Forum avocaţi > Divort

Divort de sotie insarcinata

18-04-2016

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat juridic.

Sunt casatorita de 5 ani si am ramas insarcinata, dar din pacate sotul meu care lucreaza in afara tarii, a dat de bani si nu-si doreste copilul. Decizia mea este de a pastra aceasta sarcina in contextul in care acum 5 ani am renuntat la prima sarcina de dragul lui.

Sotul nu-si doreste acest copil deoarece, sustine el, nu poate face fata psihic vietii de familie si ar dori sa mai amane acest moment. Cu riscul de a renunta la o relatie de aproape 12 ani si de a fi mama singura, nu am de gand sa renunt la acest copil. Sotul ia in considerare divortul din moment ce eu nu sunt dispusa sa fac avort. Mentionez ca in ciuda a tot nu sunt dispusa cu desfacerea casatoriei pe cale amiabila si nici nu doresc sa-i intentez eu divort. Copilul acesta are un tata care sub o forma sau alta va trebui sa-si asume responsabilitatea lui. Eu nu-mi doresc destramarea familiei, nu-mi doresc sa-mi las copilul fara tata si daca are el de gand sa divorteze, sa faca acest lucru si sa si-l asume pana la capat.

Va rog frumos, sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz si care e maximul de avantaje pe care il poate obtine si de dezavantaje legale in ceea ce ma priveste.

Mersi frumos !
Răspunde
 18-04-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, trebuie sa stiti ca, copilul conceput in timpul casatoriei are ca tata prezumat pe sotul mamei.
Deci, chiar daca el va deschide actiunea de divort, tot el va fi trecut in acte ca fiind tatal copilului, chiar daca copilul se va naste dupa desfacerea casatoriei.
Deci, il veti putea obliga si la plata pensiei de intretinere datorata minorului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este absolut normal si firesc ceea ce va doriti. Sfatul meu este sa va concentrați si sa trăiți la maxim acesta perioada minunata din viata dvs. Daca tatal va dori sa va fie alaturi dvs si pruncului bine, daca nu el va fi cel care va pierde.

Dvs veti putea solicită obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere pt copilul nascut chiar daca sunteti căsătoriți. Veti putea de asemenea solicita obligarea sotului la suportarea cheltuielilor acestei perioade. Ii convine sau nu are aceasta responsabilitate.

Daca dvs nu va doriti divorțul atunci nu il promovați. Sa il introducă el si sa probeze motivele temeinice care au dus la ruptura relațiilor de afectiune si sprijin dintre soți.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai indicat in cazul dvs. este sa asteptati ca sotul sa inainteze cererea de divort.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca dvs nu doriti sa divortati, atunci nu introduceti actiunea de divort, si lasati-l pe sot daca doreste sa introduca acesta actiunea.
Chiar daca veti divorta tot acesta va fi trecut ca tata in certificatul de nastere al copilului.
Veti putea insa sa solicitati instantei, printr-o cerere separata dupa nasterea copilului, obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2016

Tatal copilului daca va dori sa divorteze va fi obligat la pensie alimentara in favoarea minorului indiferent daca va vrea sau nu luand in calcul veniturile pe care le realizeaza in strainatate cu acte doveditoare, in caz contrar va fi obligat raportat la salariul minim din Romania un procent nesemnificativ.

Răspunde
 04-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In speta de fata, pensia de intretinere a minorului se va calcula in procent de 25% din venitul net/lunar realizat de tata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.