Forum avocaţi > Divort

Pensie minor din urma ce a locuit cu mine

27-04-2016
Vizitator
Buna ziua
Am fost căsătorit,din căsătorie a rezultat o fetiță.fosta sotie a părăsit domiciliul conjugal cand fetita avea 1 an si 7 luni lăsândo la mine.Am divorțat in mai 2015 ,domiciliu copilului la mama , custodie comuna.si pensie alimentara 273 Ron.
Fetiță a stat la mine de cand s.a născut pana in octombrie 2015 ,copilul are 5 ani in prezent .Aceasta vrea sa depună plângere penala pt neplata pensie inclusiv din urma.Poate câștiga procesul daca fata a stat la mine pana acum 5 luni ( pot dovedi grădiniță,martori)??????Menționez ca eu sunt plecat in străinătate de 3 luni si lucrez fara acte.Am vrut sa.i trimit bani copilului din străinătate dar sunt refuzat pt ca mama vrea sa.i dau toți banii din urma .
Răspunde
 27-04-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Dacă veți dovedi că minora a locuit cu d-voastră și v-ați ocupat în exclusivitate de creșterea și educarea ei, de toate cele necesare unei dezvoltări armonioase, o eventuala plângere penală va primi o soluție favorabila d-voastră. Cu toate acestea, conform unei hotărâri judecătorești, din câte expuneți, domiciliul minorei a fost stabilit la mamă, cu obligarea d-voastră la plata unei pensii de întreținere către copila, ceea ce contrazice situația faptică ( minora locuind cu d-voastră pana în urma cu 5 luni). Va sfătuiesc ca , pe viitor , chiar dacă fosta soție refuza primirea pensiei de întreținere, sa consemnați suma de bani ( adică, sa depuneți banii în cont la CEC, pe numele acesteia).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
În prezent ar fi bine sa-i trimiteti fostei soții pensia lunar prin mandat postal pentru a avea dovada bunei-credințe a d-voastra.
Pentru trecut ar fi bine sa adunați toate probele: înscrisuri (de la grădiniță, bonuri fiscale cu cheltuieli pt.copil, eventual adeverința de la asociația de proprietari din care să rezulte că copilul a locuit cu d-voastră, martori etc) cu care să dovediți ca ați suportat cheltuielile cu întreținerea copilului (chiar peste suma stabilită de instanță)

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 27-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Hotărârea judecătorească nu a fost respectată de nicio parte. Copilă nu a avut domiciliul la mama si nici dvs nu ati plătit pensie.

Din pacate va poate pretinde aceasta sumă si doar o instanță poate stabili daca o datorati sau nu. Va tb sa va aparati si sa dovediți ca minora a locuit cu dvs si o eventuală plata ar reprezenta o îmbogățire fara justa cauza.

Sumele curente le depuneti in cont bancar sau mandat postale sau prin intermediul unui executor. In acest fel puteti dovedi ca sunteti de buna credinta si o eventuală plângere penală va aparea ca abuziv exercitată.

Va sfătuiesc ca suma depusa sa reprezinte 1/4 din veniturile dvs actuale pt a nu da nastere unor alte ds in instanță.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2016
Vizitator
Cand noi am divorțat ea era plecata in strainatate așa cum este si la ora actuala.Am hotărât de comun acord k domiciliu sa fie la ea dar fata sa rămână la mine incontinuare.Așa a si fost pana aproape de sf anului 2015 cand bunicii au luațo in vizita la tara si nu au vrut sa mi.o mai dea pe motiv ca domiciliul copilului este acolo..Așa cum am mai spus pot dovedii ca fata a stat la mine ,grădiniță,medic de familie,vecini.Nu sunt contra pensiei,doar k stiu sigur ca fata mea nu beneficiază de niciun ban.La un eventual proces as putea cere si eu in instanță bonuri fiscale pt tot ce se cumpăra pt fata? ?? Daca mama este plecata in străinătate ca si mine nu se poate fixa o suma lunara pe care sa o achitam amândoi?Pot cere program de vizita la bunicii paterni cu care a crescut ?? Menționez ca bunicii nici la telefon nu vor sa mi.o dea pt ca așa vrea mama.
Răspunde
 28-04-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce scrie in hotarare: e indicată o adresa sau este mentionat domiciliul la mama ?

Oricum dvs in calitate de părinți tb sa hotărâți de comun acord unde se va afla domiciliul minorului. Normal este ca minorul sa locuiască cu unul din părinți si nu cu bunicii.

Plata pensiei se face in natura si abia in subsidiar in bani. Puteti face dovada ca ii trimiteți lunar produse alimentare si de îngrijire, dar este f greu sa se procedeze lunar asa având in vedere nevoile zilnice si distanță la care va aflati dvs.

Si mama tb sa contribuie cu 1/4 din venituri avand in vedere ca minora se afla la bunici.

Dvs puteti formula cerere sa vi se incuviinteze un program de vizită.

In plus tb sa stiti si ca reprezintă un abuz asupra minorei faptul ca nu i se permite sa tina legătură cu dvs, mai ales daca nu exista mitive temeinice.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2016
Vizitator
Da in hotararea judecătorească domiciliul este la mama însă așa cum am mai spus la scurt timp după ce a părăsit domiciliul conjugal a părăsit si tara ....in momentul de fata este plecata dar urmează sa se întoarcă de sărbătorile pascale si sa depună plângere penala apoi pleacă iar.
Deci pot cere si eu ca si ea sa cotizeze, pt ca si ea este plecata ,pot cere. bon fiscal pt tot ce se cumpăra pt copil,(cer asta pt ca stiu cum este imbracat si alimentat copilul)pot cere program de vizita,si pot cere ca pensia sa nu se calculeze din urma daca dovedesc ca fata a stat la mine pana in octombrie 2015 si sa se micșoreze pensia având in vedere ca eu nu figurez cu loc de munca ???( pe lângă eu m.am recăsătorit si mai am o fetiță cu actuala sotie).
Având in vedere ca nu vrea sa primească bani pana nu ii plătesc tot din urma am sa deschid un cont pe numele fetei si sa.i depun lunar bani.
Va mulțumesc din suflet pt sfaturi.
Răspunde
 30-04-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copila nu sta legal la bunici.

Dvs puteti solicita sa se stabilească pensia raportat la minim pe economie din tara de rezidență, luând in considerare si ca mai aveti un copil in întreținere.

Depuneti bani copilului, iar ei ii puteti solicita cheltuieli fata de depunerea nefondată a unei eventuale plângeri penale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2016

Poate introduce plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere.
Cel mai bine ar fi sa platiti acea suma de bani si sa aveti si dovada pentru viitor.

Răspunde
 04-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, mama are posibilitatea de a formula o plangere penala impotriva dvs. pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie (neplata pensiei de intretinere), avand in vedere faptul ca exista o hotarare judecatoreasca care va obliga in acest sens. Va trebui sa achitati aceasta pensie pana la finalizarea urmaririi penale, pentru a nu fi condamnat penal.
Ceea ce puteti face in situatia de fata este sa formulati in instanta o actiune de stabilire a domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata unei pensii de intretinere. In cazul in care nici dvs., nici mama nu doriti stabilirea domiciliului minorei la unul dintre dvs., instanta va aprecia asupra stabilirii domiciliului la bunici, rude sau la o institutie de ocrotire.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.