Forum avocaţi > Divort

Divort, tatal plecat in strainatate

29-04-2016
Vizitator
Buna ziua. As avea si eu nevoie de niste informatii pentru ca nu am fost in aceasta situatie niciodata si vreau sa stiu cum trebuie procedat. Casatoriti din 2013, peste 2 luni o sa divortam, copil minor de 1 an. Tatal copilului m-a parasit pentru alta femeie cand eram gravida. Acesta a plecat in strainatate de 6 luni impreuna cu amanta si s-au stabilit acolo. Cat a fost in tara i-am permis sa-si vada copilul cat a vrut el pentru ca momentan locuiesc cu fetita in casa mamei lui. Vreau sa stiu cum se va stabili pensia alimentara daca lucreaza in afara tarii si pentru ca vrem sa divortam civilizat vom stabili custodia comuna a fetitei pentru a avea si el responsabilitati. Numai ca el vine in tara 3-4 zile odata la trei luni. Pentru ca nu va avea cum sa-si respecte partea de custodie( ma refer la timpul petrecut cu copilul) ce se va intampla? Cum va fi programul de vizita in conditiile astea? Si inca ceva. Cum ar trebui sa procedez pentru a cere daune morale in conditiile in care de 2 ani minte incontinuu si cand mi-a zis in sarcina eu as fi putut sa am un soc si sa pierd copilul. Mentionez ca a parasit domiciliul chiar atunci. Multumesc anticipat si va rog sa ma ajutati cu aceste informatii.
Răspunde
 29-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu veti putea obtine daune ci doar un divort din culpa lui exclusiva daca va hotărâți sa mergeti in instanta si nu la notar.

El este cel care tb sa solicite un program de vizită în raport de cum vine in tara.

Custodia comună inseamna sa hotărâți de comun acord in toate deciziile majore care il privesc pe minor cum ar fi de ex felul învățăturii, religia, operatii medicale majore etc.

Si daca vb de o autoritate comuna sau de una exclusiva tatal tot este obligat sa contribuie la cheltuielile de crestere ale copilului.

Procentul este de 1/4 din venitul realizat in strainatate sau din minimul pe economie din tara in care se afla, cu condiția sa faceti dovada rezidentei lui acolo.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In situatia in care doriti sa introduceti actiunea in instanta, puteti solicita desfacerea divortului din vina exclusiva a acestuia, date fiind motivele.
Exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, inseamna ca veti lua toate deciziile impreuna, in ceea ce priveste copilul.
Program de vizitare minor nu veti solicita dvs atunci cand depuneti actiunea de divort, va solicita paratul daca doreste prin intampinare.
In situatia in care considerati ca aveti nevoie de mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca doriti acordarea unor daune, va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei in instanta, din vina exclusiva a sotului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2016

Daca doriti daune este necesar sa faceti divortul la instanta de judecata pentru a dovedi culpa exclusiva a acestuia si procesul va dura ceva mai mult, iar el probabil se va opune la aproximativ tot ceea ce o sa solicitati dumeneavoastra. De asemenea, va trebui sa dovediti cu acte veniturile pe care el le realizeaza in Italia, in caz contrar pensia de intretinere va fi stabilita raportat la cuantumul salariului minim din Romania.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.