăl sa puna in pericol relatia de atasament cu mama care inca reprezintă o ancoră in viața copilului mic. Chiar si cu o custodie exclusiva tatăl va avea insa drept de vizita si posibilitatea de a influenta negativ copilul. Ar fi recomandate sedinte de consiliere psihologică în interesul copilului. In fine, consultați un avocat si decideți in cunostinta de cauza. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-04-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Alienarea parentală este o formă de abuz emoţional asupra copilului . Monitorul Oficial a publicat in februarie 2016 o decizie prin care alienarea parentală este recunoscută ca o formă de abuz emoţional asupra copilului. În fapt, este vorba despre un protocol încheiat de către Institutul de Psihologie Judiciară şi Asociaţia Română pentru Custodie Comună la data de 1 februarie 2016, în urma căruia Comitetul Director al Colegiului Psihologilor din România a dispus ca alienarea parentală să fie recunoscută drept o formă de abuz emoţional asupra copilului. În decizia publicată în Monitorul Oficial se precizează că "se recunoaşte fenomenul alienării parentale/părinteşti ca formă de abuz psihologic (emoţional) sever asupra copilului, constând în activitatea de denigrare sistematică a unui părinte de către celălalt părinte, cu intenţia alienării (înstrăinării) copilului de către celălalt părinte". Alienarea parentală reprezintă îndepărtarea copilului de unul dintre părinţi şi este văzută de psihologi ca un abuz considerând că minorul este privat de o relaţie afectuoasă cu unul dintre părinți. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-04-2016 |
| Deocamdată puteți obține ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun iar locuința copilului să fie la dvs. Puteți să adunați probe și, dacă acestea sunt relevante, să inițiați o acțiune pentru stabilirea autorității părintești exclusive. Până atunci, puteți solicita o consiliere la Direcția pentru Protecția Copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-02-2017 |
 | Liza Cadar Vizitator |
| Buna ziua! As fii foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la cateva intrebari. Eu si sotul meu suntem impreuna de 5 ani si casatoriti de 3 ani .Avem un baietel de 2 ani si 5 luni. Eu as vrea sa divortam dar imi este foarte frica sa nu imi ia copilul. Eu in momentul de fata sunt in somaj , urmeaza sa imi caut de lucru ( dupa ce se termina somajul) Am ales sa intru in somaj sa mai pot sta cu copilul acasa , cand o sa incep munca o sa mearga si el la gradinita. Momentan stam cu parintii sotului ( casa lor) si cu sotul meu. In casa mea parinteasca momentan nu sta nimeni ( este pe numele fratelui meu care este in Germania)avem 3 camere o bucatarie ( fara baie) Unde locuim acum (la sotul meu) sunt conditii mai bune.Mi as putea intretine si singura copilul sa nu ii lipseasca nimic. Motivul pentru care vreau sa divortez este , violenta fizica si verbala ( din partea sotului), consuma alcool des, este jucator de jocuri de noroc.Este foarte violent si cu parintii lui atat fizic cat si verbal.Nu prea m-a ajutat la educarea si cresterea copilului pana acuma.Rar are " timp " de noi.Si as mai avea multe de povestit in defavoarea lui... Intrebarea mea este daca imi poate lua copilul daca aleg sa divortez. Multumesc mult! | |
|
|
|
09-02-2017 |
|
| La stabilirea domiciliului, instanta are in vedere mai multe aspecte: cine prezinta garantii morale si materiale, cine se ocupa efectiv de copil, cine are timp pentru a sta cu copilul, etc.La cum ati prezentat situatia, nu cred ca vi se va lua copilul | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
09-02-2017 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| După cum expuneți, cel vinovat de destrămarea relatiilor conjugale este soțul d-voastră. Or, in atare situatie in care veți dovedi in fața instantei de judecata motivele ce v-au determinat sa divorțați, nu este pericol " sa vi se ia copilul" ( cum ati scris). Chiar dacă in prezent nu aveți un loc de muncă, situatia fiind temporară. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-02-2017 |
| Buna ziua! Daca nu mai sunt sanse de convietuire impreuna cel mai bine este sa depuneti actiunea de divort si sa solicitati pt moment exercitarea autoritatii parintesti in comun si stabilirea domiciliului copilului la dvs. Este foarte util cauzei faptul ca aveti certificat IMl si ca l-ati inregistrat. Inregistrarea o puteti depune la dosar ca proba audio. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-02-2017 |
| Buna ziua! La cele relatate de dvs nu are cum sa ramana copilul la tata. Cel mai bine este sa introduceti actiunea de divort si sa va asigurati ca aveti si martor care sa sustina cele afirmate de dvs in fata instantei. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-02-2017 |
| Copilul fiind foarte mic, instanța va dispune cel mai probabil ca el să rămână la dvs. Va fi avută în vedere și atitudinea soțului față de familie.Cât privește locuința, apelați la autorități pentru a vă pune la dispoziție cazare ptr dvs și copil la un centru specializat pentru femei abuzate (în caz că există în localitatea dvs un astfel de centru). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-10-2018 |
 | Octavian Vizitator |
| Am si ieu o intrebare vă rog frumos. Am o fetiță de 7 ani care până in acest moment a fost tot timpul cu mama ei . De 2 săptămânal am luat fata la mine deoarece ea nu a dat fata la școală si la părinți ei nu avea condiții. Ea este plecată in afară de 3 luni si a lasat fata fara nici un document la părinți ei. Mentionez ca ea nu are un domiciliu stabil sta 3 - 4 luni intrun loc după care pleacă in altă parte. Vreau sa obtin custodia fetiței mele se poate ? Fata este pe numele meu Nu am fost căsătoriți doar concubinaj . Vă multumesc Astept un raspuns va rog foarte frumos | |
|
|
|
02-10-2018 |
| Octavian a scris pe 02-10-2018: Am si ieu o intrebare vă rog frumos. Am o fetiță de 7 ani care până in acest moment a fost tot timpul cu mama ei . De 2 săptămânal am luat fata la mine deoarece ea nu a dat fata la școală si la părinți ei nu avea condiții. Ea este plecată in afară de 3 luni si a lasat fata fara nici un document la părinți ei. Mentionez ca ea nu are un domiciliu stabil sta 3 - 4 luni intrun loc după care pleacă in altă parte. Vreau sa obtin custodia fetiței mele se poate ? Fata este pe numele meu Nu am fost căsătoriți doar concubinaj . Vă multumesc Astept un raspuns va rog foarte frumos Trebuie să formulați o acțiune pentru stabilirea autorității părintești, locuința copilului la dvs și obligarea la plata unei pensii de întreținere de către mamă. Aveți toate șansele având în vedere situația. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-10-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Octavian a scris pe 02-10-2018: Am si ieu o intrebare vă rog frumos. Am o fetiță de 7 ani care până in acest moment a fost tot timpul cu mama ei . De 2 săptămânal am luat fata la mine deoarece ea nu a dat fata la școală si la părinți ei nu avea condiții. Ea este plecată in afară de 3 luni si a lasat fata fara nici un document la părinți ei. Mentionez ca ea nu are un domiciliu stabil sta 3 - 4 luni intrun loc după care pleacă in altă parte. Vreau sa obtin custodia fetiței mele se poate ? Fata este pe numele meu Nu am fost căsătoriți doar concubinaj . Vă multumesc Astept un raspuns va rog foarte frumos Avand in vedere situatia expusa, aveti sanse mari sa obtineti stabilirea domiciliului minorei la dvs. Va trebui introdusa la instanta de tutela o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-12-2018 |
 | Nistor Ana nicoleta Vizitator |
| Buna ziua ma numesc Nicoleta am doii copilasii de 9 ani sunt separata de tatal copilor nu am fost casatoriti copii sunt la mine el nu contribuire la cresterea lor copii sunt in grija mamei mele de oare c'è eu sunt in Italia la munca si as vrea sai aduc aici pe mama si copii cum trebuie sa procedez va multumesc | |
|
|
|
21-12-2018 |
| Nistor Ana Nicoleta a scris pe 20-12-2018: Buna ziua ma numesc Nicoleta am doii copilasii de 9 ani sunt separata de tatal copilor nu am fost casatoriti copii sunt la mine el nu contribuire la cresterea lor copii sunt in grija mamei mele de oare c'è eu sunt in Italia la munca si as vrea sai aduc aici pe mama si copii cum trebuie sa procedez va multumesc Buna ziua, Daca tatal copiilor refuza sa va dea procura pentru a duce copiii in Italia, atunci va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens. Contactati un avocat , pentru a va reprezenta interesele in instanta, astfel incat sa nu fiti nevoita dvs. sa faceti drumuri in tara la proces.De preferat ar fi sa cautati un avocat din localitatea unde se afla in prezent copii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |