Forum avocaţi > Divort

Custodie copil

1  2  Final
 20-05-2016

As dori sa știu dacă am șanse sa obțin custodia copilului. Eu am contract de munca pe perioada determinata de 1 an, soțul are pe perioada nedeterminata, amândoi suntem profesori.Eu sunt coproprietara cu mama a unui apartament cu 3 camere, dar nemodernizat. Mama are schizofrenie și nu își ia tratamentul, vorbește singura în camera ei.Mama nu e de acord sa vândă apartamentul și sa împărțim banii. Acum locuim la socrii, unde sta și fratele soțului, stam într-o vila a socrilor la care socrii mai au de plătit rate încă 15 ani. Soțul a luat credit pentru a le da bani părinților pt vila. Dacă ma mut în chirie pot primi copilul- un băiețel de 11 luni? Trebuie sa am 2 camere? Ce condiții trebuie sa îndeplinesc pentru a primi custodia copilului?
Răspunde
 20-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, o solutie buna este sa va mutati cu chirie.
Oricum la acest moment, avand in vedere varsta de 11 luni a copilului, greu de crezut ca o instanta, in urma divortului, va stabili domiciliul copilului la tata.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Casa trebuie să aibă condiții decente pentru creșterea unui copil. Dacă sunt îndeplinite condițiile și aveți un titlu locativ nu o să aveți nici o problemă în ce privește custodia. Oricum, copilul este foarte mic astfel că este de așteptat ca locuinșa acestuia să fie stabilită la dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2016
Vizitator
Buna seara.In ce conditii se obtine custodia ? contract de munca...?
Răspunde
 21-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mary a scris pe 20-05-2016:
Buna seara.In ce conditii se obtine custodia ? contract de munca...?

Trebuie să dovediți că aveți condiții pentru creșterea și educarea copilului, ce implică dovedirea veniturilor dvs. Aceste venituri pot fi obținute din salariu, chirii, alte surse.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Conform noului cod, trebuie solicitata exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiva si stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti, cu obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere.
Pentru a obtine stabilirea domiciliului minorului la dvs., va trebui sa faceti dovada ca detineti un spatiu locativ adecvat cresterii copilului si ca realizati venit.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2016

Exista sanse ca instanta sa stabileasca locuinta copilului minor la domiciliul mamei.

Răspunde
 23-05-2016
Vizitator
Buna ziua.As dori sa stiu daca in cazul in care locuim pe teritoriul Spaniei eu , copilul si tatal copilului separati in fapt incac fiind casatoriti in acte, eu neavand acte cu care sa fac dovada de venituri pot obtine custodia? totusi daca el are nomina de salariu poate obtine custodia din acest motiv?
Răspunde
 23-05-2016
Vizitator
Buna ziua.In cazul in care suntem separati in fapt de aproape un an si locuiesc cu concubinul , sotul poate invoca motivul ca nu sunt o mama buna...sau are legatura viata personala cu custodia copilului? mentionez ca acesta ma ajuta la cresterea copilului.Iar custodia minorului se poate da catre tata? locuim in Spania.
Răspunde
 23-05-2016

Bucuresti
Facebook
Nu, acesta nu este un motiv plauzibil pentru a i se incredinta copilul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Faptul ca aveti o alta relatie nu afecteaza capacitatea dvs. de a fi o mama responsabila si capabila sa-si creasca minorul in conditii optime.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2016
Vizitator
Buna ziua.In cat timp se finalizeaza procesul de divort si custodia minorului? la ce pret estimativ? In ce conditii poate obtine tatal copilului? pot veni martori mincinosi sa declare cv in defavoarea mea?
Răspunde
 24-05-2016

Bucuresti
Facebook
Buna ziua, finalizarea unui proces de divort tine de o serie de factori obiectivi, cum sunt: gradul de incarcare cu dosare a instantei, efectuarea citarilor in cauza, etc.
Stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti se face tinand cont de interesul superior al minorului: se va face ancheta psiho-sociala la ambii parinti , se vor administra probe privind cuantumul veniturilor parintilor, se va audia minorul daca este cazul, etc..
Martorilor, daca fac declaratii mincinoase, pot sa li se faca plangere penala pentru marturie mincinoasa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Maria a scris pe 24-05-2016:
Buna ziua.In cat timp se finalizeaza procesul de divort si custodia minorului? la ce pret estimativ? In ce conditii poate obtine tatal copilului? pot veni martori mincinosi sa declare cv in defavoarea mea?

Pe fond va dura maxim 1 an, dacă nu intervin complicații. Dacă se mai formulează căi de atac procesul se prelungește încă aprox 6 luni.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Un proces de divort depinde de la o instanta la alta, depinde de cat de incarcata este instanta, cate dosare are pe rol.
De asemenea, fiecare proces de divort este diferit. Finalitatea acestuia depinde de probele administrate in cauza, inscrisuri, martori, audierea minorului, anchete la domiciliul parintilor.
In ceea ce priveste martorii, daca acestia depun declaratii ce nu corespund adevarulu, se pedepseste cu inchisoarea.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Buna ziua. Daca nu aveti motive intemeiate pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusiv , instanta va stabili custodia comuna pt ambii parinti dar locuinta o poate stabili la dvs, avand in vedere varsta copilului. Ar fii indicat sa va mutati totusi. Cu privire la finalitatea procesului acest lucru nu vi-l poate preconiza niciun avocat intrucat depinde doar de apararea pe care o veti si avea si modalitatea in care se vor administra probele in dosar.

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Buna ziua .Am divortat anul acesta si am fost de acord ca copilul nostru sa stea la tata deoarece eu nu aveam posibilitate ,domiciliu.avem custodie comuna.tatal copilului nu imi mai da voie sa vorbesc cu baiatul.Eu sunt in Anglia ii trimit lunar bani plus pachet.tatal copilului pleaca din tara in italia nu are grija de el ,este lasat la sora lui.Eu imi doresc sa imi iau copilul aici ca sufera copilul pana la 9 ani a stat permanent cu mine .de anul trecut nu mai este cu mine .dar m-am ocupat de el permanent chiar daca eram la distanta.Ce sanse am sa castig baiatul aici si cum sa procedez eu pot sa asigur casa aici .Judecatorul stie ca el sta cu baiatul in permanenta in Romania dar de fapt el pleaca in Italia.Ajutati-ma va rog ca imi este foarte greu.cand vorbesc cu baiatul este foarte suparat se observa dupa cum vorbeste este cineva langa el .va multumesc.
Răspunde
 02-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristina a scris pe 02-09-2018:
Buna ziua .Am divortat anul acesta si am fost de acord ca copilul nostru sa stea la tata deoarece eu nu aveam posibilitate ,domiciliu.avem custodie comuna.tatal copilului nu imi mai da voie sa vorbesc cu baiatul.Eu sunt in Anglia ii trimit lunar bani plus pachet.tatal copilului pleaca din tara in italia nu are grija de el ,este lasat la sora lui.Eu imi doresc sa imi iau copilul aici ca sufera copilul pana la 9 ani a stat permanent cu mine .de anul trecut nu mai este cu mine .dar m-am ocupat de el permanent chiar daca eram la distanta.Ce sanse am sa castig baiatul aici si cum sa procedez eu pot sa asigur casa aici .Judecatorul stie ca el sta cu baiatul in permanenta in Romania dar de fapt el pleaca in Italia.Ajutati-ma va rog ca imi este foarte greu.cand vorbesc cu baiatul este foarte suparat se observa dupa cum vorbeste este cineva langa el .va multumesc.

Trebuie formulata o acțiune privind autoritatea părintească și stabilirea locuinței la Dvs, in Anglia. Trebuie sa dovediți faptul ca minorul este neglijat, ca își dorește sa stea cu Dvs și ca puteți sa-i asigurați condiții bune pentru creștere și educare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristina a scris pe 02-09-2018:

Va trebui formulata in instanta o actiune prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2018
Vizitator
Buna ziua! Am un nepotel de 3 ani si jumatate! Mama copilului este fiica mea! A fost in concubinaj 6 ani din care a rezultat copilul care, este crescut de noi bunici! Tatal copilului lucreaza in Italia cu acte! A trimis lunar bani pt copil. Fiica mea a plecat in Italia si la anuntat telefonic ca, nu mai vrea sa stea cu el. A cunoscut o persoana pe internet si a plecat cu ea. Tatal copilului sa implicat financiar si emotional in cresterea copilului. Ea a venit o saptamana acasa in decurs de 1 an si vrea sa plece cu copilul. Tatal copilului nu este de acord sa plece copilul din mediul unde a crescut specificand ca...au fiecare casa lui aproape de a noastra a bunicilor. Ea spune ca e mama si are tot dreptul sa plece cu copilul unde vrea in Romania. Tatal copilului nu este de acord deoarece nu poate sa stea fara copilul lui. Ea nu are servici stabil si sta cu o persoana neafidabila. Tatal este un tata model. Poate sa ia copilul sa plece unde vrea ea? Doar ca este mama?. Multumesc!
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.