Forum avocaţi > Divort

DIVORT

1  2  Final
 18-05-2016

Buna ziua,va rog frumos sa imi spuneti in momentul cand depun actele la un avocat pentru divort daca trebuie sa primesc vreun act doveditor ca am cerut divortul de sotul meu si in cat timp trebuie sa primeasca sotul instiintare pentru divort .Mentionez ca am depus actele pentru divort la un avocat de 40 de zile si nu am primit nimic acasa .Va multumesc frumos .
Răspunde
 18-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, avocatul trebuie sa depuna actele la instanta; veti primi raspuns de la instanta nu de la avocat.
Poate dura si mai mult de 40 de zile.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In momentul in care depuneti o actiune in instanta, vi se repartizeaza un numar de dosar.
In ceea ce priveste termenul de efectuare al procedurii prealabile, acesta variaza in functie de gradul de ocupare al instantei pe rolul careia se afla dosarul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie sa solicitati avocatului nr de dosar si apoi asteptati ca instanta sa inceapa procedura administrativa.

Daca actiunea dvs este completa, atunci ea va fi trimisa catre sotul parat cu mentiunea de a depune intampinare in termen de 25 de zile.

Din momentul in care stiti nr de dosar va puteti informa si telefonic la instanta despre stadiul procedurii administrative.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți verifica și pe portalul instanțelor: portal.just.ro.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2016
Vizitator
BUNA SEARA VA ROG SAMI SPUNETI DACA AM SANSE DE AMI LUA FETITA DE UN AN SI SAPTE LUNI DE LA FOSTUL MEU CONCUBIN DE ETNIE ROMA. VA RESUM AM FOST IN CONCUBINAJ CU ACET INDIVID CARE ARE O SITUATIE DE NEDESCRIS SUNT FF SARACI .AM RAMAS GRAVIDA IN PORTUGALIA SI AM NASCUT FETITA ACOLO, AM PLECAT CU FATA IN ROMANIA LA FAMILIA LUI . FATA ESTE PE NUMELE MEU DE FAMILIE DAR ESTE RECUNOSCUTA DE TATA EL NU ARE O SITUATIE BUNA SE DUCE LA CERSIT IN PORTUGALIA SI ASA AM FOST SI EU CU EL SI DE ACEEA AM FUGIT DE LA EL IN SPANIA LA SORA MEA PT CA MA BATEA . ACUM AM O SITUATIE MULT MAI BUNA UN LOC DE MUNCA SI UN VIITOR SAI OFER LA FATA AS VREA SAMI ADUC COPILUL IN SPANIA SI SAL SCADA DE TOT DIN DREPTURI PT CA EL NU VREA SAMI DEA FATA SI NU VREA SA IMI DEA SEMNATURA PT CA CREDE CA O SA MA INTORC LA EL SI MA ARE LA CERSIT SI CREDE CA MA ARE LA MANA. FATA ESTE PLINA DE PARAZITI DESHIDRATATA SI MURDARA IAR IN ACEA LOCUITA MAI STAU 12 COPII DIN PACATE ACELEAS CONDITII MIZERABILE . VA ROG DIN SUFLET AS AVEA NEVOIE DE UN SFAT SI DE UN AVOCAT BUN CARE AR CASTIGA PROCESUL AM PUTEA AVEA UN MARE GEST DE MULTUMITE VA MULTUMESC MULT ASTEPT RASPUNS 0034611314329 si email magduza3595@gmail.com
Răspunde
 25-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Cererea de divort este singura care se depune personal la instanta. Avocatul nu poate sa va introduca actiunea de divort. Dvs ati depus cererea la instanta sau la avocat????
Puteti intra pe portalul instantelor de judecata si verifica daca aveti dosarul

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Daca nu locuiti in afara tarii sau sunteti unul dintre cazurile exceptate de la prezenta personala la divort, dvs ar fii trebuit sa fiti prezenta personal la depunerea cererii de divort

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 26-05-2016

Buna ziua ,cererea am depus-o la avocat !!
Răspunde
 26-05-2016
Vizitator
Vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez
Răspunde
 26-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ion Adriana a scris pe 26-05-2016:
Vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez

Simplu: contactati una dintre urmatoarele persoane: avocat, notar sau primarie.

Conform noilor prevederi ale codului civil, desfacerea casatoriei se poate face prin instanta, la un birou notarial sau la primarie.

Diferenta dintre acestea o reprezinta timpul de solutionare.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-05-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
În funcție de opinia dumneavoastră și a soțului vis-a-vis de o posibila separare în drept, respectiv:
- sunteți ambii de acord, nu aveți copii minori , cel puțin 1 an de mariaj - depuneți cererea la Starea civila
- sunteți ambii de acord, aveți copii minori- notar sau instanta de judecata
- nu sunteți ambii de acord , cu sau fără copii minori - exclusiv instanta de judecata, caz în care trebuie sa probați motivele pentru care solicitați divortul.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2016
Vizitator
Buna ziua
doresc sa divortez insa nu stiu pasii legali de urmat .Vreau sa parasesc domiciliul unde NU detin niciun drept asupra imobilului ,sa plec cu chirie ,
Am o fetita minora ,atasata de tata.El nu este de acord cu divortul ,desi cale de impacare nu exista din punctul meu de vedere .Cat de mult se complica lucruruile daca el nu e de acord cu divortul
desi natura relatiilor noastre e grav afectata si iremediabil de
indreptat? Sotul imi tot repeta ca nu-l voi obtine deoarece se va considera ca
locuinta este si a mea si am unde sta ,iar faptul ca plec cu chirie e
un lucru in defavoarea mea ,copilul avand de suferit .
Este necesar sa am acte care sa ateste domiciliul nou (luare in spatiu ,viza flotant)pentru a demara actiunea de divort ? Sau pot merge direct la judecatorie sa depun dosarul ?
Este obligatoriu sa am avocat sau mi se stabileste unul din oficiu ?

Va multumesc
Răspunde
 28-06-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
În primul rând, dacă relațiile dintre voi sunt grav și iremediabil vătămate, fapt ce nu mai face posibila continuarea casatoriei, nimeni nu va poate obliga sa rămâneți în această situație.
Dacă el este sau nu de acord cu divortul nu are importanță. Este important însă, să puteți dovedi motivele pentru care solicitați divortul.
Astfel, aveți posibilitatea sa cereți divortul fie din culpa soțului, fie din culpa amândurora. Înțeleg ca acordul nu intra în discuție.
Situația minorei se va stabili în funcție de mai multi factori. Instanța tine cont de interesul superior al copilului. Trebuie însă să aveți o locuință ( spre exemplu, un spatiu închiriat), sa puteti oferi minorei condiții bune , decente de trai. Afecțiunea și atașamentul au , deasemenea, o importanta majora.
Oricând puteți introduce acțiunea la Judecatoria din raza ultimului domiciliu comun.
Avocat din oficiu nu se acorda, cel mult unul gratuit ( in conditii excepționale) , dar nu este obligatoriu sa aveți avocat ales. Este recomandabil însă, să aveți o apărare și o reprezentare juridica eficientă.
Succes!

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să plecați din domiciliul comun. Locuința copilului se va stabili în funcție de condițiile pe care le puteți oferi copilului. Copilul vrea să rămână la tată?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2016
Vizitator
Copilul este prea mic pentru a-si exprima intentia ,cu siguranta dorinta ei este sa ramana cu amandoi.
Daca parasesc domiciliul fara sa fie de acord se considera vinovatie si rapire de copil ?
Multumesc.
Răspunde
 03-07-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anonim a scris pe 30-06-2016:
Copilul este prea mic pentru a-si exprima intentia ,cu siguranta dorinta ei este sa ramana cu amandoi.
Daca parasesc domiciliul fara sa fie de acord se considera vinovatie si rapire de copil ?
Multumesc.

Ca timp nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca domiciliul minorului la unul dintre parinti, oricare parinte poate lua in grija minora pana la finalizaea dosarului. Daca nu va mai intelegeti cu sotul, va puteti muta luand si copilul, insa va trebui sa asigurati o locuinta decenta pentru buna crestere si dezvoltare a minorei, deoarece se vor efectua anchete sociale la domiciliile ambilor parinti, in cazul in care si tatal doreste stabilirea domiciliului minorei la dansul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonim a scris pe 30-06-2016:
Multumesc.

Nu se consideră răpire de copil. Puteți pleca dar aveți în vedere că trebuie să asigurați copilului condiții decente de trai, indiferent dacă stați în chirie sau la rude. Vârsta copilului vă avantajează dar instanța de judecată va ține cont de ceea ce puteți oferi copilului. Dacă puteți asigura condiții minime, decente din punct de vedere locativ, alimentar, supraveghere etc, nu aveți nici o problemă, iar locuinta copilului va fi stabilită la dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2016
Vizitator
Buna Seara as avea o problema cu tatal fetei mele in varsta de 7 ani mam despartit de el cand copilul avea doar 2 ani el practic nu a vazuto nu a cautato nu ia dat nici macar o acadica . dupa 5 ani el insista cu amenintari cu mesaje ca as vrea fata ca si el este tata si asa mai departe eu lucrez in strainatate fetita a crescut cu mama mea dar pot sa garantez ca nu a dus si nici nu duce lipsa de absolut nimic as vrea sa stiu si eu ce e de facut pentru ca ma ameninta insistent. O Seara Buna Multumesc
Răspunde
 07-07-2016
Vizitator
Buna.In 15.05.2016 am primit sentinta de divort,prin comun acord, si hotarare pt.pensie alimentara de250 pt.copil minor.In setinta se specifica ca am de primit retroactiv de la 07.01.2016 pensie alimentara pt copil dar tatal copilului refuza sa-mi dea banii in 3 transe, el hotarand ca imi va da banii in suma de 50 RON lunar.Unde ma pot adresa intrucat la 1500 cat ar fi pe cele 6 luni restante o sa primesc banii in 3 ani?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.